torsdag 17 januari 2013

Rekord igen - 14,0%
Opinionsinstitutet Sentio presenterar idag sina siffror för januari, och SD får där högre siffror än någonsin hos något institut; 14,0%. För samtliga partier ser siffrorna ut så här:


S 30,0%
V 6,5%
MP 7,8%

M 28,3%
FP 5,1%
KD 4,7%
C 2,9%

SD 14,0%
Övriga 0,7%


Alliansen ligger nu mycket långt ifrån att bli återvalda. Dock får inte heller det rödgröna blocket majoritet, eftersom SD befäster sin stabila vågmästarroll. Faktum är att mitt drömscenario, med en bred koalition mellan S och M, snart är det enda möjliga alternativet för att bilda majoritet. Varför är då det mitt drömscenario? Jo, det skulle en gång för alla visa vilken demokratur vi lever i, och ge Reinfeldt och Löfvén chansen att fullständigt spotta sina väljare i ansiktet. SD kommer inte att nå någon regeringsställning 2014, men efter ytterligare fyra års förfall med en Sjuklöver-regering, är det fullt möjligt för SD att vända skutan 2018.

Artikel i Fria Tider
Fria Tider om MPs ras

7 kommentarer:

 1. Edward Ulfertz17 januari 2013 16:51

  Jag vet inte om jag delar ditt drömscenario.
  Med S + M i ytterligare fyra år, med invandring av 100 000 sverigefientliga femtekolonnare per år.

  Även om SD fungerar som vågmästare så kommer deras beröringsskräck göra att de tar helt vasinniga beslut.
  Allt för att inte stödja SD:s politik.

  Det är ju fritt att drömma, varför inte 51 % till SD?
  Så som SD-stapeln ryker i höjden nu, så skulle det inte vara helt omöjligt.
  (Martin Luther: I had a dream!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Japp Mikael, det är det scenariot jag ser framför mig. Jag tror dock inte på 25%, utan någonstans mellan 15-20, men även då blir det svårt att bilda någon majoritet utan SD.

   Radera
 2. Ja, det skulle förstås vara allra bäst, men så optimistisk är jag inte....tror vi får leva med fyra års förfall till...

  SvaraRadera
 3. M(H)+S! Inte sedan andra världskriget har de tvingats ihop! Om dom skulle få en kraftig majoritet tillsammans skulle dom ju kanske möjligen våga se vad som är det stora problemet, och det vore ju bra, men dock skulle dom stå med brallorna nere... Klarar dom det?

  /Magnus

  SvaraRadera
 4. Det måste råda förbril tankesmedja hos media idag och de kliar och kliar sig i huvudet "Vad har vi gjort fel? Vi har ju skrivit den enda lögnen större än den andra om SD, men fattar de fortfarande inte vad SD är för parti?"
  De kan inte vara lätt att vara som dem och leva bland molnen, vi andra som står med båda fötterna på jorden - vi röstar på SD.

  SvaraRadera
 5. Magnus: Nej, jag litar överhuvudtaget inte på dessa partier. Allt mitt hopp står till SD, som dessutom har lite ärligare politiker.
  Mikael: Jag tror de börjar ge upp. För ett tag sedan dök en PK-krönika upp som i princip medgav detta. Man försökte tysta partiet - det växte. Man försökte smutskasta partiet - det växte. Sedan hittade man en gammal filmsnutt, och nu äntligen - nej då, partiet växte.

  SvaraRadera