tisdag 22 januari 2013

En typisk snyfthistoria från Aftonbladet

  

Tre romer skall utvisas till Serbien. Eftersom romer från Serbien saknar alla asylskäl kan man undra vad de fortfarande gör här, då det antyds att de varit här i flera år. Aftonbladet utelämnar naturligtvis all information om varför de blivit kvar, eller varför de avvisas. Istället serveras vi den vanliga historien om hur omänskligt Migrationsverket agerat och hur mycket bättre de skulle ha det här.

"Barnen var 1, 5 och 8 år gamla när de hittades vanvårdade och placerades i fosterhem.
Nu, tre år senare, slår Migrationsöverdomstolen fast: de två äldsta ska utvisas till Serbien – tillsammans med mamman som inte kan ta hand om dem."

Att barnen har det svårt hos sin dysfunktionella mor är säkert helt korrekt. Vad jag inte förstår är hur Sverige kommer in i bilden. Det finns många människor som har det svårt i världen, och lösningen kan knappast vara att ta hit alla dessa. En familj av dysfunktionella romer är heller ingen vidare resurs för vårt land.

"I Serbien finns inga hjälpmedel. Det måste man betala för. Mamman har varken medel eller förstånd till att ta hand om henne. De är dessutom romer och ligger långt ned på skalan i Serbien."

"Ingen av dem talar serbiska och bara brodern förstår lite romani. De behöver tolk när de pratar med sin mamma. Pojkens språk är svenska. Han går i svensk skola och har svenska kompisar. Han kommer bli oerhört utsatt som rom, och han kommer inte ens vara accepterad av romerna."

Vi börjar kunna de här historierna nu. En familj lyckas på något sätt uppehålla sig illegalt i landet ett antal år, innan de slutligen avvisas. När detta sker lyfts argumentet fram att de varit här så länge och hunnit rota sig.

Denna familj skulle naturligtvis avvisats redan vid gränsen. Ni kan själva fundera på vad de kostat vårt samhälle med bland annat bidrag, familjehem och dygnet-runt-vård för ett av barnen.

Ledare i Aftonbladet

6 kommentarer:

 1. Dessa kommer förstås att få uppehållstillstånd i sverige, för annars kommer hela mediasverige att utmåla att nåt annat är omänskligt och rasistiskt. Dom har säkerligen varit här långt mer än tre år, och om man är utvisad, varför ens tänka på att skaffa ett till barn. Varför inte leva i sverige illegalt men att se till att lära sig svenska rekordsnabbt istället för att skaffa ett till barn, då skulle jag faktiskt kunna ha lite medkänsla att de kan få stanna för att de har visat att man verkligen vill leva här och tillföra samhället nåt. Skulle inte bli förvånad om mamman också får stanna här eftersom hon får bättre vård här, sen när hon fått PUT är hon magiskt friskt igen.

  Förstår inte heller vart sverige kommer in i bilden. Är det verkligen så svårt att förstå att världen är inte rättviss, det finns massor av människor i mycket svår situation som skulle behöva vår hjälp, eller enligt media, stanna i sverige eftersom de lever bättre här. Men vi kan inte ta hand om alla, framför allt inte människor som bara är vård/bidragtagare, inte skattebetalare. Många människor varje dag, varje timme får en plågsam död. Får denna familj stanna sätter sverige än en gång ribban för att vi verkligen tar emot alla människor och att har man en gång satt sin fot i sverige kommer man för alltid att få stanna i sverige, på vår bekostnad.

  SvaraRadera
 2. Ja, Mikael, i sådana här fall verkar media alltid kunna ändra beslut. Jag har aldrig hört någon förklaring på hur det är möjligt att stanna här flera år utan uppehållstillstånd, och dessutom åtnjuta alla sociala förmåner. Bara denna familj måste ju ha kostat åtskilliga miljoner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...då vill du inte veta vad de kommer att kosta...

   Radera
 3. Kom på en till sak...kan inte Serbien ta hand om sin egna befolkning? Serbien vill ju bli EU land, men de kan inte ens ta hand om sin egna befolkning som behöver grundläggande vård. Jag fruktar redan strömmen det kommer bli från Serbien den dagen de blir EU-land.

  Det talas så mycket om tolerans, men från nu vet vi alltså att vi inte kan ta hit några mer serbier eftersom de själva kan inte ha tolerans mot sin egna befolkning, framför allt då romer och därför måste serbien vara ett rasistiskt land.

  "De är dessutom romer och ligger långt ned på SKALAN i Serbien." Snacka om att de måste ha ett vi, vi, vi, vi, vi ,vi och dom-samhälle. Borde inte Aftonbladet skriva om detta rasistiska land och om hur vi inte kan ta in fler "rasister" i sverige...

  SvaraRadera
 4. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/#/nyheter/sverige/barnen-kan-fa-tillrackligt-vard-och-stod-i-serbien?&_suid=1358897915431005172158328843374

  Anette Bäcklund, verksamhetsområdeschef vid Migrationsverket, förklarade bra i J'Accuse, f'låt Aktuellt, i kväll. Programledaren var helt rabiat och ville inte veta, bara anklaga

  SvaraRadera
 5. En ensam zigenarmamma som intagit en trappa i Heraklion, med sin lilla dotter, blev lite överrumplad när jag och min fru skulle entra trappan, hon fixade snabbt till så att barnet började skrika genom ett nyp. Det är tydligen bara det svenska socialistetablissemanget som kan luras vid liknande situationer
  Eftersom vi turistar hela världen är det här vi blir informerade om verkligheten när vi återvänder till våra egna länder.
  Den verklighet som media försöker att pådyvla oss och skuldbelägger oss med, börjar det vaknande Sverige nu förstå ,även kommunist media börjar inse den stora finalen.

  SvaraRadera