fredag 11 januari 2013

Dagens citat II: Centern i Färgelanda


"Om idéprogrammets vision går igenom kommer Sverige att överbefolkas av illitterata storfamiljer som i brist på arbete – produktionsapparaten har slagits ut på grund av lågprisimport – löser arvskiften med kalasjnikovs."
Debattartikel i BohuslänningenI en debattartikel i Bohuslänningen vänder sig ledande centerpartister i Färgelanda mot det kritiserade idéprogrammet. Ja, det var ju en ganska grov beskrivning, och jag tror knappast att vi kommer att se särskilt många arvsskiften med just Kalashnikov, men de skriver antagligen i frustration över vart deras parti tagit vägen. Självklart dyker det från personer som Fredrick Federley nu upp krav på uteslutning.

Centerpartiet har ju egentligen en ganska sund grund, med jordbruk, decentralisering osv. De som är gamla nog minns säkert också centerpolitikern Sven-Olle Olsson i Sjöbo, som på 1980-talet ville folkomrösta om flyktingmottagning till kommunen, och följaktligen hängdes ut som djävulen själv i svenska medier.Det verkar idag finnas en enorm klyfta mellan gamla, hederliga centerväljare och den nyliberala ledningen. Låt oss hoppas att partiets desillusionerade kärnväljare hittar till Sverigedemokraterna, som torde ligga mycket närmare deras egentliga värderingar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar