lördag 19 januari 2013

Fler lokalpolitiker protesterar


Arne Karlsson, moderat ordförande för kommunstyrelsen i Tingsryd, och socialdemokraten Caisa Abrahamsson, ordförande i kommunstyrelsen i Sorsele.
Arne Karlsson, moderat ordförande för kommunstyrelsen i Tingsryd, och socialdemokraten Caisa Abrahamsson, ordförande i kommunstyrelsen i Sorsele.

Häromdagen tittade vi på hur ett moderat kommunalråd kritiserade den extrema invandringspolitiken. Idag får han stöd från fler lokalpolitiker ur Sjuklövern.

"De kommuninvånare vi har måste känna att inslaget av flyktingar inte blir för stort. Det har med trivseln i samhället att göra, säger Arne Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Tingsryd."

"Mattias Olsson, moderat ordförande för kommunstyrelsen i Vårgårda, menar att det är många kommunpolitiker som tycker som Bo Frank.
– Bo Frank är definitivt inte ensam. Många tycker så. Det är bra att han tar upp det här. Det krävs en dialog för att man ska klara upp det ordentligt, med den inströmning vi har nu. Det upplever man när man träffar kommunpolitiker, att det är lite besvärligt att reda upp det här. Detta är en påfrestning på flera plan."

Caisa Abrahamsson i Sorsele säger:

"Vi behöver bygga ut skolan och dagis, men det får vi inte hjälp med. Ersättningen från Migrationsverket är inte anpassad till dagens situation. Det finns ett krav på att vi ska ta emot fler och fler, men det går inte. Vi mäktar inte med. Tobias Billström måste sätta sig ned och börja diskutera det här med kommunerna."

Tobias Billström svarar med en politruks tomma fraser:

"Mottagandet av asylsökande innebär en stor utmaning för kommunerna. Därför är det viktigt att vi lyssnar på kommunerna för att ge dem bästa möjliga förutsättningar att lyckas med sitt arbete. Det är dock viktigt att komma ihåg att Sverige ska stå upp för dem som behöver skydd. Vi har undertecknat internationella konventioner och det finns EU-regler som vi är skyldiga att följa."

 

Hans svar är egentligen fantastiskt. Han antyder alltså att invandringen faktiskt är för stor, en "utmaning", men att vi är tvungna att köra på enligt internationella konventioner. Vad är detta för konventioner? Hur kommer det sig att just Sverige tar emot absolut flest per capita av alla västländer? Vad har Estland, Finland och alla de andra EU-länderna för speciella regler som gör att de kan bedriva en ansvarsfull politik?

Slutligen vill jag ge en känga till Sjuklöverns lokalpolitiker. Det är stort hyckleri att vara för massinvandring i största allmänhet, så länge den inte drabbar just den egna kommunen. Dessa klagande företrädare röstar ju troligen på Reinfeldt och Löfvén, så vad hade de väntat sig? Efter sex år med Reinfeldt är det ju knappast okänt vilken invandringspolitik han vill bedriva. Bo Frank hade kunnat lämna Moderaterna åtminstone när de gjorde sin uppgörelse med Miljöpartiet.

Det finns faktiskt ett parti som har en seriös invandringspolitik - det kanske är dags för er att äntligen överväga SD?
2 kommentarer:

  1. Regeringens nonchalans mot de förtvivlade kommunpolitikerna är onekligen närmast psykopatisk.

    /Magnus

    SvaraRadera
  2. Jo, jag har någon gång skrivit om det under "Ullenhags soptippar". Å andra sidan tycker jag, som jag skrivit, att dessa lokala sjuklövare kanske inte bör beklaga sig alltför mycket, eftersom de troligen röstar på exempelvis Reinfeldt.

    SvaraRadera