lördag 12 januari 2013

Färgelandacentern: Fegt backande


Bengt Axelsson, Centern i Färgelanda
Igår tittade vi på ett debattinlägg skrivet av ett antal upprörda centerpartister i dalsländska Färgelanda. Inlägget riktade sig mot Centerns kritiserade idéprogram, och innehöll bland annat ett mindre intelligent avsnitt om storfamiljer och kalashnikovs. Ledningen har försvarat idéprogrammat med ord om att det skall vara högt i tak i Centern, men det gällde plötsligt inte längre; det blev tal om uteslutningar från bland annat Fredrick Federley.

Nu går då flera av undertecknarna ut och menar att de inte visste vad de undertecknat.

"- Vi fick aldrig se den färdiga texten, säger Bengt Axelsson (C), fullmäktigeledamot och en av dem som skrivit under."

"- Vi fick bara stolpar ur materialet uppläst för oss"

Ärligt talat tycker jag det är mer graverande om de verkligen undertecknar debattinlägg utan att veta vad de innehåller, än om de råkar ha avvikande åsikter. Jag har svårt att tänka mig en sämre ursäkt än att man inte känner till vad man stöder, men det verkar vara populärt i dessa dagar. Mediefavoriten Gina Dirawi rekommenderade en bok som förnekar förintelsen, men när detta uppmärksammades, påstod hon att hon inte läst boken i fråga. Varför rekommenderade hon den då? På samma sätt påstod den gamle journalisträven Ulf Nilsson att han inte hade någon aning om vad Dispatch International var, där det var tänkt att han skulle skriva ett antal krönikor. En fantastisk flathet.

Hur högt i taket det är i Centern visas tydligt:

”- Jag tar fullt avstånd från denna artikel och anser att den bör prövas mot gällande stadgar avseende uteslutning, twittrade riksdagsmannen Fredrick Federley (C) om debattinlägget."

"Gustaf Svenungsson, som är distriktsordförande för ungdomsförbindet CUF:s avdelning i Nordvästra Götaland, säger till SR att de som har skrivit artikeln ska uteslutas ur partiet:
– Det är helt förkastligt det de har skrivit här. Det är inget centerpartiet står för. Det är helt bisarrt. Sådana åsikter är helt medeltida och ingenting som vi någonsin har haft eller kommer att tycka."

Medeltida? Var det på Medeltiden vanligt att folk oroade sig för illiterata storfamiljer med kalashnikovs? En sak är säker; det verkar inte finnas något överskott av intelligens i Centerpartiet. Som vanligt vill jag uppmana alla desillusionerade och upplysta centerpartister att titta närmare på Sverigedemokraterna, ett parti som faktiskt står för något, och troligen ligger närmare era åsikter.

Artikel i Aftonbladet
Artikel i Skånskan
Artikel i GP
Artikel i DN
"Ingen uteslutning"

5 kommentarer:

 1. En annan grej med dessa upprörda reaktioner är att alla verkar utgå ifrån att Färgelandingarna talar om invandrare men det dom menar kan ju lika gärna vara svenskar som inte har skolplikt (illiterata), saknar arvsrätt och bor i familj med flera fruar (månggifte). Vad säger det om kritikernas syn på invandrare !?

  SvaraRadera
 2. Ja, det är till och med ganska troligt att det var så de menade. Det gör det ännu fegare att, istället för att förklara detta, direkt gå ut och säga att man inte vet vad man skrivit på.

  SvaraRadera
 3. Författaren går nu till motattack mot Federley på ett bra sätt:
  http://www.expressen.se/nyheter/c-debattoren-federley-utpekar-oss-som-rasister/

  SvaraRadera
 4. Färgelanda ligger i Dalsland, det är inte bohuslänskt...

  SvaraRadera
 5. Ah, det har du ju faktiskt rätt i. Den ligger dock på gränsen till Bohuslän, och artikeln dök upp i Bohuslänningen, så därför hamnade jag lite fel...Nu ändrat.

  SvaraRadera