tisdag 22 januari 2013

"Flyktingbarnen är allas ansvar"
Dagens ledare i Aftonbladet kommer från en av de allra yngsta och naivaste PK-krönikörerna, Daniel Swedin.

"I dag tillåts svenska kommuner att själva bestämma om de vill ta emot barn som söker asyl. 225 av Sveriges 290 kommuner har i dag sådana frivilliga avtal.
Men det räcker inte. I år behövs 2 100 platser där barnen och ungdomarna kan bo enbart under asyltiden – men kommunerna erbjuder bara drygt 800 platser. Och ett fåtal kommuner tar den största delen av ansvaret."

Observera hur man redan genom språket indoktrinerar oss. Kommunerna "tillåts" bestämma själva. Endast ett fåtal "tar ansvaret". Låt oss skaka av oss denna indoktrinering och bemöta Swedin.

Ja, kommunerna bestämmer själva på ett antal områden, till exempel kommunalskatt. Det säger för övrigt en del om nivån på vår flyktinginvandring, att 225 av 290 kommuner inte är tillräckligt ens för de så kallade ensamkommande flyktingbarnen. Sedan är jag oerhört trött på pratet om att "ta sitt ansvar". En vanlig svensk medborgare har inget som helst ansvar för situationen i Afghanistan, och Sverige har ingen som helst plikt att släppa in ett enda av dessa barn, eller afghanska män, som det ju egentligen handlar om. I takt med att alltfler kommuner meddelar att de inte klarar fler flyktingar, är jag säker på att ett tvång kommer att införas när som helst.Swedin avslutar sitt inlägg med:

"Svenska kommuners ovilja att ta emot de ensamkommande barnen under asylprocessen är märklig. Lika märkligt är det att regeringen låtit kommunerna fly från ansvar så länge."

Nej, det är knappast märkligt att kommuner med ansträngd ekonomi, få bostäder och arbeten, tvekar inför att fylla på med individer som enbart kommer att bli en kostnad. Det enda jag själv tycker är märkligt i sammanhanget är hur Täby, Lidingö och Danderyd "lyckats fly" detta ansvar så länge.

Artikel i Fria Tider om nya nivåer

2 kommentarer:

  1. Ta ansvar ? Vilket jävla ansvar tar ha själv den blåögde idioten !

    SvaraRadera
  2. Ja Lidingö borde väl vara exemplariskt. Det kryllar ju av ganska flashiga konferensanläggningar där.

    /Magnus

    SvaraRadera