torsdag 31 januari 2013

Dagens citat: Stefan Löfvén


"Jag vet att de flesta som säger sig sympatisera med SD inte är rasister eller främlingsfientliga. Det bästa vi kan göra nu är att visa att arbetslösheten kan bekämpas på ett annorlunda sätt än att invandrarna ska åka ut ur landet. Det är inte lösningen för Sverige"
Artikel i Expressen
Nej, självklart är de flesta av SDs väljare inte rasister, eftersom partiet inte är rasistiskt. En rasist är egentligen någon som delar in människan i raser, ger dessa olika genetiska egenskaper, och anser att de ska behandlas därefter, vilket inte på något sätt är en del av SDs partiprogram. Ordet har dock förlorat all mening, precis som den andra beteckningen "främlingsfientlig". Vad Löfvén egentligen säger är att väljarna egentligen är för massinvandring, men att, oupplysta som de är, av någon märklig anledning väljer att lägga sin röst på ett parti de inte sympatiserar med. Det enda som behövs är socialdemokratisk politik, så försvinner alla problem kring invandringen, och dessa vilsna själar kan återgå till att rösta på Socialdemokraterna, vilket de egentligen vill och borde göra.

I verkligheten är det troligare att dessa väljare faktiskt är oroliga för just vad den enorma invandringen kommer att leda till, och därför väljer det parti de bäst tycker hanterar denna fråga. SDs position är för övrigt att begränsa den framtida invandringen, inte att "invandrarna ska åka ut ur landet".
8 kommentarer:

 1. Ja, att Löfvén så lättvindigt använder sig av de utslitna fraserna "främlingsfientligt" och "rasistiskt" är ett bevis för att den socialdemokratiska partiledaren inte lyckats göra sig kvitt PK-ismens tanklöshet.
  Skrämmande om denne person betraktas som statsministerkandidat.

  SvaraRadera
 2. Löfven är bara ytterliggare ett landsförrädande sossesvin!

  Glöm inte hans nära sammarbete med Expo.

  SvaraRadera
 3. Först flörtar han med SD väljare sen påstår han att dom vill kasta ut invandrarna ur landet. Finns han på riktigt denna man? Han vill få oss att tro att han förstår problematiken samtidigt som han avslöjar hur oerhört lång ifrån vanligt folk han står.

  /Tack för en mycket bra blogg. Sätter in en slant så
  det goda arbetet kan fortskrida. Bra jobbat! // Tobbe

  SvaraRadera
 4. Tack för dina ord och slanten! Även kul att du tycker att bloggen fortfarande håller hög kvalitet - fortsätt läs och kommentera!

  SvaraRadera
 5. Okunnigheten och väljarföraktet är stort hos denne statsminsterkandidat. ps Varför kommer man inte in på Avpixlat ikväll ? Attack ?

  SvaraRadera
 6. Avpixlat verkar ha varit lite instabilt idag - vet inte varför.

  SvaraRadera
 7. Ja, faktum är att han mycket väl kan bli statsminister efter 2014, eftersom det ser ut som att S kommer att bli största parti. Det kommer dock bli mycket intressant att se hur han skall bilda majoritet.

  SvaraRadera