måndag 21 januari 2013

"SD har ansvar för hatsvansen"
Den ökände SD-hataren Anders Lindberg går i dagens Aftonbladet till ny attack mot partiet. Denna gång är poängen att det så kallade "näthatet" styrs från Sverigedemokraterna:

"Den gemensamma nämnaren är att hatstämningen mot dessa, och andra, personer piskats upp med hjälp av hem­sidor som drivs av ledande personer i Sverigedemokraterna.
Detta borde vara en större fråga. När SD:s riksdagsledamot Thoralf Alfsson kommenderade ut sina ”fotsoldater”, som han kallade dem, mot Ungdomsstyrelsen är det uppenbart vad syftet är. Och konsekvensen är ganska given, enskilda tjänstemän blir hotade."

Nu måste jag återigen påpeka att det inte var Thoralf Alfsson som pratade om "fotsoldater". Det var Åsa Linderborg, som i ytterligare en konspiratorisk krönika menade att allt nätmotstånd styrdes från SD-toppen, och att Alfsson skickade ut sina "fotsoldater" för att trakassera journalister. I en senare krönika ironiserade Alfsson över detta, och skämtade om att han återigen borde skicka ut sina fotsoldater. Denna ironi var uppenbar för vilken normalt begåvad människa som helst, men i media gör man nu försök att svartmåla Alfsson genom att helt enkelt låtsas att man inte förstått ironin.

Hyckleriet når sedan nya höjder:

"Utvecklingen är helt oacceptabel. Vårt demokratiska samhälle, vår ­öppenhet och vår frihet måste värnas mot de som med våld eller hot om våld vill tvinga sin vilja och sina åsikter på andra."

Det blir ju närmast absurt när personer som Lindberg och Linderborg talar om att deras motståndare "vill tvinga sina åsikter på andra". Det är ju deras egen paradgren, och med de kanaler de har, är det mycket svårt för vanliga människor att få fram sina åsikter. När de gör det, kallas det dessutom "näthat".

8 kommentarer:

 1. Ohederlighet och skamlöshet präglar både Linderborg o Lindberg. En annan sak de har gemensamt är deras 12-åriga utseenden tillsammans med Ullenhag, Billström och Fridolin. När Linderborgs granskning av "Skiten" misslyckades totalt så blev halmstrået att gripa tag i dessa upplevda "hatkampanjer", riktade mot en stackars svag kvinna och moder. Nu eskalerar ilskan över det egna misslyckandet till konspirationsteorier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. DOM DÄR ÄR ALLA MÅNGA TILL LANDSFÖRRÄDERI SÅLT SITT ÄGEN LANDT TILL AL-GAIDA

   Radera
 2. Ja, den där kampanjen verkade det bara vara hon själv som brydde sig om.
  När de nu använder Thoralf och sitt eget "fotsoldater" ljuger de medvetet på ett mycket fult sätt.

  SvaraRadera
 3. Bara för att man inte vill vara med och rädda hela mellanöstern från undergång så är man en "hatare", "rasse" och allting. Nä, skicka iväg dessa Sverige-hatande journalister på koranskola hos Waberi, så kan dom väl sen åka ner till MENA och ge bort alla sina egna pengar till mammeluckerna. Det är nog nu.
  Hälsningar från en älskare.

  SvaraRadera
 4. Linderborgs krönika där hon myntar ordet "fotsoldater".
  http://www.aftonbladet.se/kultur/article16061877.ab
  Känner inte kollegan Lindberg till vad kollegan Linderborg skrivit? Är hon så ointressant!?

  SvaraRadera
 5. Stefan: Antingen så gör han det, och ljuger helt enkelt för att hetsa lite, eller så bryr han sig inte om vilket, utan slänger fram en krönika enligt mallen, eftersom ingen ändå får utrymme att säga emot.

  SvaraRadera
 6. "ingen får utrymme att säga emot"
  Själv har jag, under en tid, följt AP och deras kommentarsfält och skrivit en del kommentarer där.
  Att jag inte delar majoritetens åsikter och värderingar i detta forum bör vara uppenbart, dock vågar jag påstå att jag debatterar,ibland ironiserar, på ett helt rimligt sätt, utan personangrepp, hotelser eller andra övertramp.
  Blev avstängd från att kommentera vidare där av en moderator, tillika livlig kommentator, som lät förstå att "debatt i kommentarsfältet är förbjuden och måste undvikas"
  Så mycket för yttrandefriheten...

  SvaraRadera
 7. Hej Leif,
  Det är möjligt att du har rätt - det är fler som sagt att deras kommentarer rensas från AP. Om det stämmer är det förstås synd....Här är du iallafall välkommen att kommentera - jag tar bara bort kommentarer i de ovanliga fall de är alltför anstötliga.

  SvaraRadera