lördag 19 januari 2013

"Anpassa loven efter muslimska helgdagar"
Det här är ett förslag som dyker upp med jämna mellanrum, och som jag tror snart även kommer att genomföras. Detta drivs ibland av självföraktande svenskar, och ibland, som nu, av en muslim.

"Anpassa skolundervisningen efter fler religiösa högtider, till exempel muslimska Eid al-fitr. Det vill knislingebon och socialdemokraten Birol Ates som lämnat ett medborgarförslag i frågan."

"Om man inte får fira kan det orsaka ojämlikhet och vissa problem”, konstaterar han och nämner att elever får välja mellan att avstå en viktig högtid för att gå i skolan eller gå miste om skolundervisning."

Nu har vi ju faktiskt skolplikt i det här landet, så eleverna får snällt se till att infinna sig på de dagar då undervisning bedrivs. Observera att Ates förstås inte ser någon ojämlikhet eller problem om muslimska helgdagar infördes.

"I medborgarförslaget nämns till exempel muslimska högtider som Eid al-fitr, slutet på fastemånaden ramadan som firas i tre dagar, och Eid ul-Adha som firas över minnet av Ibrahims (Abrahams) villighet att offra sin son enligt Guds order, ett firande som brukar pågå i fyra dagar. Under vilka månader högtiderna firas varierar från år till år."


Och så naturligtvis lite hyckleri:

"Ates hänvisar till Barnkonventionen som slår fast barns rätt till sin kultur och religion, som ett argument till att ändra läsårsplaneringen."

Birol Ates kunde förstås inte bry sig mindre om Barnkonventionen. Det handlar som vanligt om att flytta fram positionerna för islam, så att det till slut kan styra hela samhället.

På sikt tror jag att Sverige kommer att bli ett land splittrat efter etniska och religiösa linjer, liksom många länder i Mellanöstern. Vi kommer i framtiden ha två stora etniska partier, där svenskar röstar på Sverigedemokraterna och icke-svenskar på Socialdemokraterna.

Artikel i Kristianstadsbladet. Ja, kommentarsfältet har nu stängts.1 kommentar:

  1. Tänk att man skulle behöva bevittna detta under sin livstid. Som tonåring tyckte jag att jag hade tur som föddes i Sverige på 60-talet, nu börjar jag tvivla. Bara att fortsätta rösta på SD och hoppas på det bästa.

    SvaraRadera