tisdag 22 januari 2013

Aftonbladet fördömer hot...nästan.
Med anledning av att Sebbe Stakset dömdes till böter för att ha hotat Jimmie Åkesson, känner sig Aftonbladet kallade att säga något om detta hot. Man är dock inte så upprörd över kränkningen av Åkesson, utan befarar framför allt att hoten kan stärka SD.

"Den här typen av angrepp skadar den antirasistiska saken. Även om motståndarna kan greppa efter järnrören, så finns ingen ursäkt att själv göra det. Allt det leder till är att Jimmie Åkesson får en chans plocka poäng på att åter prata om de – ofta verkliga, ibland uppdiktade – hoten mot hans parti."

En sådan vinkling säger en del om vårt medieklimat. När Jimmie Åkesson blir mordhotad, är det värsta att det "ger honom en chans" att plocka poäng, samtidigt som det antyds att hoten ofta skulle vara uppdiktade.
Det känns för övrigt som att medierna aldrig kommer att släppa dessa "järnrör"; tycker de inte att det börjar bli fånigt nu, så lär de aldrig tycka det.

"Det är inte ett uns bättre än de hot och det hat som dagligen strömmar från både nazianstrukna och SD-nära sajter..."

Jag vill här inte återge vad Stakset faktiskt skrev, men jag kan lova att något sådant aldrig förekommer på forum som Avpixlat. Men även när hotet kommer från etablissemangets skyddslingar, blir det ett tillfälle att attackera oppositionen.

6 kommentarer:

 1. Tobbe jag måste säga det. Du är en fantastiskt bra riktig, sann och ansvarsfull journalist!

  Vilken vinkling du fick in. Du fullständigt klär av makten och visar deras usla moral. Två gånger om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Oj, jag kan inte annat än rodna och tacka för din kommentar!

  SvaraRadera
 3. Jag tackar även dig Mikael!

  Nu är jag ju inte journalist, utan endast en enkel skrivbordskrigare, men eftersom ni finner mina artiklar läsvärda måste jag ju ändå ha vissa kvaliteter som skribent!

  SvaraRadera
 4. Jag applåderar jag med.

  /Magnus

  SvaraRadera
 5. Tobbe fortsätt kalla dig 'en enkel skrivbordskrigare'!
  I alla fall en tid.
  Nu skall jag läsa artiklarna om Lisa.
  Jag ville bara skriva lite på min favoritblogg.

  SvaraRadera