måndag 21 januari 2013

MP vill se fler stämningar


Bland allt annat vansinne i Miljöpartiets partiprogram finns följande avsnitt:

"Samhället förlorar på att människor blir diskriminerade på arbetsmarknaden. Miljöpartiet vill att det ska bli lättare att driva diskrimineringsmål i domstol. Arbetet mot rasism och diskriminering måste börja redan i skolan. I kontakten med svenska myndigheter ska det vara möjligt att använda det språk man kan bäst."

Redan i skolan skall indoktrineringen påbörjas alltså. Jag kan ju upplysa miljöpartisterna om att det var så redan på min tid på 70- och 80-talen, vilket säkert bidragit till att jag idag är "högerextremist", med låg tolerans mot kommunistisk och mångkulturalistisk propaganda. Den sista meningen är också fantastisk; varje myndighet skall alltså kunna kommunicera på ett hundratal språk, medan svenska inte alls anses nödvändigt för invandrare.

Med anledning av en debattartikel i SvD, var det dock diskrimineringsmålen jag tänkte ta upp.

Åsa Jernberg och Awad Hersi (MP).

I inlägget skriver miljöpartisterna  Åsa Jernberg och Awad Hersi under rubriken "Fler aktörer bör driva diskrimineringsmål". Man ser ett egenvärde i att dessa mål ökar:

"DO har signalerat att det behövs fler aktörer som driver diskrimineringsmål och det är uppenbart att det finns ett stort behov av detta. Den dynamik och samverkan som kan förväntas uppstå mellan DO, antidiskrimineringsbyråer och andra aktörer kommer att driva fram en skarpare processföring, bättre prejudikat och fler rättsfall."

Nu vill jag ju invända att det redan idag verkar förekomma en hel del lukrativa okynnesstämningar med romer som inte blir insläppta i grupp med stora stöldkjolar, eller niqab-täckta kvinnor som inte får arbeta som barnskötare. Senast idag blev två romska kvinnor tilldömda 50 000 kronor var, att betalas av en restaurangägare. Som jämförelse kan nämnas att den nästan ihjälslagne Carl-Eric Cedvander, med men för livet, fick ett skadestånd på 75 000.Slutligen vill jag inte undanhålla er miljöpartisternas fina avslutning:

"Stockholm ska vara en stad där alla människors kompetens tas tillvara och rättigheter respekteras. I Stockholm ska alla människor ha lika möjligheter till jobb, bostad och utbildning. Så bygger vi en modern och mänsklig stad med framtidshopp."5 kommentarer:

 1. Jag röstar för att svenska språket ska vara det som gäller i svensk domstolspraxis. Jag röstar för att även svenska lagar gäller i Sverige.

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. Usch vilken dålig formulering;)

  /Magnus

  SvaraRadera
 3. Ja, jag röstar i så fall för att endast svenska lagar gäller i Sverige ;-)

  SvaraRadera
 4. jag känner mig diskriminerad av alla muslimer som bär någon form av täckt klädsel. anledningen att de gör det är nämligen att jag utpekas som potentiell våldtäktsman (källa koranen)

  SvaraRadera
 5. Framför allt ser jag sådan klädsel som en manifestation av att man hatar samhället man lever i, samt alla otrogna som befolkar det.

  SvaraRadera