tisdag 22 januari 2013

Bjurwald och hennes bok
Många känner säkert till att Lisa Bjurwald släppt en ny bok, med titeln "Skrivbordskrigarna". Den avhandlar som vanligt "högerextremister", och recenseras idag i Aftonbladet, samma tidning som nyligen gav henne ett pris och en hummer för hennes fantastiska kamp.

Boken verkar vara ett angrepp på de fria medierna, och de medborgare som debatterar på dessa. Lisa Bjurwald menar nämligen att denna fria debatt kan leda till en ny Breivik, och då måste förstås debatten stoppas. Hennes förakt för yttrandefriheten ses av Aftonbladet som någon sorts klarsynthet:

"Journalisten Lisa Bjurwald var däremot beredd. Hon hade sett vad som rörde sig på de antimuslimska nätsajterna och drog, nästan ensam bland borgerliga opinionsbildare, snabbt de ideologiska trådarna från Breivik till Sverigedemokraterna och ända in bland konservativa och liberala debattörer."

Jag antar att dessa trådar handlar om kritik av och oro inför islam, något som delas av miljoner människor i Västvärlden. Det finns knappast en enda sverigedemokrat som på något sätt stödjer Breiviks bärsärkagång, men någon hederlighet behövs ju inte när etablissemanget ger sig på SD. Aftonbladet har dock lite intressant kritik, bland hyllningarna:

"Hon lutar sig mot en rätt idylliserad bild av det goda samhället, där polis och säkerhetspolis står i demokratins tjänst, där massmedierna är ”neutrala” och där våra hyggliga medborgare nu riskerar att förföras av nätets extremister. Några djupare spekulationer om vad – i samhällsutvecklingen, i det politiska landskapet – som driver folk i händerna på ytterhögern får vi inte, allt handlar om hur propagandan ser ut och fungerar."

Exakt. Varför måste fritt tänkande medborgare söka sig utanför de etablerade medierna? Jag tror att Lisa Bjurwald på allvar tycker att medierna är neutrala, eftersom de speglar hennes egna åsikter. Delar man inte dessa åsikter blir man mycket medveten om hur likriktade och vinklade de är.


Expressens löpsedel inför valet 2010

Avslutningsvis förfäras Aftonbladet över att debatten rört sig utanför de formuleringar etablissemanget påbjudit:

"SVT kan ställa frågan om hur mycket invandring Sverige tål. En moderat kommunpolitiker föreslår ”flyktingtak”. Alla, säger alla, politiska partier beskriver ­integrationen som ”misslyckad”. Jag kan här skriva ord som PK-maffia, massinvandring eller islamisering, och nästan alla vet vad jag menar.
Det är den sortens förskjutningar i den politiska kulturen som är den stora faran med propagandan. Den plöjer marken, inte bara för någon enstaka Anders Behring Breivik utan framför allt för en Jimmie Åkesson."

Återigen är det censur man vill ha, där till och med fullständigt motiverade frågor om vilken nivå vi skall ha på invandringen, är så farliga att de helst måste förbjudas. Att man medvetet nämner Breivik och Åkesson i samma mening är uselt, men ännu allvarligare är egentligen att man inte tycker att partiledaren för Sveriges tredje största parti överhuvudtaget skall få delta i offentligheten. Det skulle nämligen innebära "en förskjutning i den politiska kulturen". Det är nog hög tid för en sådan förskjutning.

8 kommentarer:

 1. Underligt hur man på AB kan förfäras över att politiska rörelser försöker skapa opinion. Man har fortfarande inte insett att nästan 1 miljon väljare delar de åsikter som man kallar "krafter på högerkanten", precis som att det skulle handla om Darth Vader och hans robotarmé. Man hänger helt enkelt inte med längre i verkligheten.

  SvaraRadera
 2. Lisa Bjurwald är ju en av de som står för det EGENTLIGA näthatet i Sverige.

  Natioenll Idag kommer att recensera hennes bok så snart vi har den från hennes förlag.

  SvaraRadera
 3. Jag är nästan sugen på att läsa den själv...Det skulle vara lite intressant, eftersom troligen även denna lilla blogg omfattas av det hon vill förbjuda.

  SvaraRadera
 4. Boken ska finnas att ladda ned någonstans på nätet. Länken är dock för tillfället felaktig. Hennes tidigare bok finns dock.

  Tobbe! Bakgrundsbilden på din blogg är oerhört vacker. Kan du inte mejla mig den? cavatus@gmail.com

  SvaraRadera
 5. Här finns den:

  https://anonfiles.com/file/0c3f8533b1095e4b8c29b5eea28eda5c

  SvaraRadera
 6. Hej Cavatus!

  Jag skulle tro att jag en gång hittade den genom att googla soluppgång eller solnedgång...Har dock inte lyckats hitta den igen, och har heller inte kommit på hur jag ska slita loss den från sidan...Jag gör ett nytt försök imorgon!

  SvaraRadera
 7. Återigen ett gediget Tobbe-alster!

  Det du väljer att citera och sedan hur du kommenterar det är världsklass. Visst du är dissident och har i dessa tider 125% sanning på din sida. Ändå så stilfullt. Jag får FriaTider associationer i det lite korthuggna, men du kör utan sarkasmer och med en vänlig framtoning.

  Jisses vad du är duktig Tobbe.

  Fortsätt med att länka till din blogg när du skriver inlägg på annan fri media. Det är så vi hittar hit.

  SvaraRadera
 8. Tack Anonym (använd gärna alias när ni kommenterar, så man kan skilja på vem som skriver vad). Varje uppskattande kommentar skänker lite värme!

  Japp, jag får ibland lite dåligt samvete när jag slänger in min länk på exempelvis Avpixlat - jag vill ju inte spamma kommentarsfälten. Men om det kan locka hit en extra läsare, så varför inte...

  SvaraRadera