onsdag 9 januari 2013

Fridolin och Björklund om skolan




Sverigedemokraterna blir allt viktigare i den svenska politiken. Bland Sjuklövern vill ingen prata med partiet eller erkänna partiets problembeskrivningar, men det talas väldigt mycket om partiet, och inte minst beskyller man varandra för att gå partiets ärenden och flörta med partiets väljare. Det är en intressant och positiv utveckling, eftersom det endast kommer att gynna just Sverigedemokraterna.

I förrgår var det så dags igen; Gustav Fridolin beskyller regeringen för att "spela Sverigedemokraterna i händerna". Anledningen är att utbildningsminister Jan Björklund begått dödssynden att i förbifarten råka nämna att skolans försämrade resultat beror på invandringen. Gustav Fridolin har förstås inga argument mot att det skulle vara på det sättet, men han vänder sig mot att det överhuvudtaget får sägas. De två möttes i en debatt i Sveriges radio, och jag tycker att Jan Björklund stod på sig mycket bra, även om hans trovärdighet försvinner totalt, eftersom han upprepade gånger betonar mantrat att Sverige skall ha en generös invandringspolitik.

Inslaget i SR

Anledningen till att jag skriver om detta först nu, är att det idag dyker upp en huvudledare i DN om ovanstående debatt, som ännu tydligare visar på förljugenheten i samhällsdebatten.

"Temat var väl egentligen skolan. Men eftersom den inte inbjuder till lika klatschiga rubriker handlade diskussionen i stället om vem som spelar SD i händerna och vem som inte vågar prata om invandringens problem. Om utomjordingar kan få in svenska nyhetssändningar måste de tro att just detta är den i synnerhet viktigaste politiska frågan i landet."

Jag, och många andra, är dock övertygade om att invandringen och dess problem är den viktigaste frågan för landets framtid. Just därför är det så tragiskt att just denna fråga absolut inte får beröras.

"Samtidigt är det svårt att förstå varför regeringen med Björklund i spetsen drar så stora växlar på de nyanlända elevernas prestationer. Ja, deras skolresultat är sämre än för elever födda i landet. Ju senare ett barn kommer till Sverige, desto sämre tenderar barnets betyg att bli, det är en välbelagd och inte överraskande slutsats."

Kanske borde vi därför kunna diskutera det?

Samtidigt måste effekterna snart börja synas, svenska skolbarn kan inte fortsätta att halka efter sina jämnåriga i omvärlden. Det är en betydligt viktigare fråga än vem som krattar för SD eller vem som inte vågar tala om invandringsproblem.

Om vi inte ens kan får diskutera detta problem, lär vi inte heller kunna lösa det, särskilt inte om vi fortsätter med den enorma massinvandringen från världens mest avlägsna kulturer. Jag tror faktiskt inte att etniskt svenska elever plötsligt blir allt sämre i skolan, jag tror att det beror på skolklassernas sammansättning.

Denna förljugenhet ser vi förstås inom andra samhällsområden. Medie- och politikeretablissemanget är helt oförstående inför ökande brottslighet och Sveriges topplacering i våldtäktsligan, eftersom grundorsaken till dessa problem är just den orsak ingen får låtsas om.



9 kommentarer:

  1. Här kan du läsa hur pursvenska barn diskrimineras ekonomiskt i den svenska skolan. Skrämmande siffror:

    http://freedomofspeech2014.blogspot.se/2013/01/sveket-mot-svenskarna-och-de-svenska.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  2. Tack för länken, Cavatus - som sagt, skrämmande läsning.
    Mikael: Detta diskuteras ju flitigt på Fria sajter. En del menar att det redan är för sent, och att det är dags att flytta. Andra menar att det är lika bra att nu köra på för fullt mot botten, för att en dag kunna bygga upp från noll. Själv tror jag nog att det kan gå att rädda skutan, men för varje år kommer det att kräva allt radikalare åtgärder...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Mikael: Jag har tidigare hållit med SDs politik i att man skall minska den framtida invandringen med 90%. Nu börjar jag dock fundera på om man inte kommer att vara tvungen att även riva upp uppehållstillstånd några år tillbaka i tiden, efterom denna extrema volym kommer att fortsätta några år till. Egentligen tycker jag att det är principiellt fel och en gnutta inhumant, men det kan bli så att vi inte kommer att ha något val.

      Radera
    3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    4. Ok, Mikael, nu har jag skrivit ett litet inlägg om denna fråga!

      Radera
  3. Jag kan inte på rak arm säga på vilket område det förs statistik, som inte invandrare är markant över- eller underrepresenterade i synnerhet då det slås ut på folkgrupper/världsdelar.

    PK håll kritiserar de som menar att det är "invandringens fel", men det är ju egentligen kortformen för att mena att det är politikernas fel, de sätter ju direktiven. Just den biten är rätt många överens om.

    Så till invandrarbarnens dåliga skolresultat ... det är väl ingen som inte håller med om att ju senare skolan börjar, desto mer har man att ta igen, kunskaperna är lägre? Det jag misstror är vad media och politiker menar då det pratas om "extra stöd". Om det inte handlar om markant fler studietimmar (jaja, mindre fritid för de stackars barnen, men VAD är viktigast?) så är det dömt att misslyckas. Det är inte barnens fel att de kommit efter, men de har sannolikt mycket större kapacitet att hinna i fatt jämnåriga än vad lågutbildade föräldrar har och de ska jobba för det och ska ha stöd för att lyckas. Och just ja, skippa hemspråksundervisning. Sådant får föräldrar sköta eller betala för om de tycker hemspråket är så viktigt i det nya landet.

    Blablabla, ibland vill jag sluta läsa och bara gömma mig i jobb för att slippa läsa hur ordvrängare försvarar invandringen och anser att integrationen (allt som gör vissa grupper så över-/underrepresentativa) visst kan fungera bara mer pengar och mer resurser skjuts till. Och bara de får jobb och bostad så löser sig allt. Jadå, men jobb & bostad lär lysa med sin frånvaro för många år framöver och det kommer bara fler. Frustration över våra verklighetsfrånvända politiker.

    /Läsare

    SvaraRadera
  4. "Läsare": Problemet är ju också att man vägrar föra sådan statistik på många områden, just för att man är rädd för vad den ska visa.
    Visst blir man frustrerad - det är bland annat därför som jag driver den här bloggen, för att bearbeta min egen frustration.

    SvaraRadera