tisdag 15 januari 2013

Förljuget om gruppvåldtäkter
Det blir både lite komiskt och lite tragiskt när någon vill ta upp en företeelse eller ett problem, men samtidigt inte kan tillåta sig att diskutera det fullt ut, utan måste ta omvägar och krysta fram alternativa beskrivningar.

En uppmärksammad gruppvåldtäkt i Sundbyberg har föranlett en artikel i DN, där man även vänt sig till en expert för att utveckla fenomenet.

"Gruppvåldtäkter är sällan planerade i förväg utan sker som ett infall. I grunden finns en respektlös människosyn. Offret avpersonifieras och blir bara en sak för gärningsmännen."

"De drar runt på stan och ser vad som kan hända. Om de ser en ensam full tjej kan de tänka: Hur ska vi utnyttja henne? Men det bygger på att det är ett gäng killar som har en sådan kvinnosyn och som är öppna för sådana här infall."

Blev någon klokare av det här? Mot denna artikel vänder sig en Stefan Nilsson på Newsmill:

"Jag menar att det på ett påtagligt sätt visar på de svenska journalisternas beröringsskräck för händelser i Sverige där förövarna blir beskrivna som skolpojkar som bara är missförstådda men när det kommer till händelser såsom i Indien så klarar man att beskriva förövarna som de hänsynslösa våldsverkare de är."

Dock väljer även Stefan att inte fullt utreda orsakerna till dessa våldtäkter. Möjligen fanns en tidigare, mer frispråkig version, som han tvingats revidera för att få publicerad.

Gruppvåldtäkter är en ny, och helt importerad, företeelse i Sverige. Eftersom etnicitet är största tabu i Sverige, förs inte heller brottsstatistik enligt denna parameter. Vi kan dock titta på totala våldtäkter i Norge, som troligen har ett liknande, om än i mycket mindre skala, mönster som Sverige:

"Detta innebär att överrepresentationen hos t.ex. afrikaner i förhållande till etniska norrmän baserat på deras befolkningsandel enligt rapporterna och statistiken presenterad från officiella källor är: 11,3 gånger. Medan den är 15,8 gånger för invånarna med sitt ursprung i Mellanöstern.
Överrepresentationen för irakier var dock störst. En av 373 Irakier var en våldtäktsman (år 2004) medan samma siffra för etniska norrmän var en av 10275. Det är alltså 27,5 gånger vanligare att en irakier våldtar än att en etnisk norrman gör det. "
Källa: Stoppavaldtakterna.nu

Vågar man inte diskutera ett problem fullt ut kan man lika gärna låta bli att göra det överhuvudtaget. De som förespråkar vår nuvarande massinvandring har överhuvudtaget ingen rätt att beklaga sig över Sveriges höga våldtäktstal. Enligt FN är antalet våldtäkter per 100 000 invånare i Finland  15, Norge 19 och Sverige 64. Var och en kan själv fundera på vad den stora skillnaden är mellan våra tre samhällen.

Om Sundbyberg i Fria Tider

4 kommentarer:

 1. Ja dessa jävla våldtäkter. Det är dags för en reaktion likt den i Indien snart.

  Muhammed om han nu har funnits (frid vare med honom)tycks ju ha haft en enormt dålig impulskontroll vad det gäller det täcka könet. Att tolka hans texter om hur kvinnor bör täcka sin hud på olika delar av kroppen för att inte väcka mannens totalt okontrollerbara sexuella drifter på annat sätt än att kvinnan i stort sätt får skylla sig själv om hon inte täcker sig är svårt. Det säger ju en del om Muhammeds psyke. Att han då hela tiden presenteras som totalt ofelbar och perfekt legitimerar ju i stort sett muslimska män från att utvecklas psykiskt i det avseendet. Det är alltid någon annans fel... Jag är bara ett kringvandrande könsorgan...

  Lite spännande det där med den homoerotiska komponenten i Björn Svenssons analys.

  Det kanske är bra att Stefan Nilsson inte går fram så hårt. Många sätter nog på skygglapparna direkt när det börjas prata statistik som tyder på vissa "frälingsfientliga" sammanhang. Han tar i alla fall upp beröringsskräcken. Jag vet inte hur många som läser på Newsmill men hoppas det är många. Även om kommentatorsfälten stängts belyses ju i alla fall samhället ur olika perspektiv.

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har tidigare gillat Newsmill, eftersom alla möjliga åsikter där fick komma till tals; förutom sverigedemokrater även exempelvis den nordkoreanska vänskapsföreningen med artiklar om hur det fina Nordkorea smutskastas av imperialisterna. När kommentarsfälten stängdes, dog lite av lockelsen, och nu ska tydligen TV4 ta över, och då lär det väl bli helt slut på den fria debatten.

  SvaraRadera
 3. Jo visst försvann mycket med kommentarsfältens borttagande.
  Det värsta är väl att där den fria debatten tar slut finns stor risk att nävarna tar vid.

  /Magnus

  SvaraRadera
 4. Christer Kevick kompletterar Stefan Nilssons artikel ganska bra tycker jag som ändå vill se lite ljus. Många bäckar små osv.

  "I radion och TV:n begagnar man sig på av en ytterst subtil teknik när man ska presentera oönskade nyheter.

  Exempel: Kvinnan uppgav att hon…, Kvinnan sade sig blivit… , Kvinnan anmälde senare…,

  Som jämförelse låter nyheter och reportage om flyktingar helt annorlunda:

  Exempel: Ali riskerar tortyr och dödsstraff…, Kvinnan befinner sig helt ensam i Sverige…,"

  http://www.newsmill.se/artikel/2013/01/14/sverige-ligger-i-topp-i-v-ldt-ktsligan

  /Magnus

  SvaraRadera