onsdag 30 januari 2013

Botkyrkas böneutropFör människor med öppna ögon är det uppenbart att islam alltid strävar efter att flytta fram positionerna, inte minst i Västeuropa. Detta avfärdas förstås som nonsens av de politiskt korrekta, precis som farhågor om moskéer i varje svensk stad skulle avfärdats som främlingsfientliga fantasier på 1980-talet.

Nu är det då dags för nästa steg i erövrandet av Sverige. I Botkyrka har man i ett år diskuterat minareter med böneutrop, medan Sjuklövern i kommunen undandrar sig ansvaret, och försöker göra det till en polisiär fråga. Detta är oerhört fegt, eftersom moskéer och böneutrop är en mycket större fråga än en polisiär avvägning kring bullernivåer.

Häromdagen togs detta upp i Aktuellt, med en uppföljande debatt. Många har säkert redan sett inslaget, men ni andra kan titta på det här (inslaget börjar 11:58).

Efter att sossen Jens Sjöström förklarat att han rensat bort alla andra invändningar, för att sedan skjuta över ärendet till polisen, kommer då ett mer rakryggat uttalande, givetvis från sverigedemokraten Therese Kanervainen:

"Ja, vi säger ju strikt nej till den frågan, eftersom det inkräktar på det sekulära samhället vi har idag, med kristen värdegrund."Efter det lilla reportaget följer så en debatt mellan Staffan Danielsson (c) och Anders Lindberg (pk-krönikör Aftonbladet). Lindberg är förstås för böneutrop, dels för att han måste vara det i sin roll på Aftonbladet, och dels för att det knappast kommer att bli aktuellt där han själv bor. Danielsson är emot dessa böneutrop, men istället för att rakryggat förklara varför, levererar han en mängd hycklande och långsiktiga bortförklaringar, om trängsel i "det offentliga luftrummet" och så vidare.

Trots att jag tycker tvärtemot vad Lindberg tycker, blir det faktiskt han som står för logiken och ärligheten i den här debatten. Han menar att diskussionen leder till att:

"...det är islam man ifrågasätter, det är böneutrop man ifrågasätter. Det är ju inte så att det här är samma diskussion som det skulle varit om det var glassbilen det var frågan om."

Ja, och det är exakt på det sättet jag tycker att vi motståndare rakryggat skall debattera. Låt oss vara uppriktiga med att vi tycker att islam är en grotesk ideologi, vars framfart vi måste förhindra. Jag misstänker att det är vad även Danielsson tycker, men att hans feghet leder till utläggningar om plats i det offfentliga rummet.

Även på andra håll i Sverige börjar det nu krävas böneutrop.

 Imamen Abdul Rashid hoppas att Göteborgs moské vid Ramberget ska få böneutrop från sin minaret. Foto: Johan Carlen

Imamen Abdul Rashid i den saudi-finansierade moskén vid Ramberget i Göteborg säger:

"Det här är något vi muslimer tycker vi har absolut rätt till eftersom det ingår i själva böneritualen."

Jag vågar lova er att kraven inte kommer att stanna här. Nästa steg blir att detta krävs för samtliga moskéer, i samtliga städer, alla dagar i veckan.


9 kommentarer:

 1. Bra skrivet! Islam är en hemsk religion som är totalt oförenligt i ett demokratiskt och fredligt samhälle, bara för att tala kort. Vad som inte nämns överhuvudtaget i debatten kring böneutrop är det vad innebär. Precis som det sägs i inslaget är kyrkklockor något (tänk, vi har fortfarande nåt) som hör till det svenska samhället.

  Vad är det då som ropas ut från moskéerna? Som ropar ” allahu akbar”, vilket betyder, ”Gud är störst! / Allah är störst!”
  Alltså, ALLA andra religioner är underlägsna islam. Islam är bäst, alla borde och måste ansluta sig till islam eftersom alla andra religioner är underlägsna islam. Endast när alla har islam som religion kommer världen bli fredlig. Man kan omöjligtvis kalla detta för en tolerant religion! Detta ser ju vi beviset för när kristna mördas och förföljs i muslimska länder och kristna monument förstörs. Även i england har muslimer börjat ta lagen i egna händer.

  Islam måste bekämpas, inte främjas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg:

   Detta till skillnad från kyrkklockor som skapades för att de skulle höras på långa avstånd när man skulle samlas i kyrkan.

   Slutsats
   Kyrkklockor: Ett kommunikationsmedel för att höras att man ska samlas i kyrkan.
   Böneutrop: Ett BUDSKAP om deras religion.

   Alltså, dessa två saker är INTE samma sak som media vill få det att låta.

   Radera
  2. Jag har en lösning. Kan inte böneutropet ske genom en sändare som gör att det hörs på en radie av 2 km men att man måste ha hörlurar med mottagare för att höra det? Kopplat till en Prayphone?

   Radera
  3. En ännu bättre lösning vore att de åkte tillbaka till sina hemländer, då är diskussionen slut sen och alla har fått som de vill. Annars håller de bara på att klaga på vår hemska demokrati...förlåt, demokratur. De kan leva i sverige, men endast på våra villkor. Take it our leave it!

   Radera
 2. Nu när Botkyrka kanske får böneutrop - till att börja med en gång per vecka - kan man väl säga, att kommunen börjar bli islamiserad

  Även om själva böneutropet säkert kommer att bli mycket störande, så blir det som stör mest, det att vi blir påminda om - flera ggr dagligen framöver - att vi nu bor i ett muslimskt land

  En dag i somras, när jag klev ur bilen vid ett köpcentrum, blev det plötsligt ganska uppenbart, varför jag inte vill bo i ett land, där kvinnor kläs i tält från topp till tå. Likaså vill jag inte bo i ett land, där jag tvingas höra böneutrop fem ggr om dagen sju dar i veckan. Bl a därför kan vi inte låta Sverige islamiseras. Skall det vara så svårt att fatta

  SvaraRadera
 3. Jag tillskrev KRISTdemokraternas ledare i frågan för en tid sedan. Han påpekade i sitt svar mycket pedagogiskt att vi bor inte i ett muslimskt land, vi bor i ett land med religionsfrihet. I sakfrågan hänvisade han mig till Botkyrka kommun, som om det var en trivial bullerfråga.

  Som jag påpekade tidigare, så tar muslimerna över frikyrkorna i landet, t ex pingstkyrkan i Flen - "Antalet muslimer växer i Flen.." Ju färre pingstvänner, ju färre KD-väljare verkar det som. Antalet pingstvänner krymper i landet?

  SvaraRadera
 4. Böneutrop från en moské i ett industriområde i BotKYRKA blir nog verklighet, men jag väntar med spänning på argumenten för att hindra böneutrop från moskén på Medborgarplatsen i Stockholm.

  SvaraRadera
 5. - "Islam är inte bara en religion, Islam är ett helt sätt att leva" (Imamen - den svenske - i SVT:s reportageprogram om Eid-Al-Fitr)

  Böneutrop är bara ETT exempel på det; ta plats och flytta fram positionerna, som du skriver

  SvaraRadera
 6. F.ö. var väl kyrkklockorna ett sätt för de kristna att markera sin närvaro, när de kom till landet för 1000 år sedan - för t u s e n år sedan!! Precis som böneutropen kommer att bli nu. Kom det ihåg om tusen år!

  Se programmet Ett svenskt industriminne (rekommenderas framförallt till alla som förnekar svensk kultur), som kopplar kyrkklockor och urgammal svensk kultur

  http://www.svt.se/ett-svenskt-industriminne/se-program/del-1-389?autostart=true

  SvaraRadera