måndag 21 januari 2013

Frp hotar med att stoppa stöd till Antirasistisk Senter
Det finns i Sverige en uppsjö av märkliga organisationer som betalas av skattebetalarna. Vi har exempelvis Centrum mot rasism, som driver märkliga kampanjer, och haft en hel del oegentligheter i organisationen. Vidare finns ett antal muslimska organisationer som kämpar för islamisering och sprider antisemitism. Expos verksamhet borde överhuvudtaget inte vara laglig.

Det norska Fremskrittspartiet hotar nu med att verka för slopat stöd till Antirasistisk Senter. Anledningen är en fotnot i en rapport om högerextremism:

"I en rapport om högerextremism skrev Antirasistisk Senter en fotnot om att Frp vid tidpunkten då Anders Lange var partiformann, skall ha mottagit valkampanjstöd från apartheidregimen i Sydafrika. Apartheidregimen skall ha sett det norska partiet som en allierad, och det var tack vare detta stöd som partiet kom in i Stortinget, heter det i fotnoten."

Detta har fått Frps medlem i Stortingets kommunal- och förvaltningskommitté, Morten Johansen, att reagera:

"Jag är ingen anhängare av att ge sådana organisationer stöd. De får syssla med det de ska göra, och låta bli att komma med osanningar om politiska partier, eller om andra för den delen, säger han."

Antirasistisk Senters ledare Kari Helene Partapouli förvånas:

"Jag har aldrig upplevt något i närheten av detta från andra politiska partier. Det är inga andra som har hotat med att dra in statsstödet i en debatt."Nej, och så ser det ut i Sverige också. Jag har aldrig hört någon av Sjuklöverns politiker ifrågasätta stödet till exempelvis islamistiska organisationer. Vid en framtida regeringsroll skulle jag vilja se att Sverigedemokraterna begär en rejäl översyn av dessa organisationer och verkar för slopat stöd för dem som inte uppfyller vissa krav på verksamheten. Svenska staten skall absolut inte stödja organisationer som hetsar mot svenskar, eller i Expos fall, mot ett av riksdagens demokratiska partier.

Artikel i Aftenposten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar