söndag 13 januari 2013

Protester mot fransk insats
I det afrikanska landet Mali har de senaste dagarna islamister med kopplingar till Al-Qaida avancerat mot huvudstaden Bamako. För att stödja den sittande regeringen har Frankrikes president skickat trupper till landet. Denna insats har lett till protester bland muslimer i Europa, bland annat mot Frankrikes ambassad i London.

Libanesiska nyhetssajten Naharnet berättar att ett sextiotal islamister ställde sig framför ambassaden med plakat som löd "French army, you will pay, the Muslims are on their way", "United Nations, go to hell" och "Sharia is the only solution for Mali". Av någon anledning skanderades också "Sharia för Frankrike!" på franska.

 W460

Det fanns även kvinnliga demonstranter, men de hölls förstås åtskilda från männen: Dessa bilder är alltså från London. Vad gör dessa människor i Europa?

Fria Tider om Carl Bildt och bombningarna

6 kommentarer:

 1. Suck! Eller vad ska man säga? Stackars barn som inte har en chans att undgå indoktrineringen stalledrängsmännen utsätter dem för. Livsfarligt:(

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. Demonstrationerna var väl förväntade. Det är ju så här det ser ut nu för tiden. Dock inte roligare för den sakens skull.

  /Magnus

  SvaraRadera
 3. Mest magstarkt i sammanhanget kanske är "Hands off muslim lands"...där skulle man ju vilja säga "Right back at ya!"...

  SvaraRadera
 4. Det är så mycket magstarkt så att jag måste sluta ögonen ett tag för att behålla andningsförmågan.... Nä jag går sönder ett tag och vilar mig från verkligheten.

  /Magnus  SvaraRadera
 5. Hoppas fransmännen bombar mycket och länge.

  SvaraRadera
 6. Vi får utgå från att de var glada att DGSE beväpnade islamisterna i Mali till att börja med.

  SvaraRadera