torsdag 17 januari 2013

Varför SD växer"SD:s framgång beror på att invandringspolitiken har starkt väljarstöd"

 

I media är vi vana vid diverse bortförklaringar kring Sverigedemokraternas tillväxt, alltifrån ekonomisk oro, till alltför små skillnader mellan moderater och socialdemokrater. Häromdagen var dock en moderat ute och punkterade dessa förklaringar i Newsmill, och idag är det dags för statsvetaren Leo Kramár att ytterligare förtydliga de de riktiga skälen.

"En ny undersökning visar att drygt tre fjärdedelar av svenska väljare anser att Sverigedemokraterna är det parti som är bäst på invandringsfrågor, men det har inte hörts ett knäpp om detta i de svenska medierna."

Nej, och det beror ju förstås på att det fullständigt motsäger medieelitens egen bild, där endast några förvirrade rasister motsätter sig massinvandringen. Kramár går sedan ytterligare in på opinionsundersökningen kring vilket parti som enligt väljarna hade den bästa invandringspolitiken:

"Här hamnar moderaterna på hela 4,5%, socialdemokraterna på 3,1% och SD på 75,5%. De andra partiernas resultat är försumbara. Och nej, jag har inte satt decimalkommat fel, det är faktiskt så att 3 av 4 av de tillfrågade svarat att sverigedemokraterna driver frågan bäst.  Den här frågan har tidigare inte ställts så vi har ingen möjlighet att jämföra i tid. Frågan är också litet oklart formulerad, men det höga procenttalet talar sitt eget språk, inget parti har någonsin kommit ens i närheten. Moderaterna brukar ligga kring 60% när väljarna värderar kapaciteten att sköta ekonomin."

Dessvärre röstar ännu inte 75% på SD, antagligen för att de svalt mediebilden av partiet, eller för att de ännu inte förstått att invandringsfrågan även påverkar en mängd andra frågor, som för dessa väljare kan förefalla viktigare.

För SD blir nu uppgiften att visa att man är ett seriöst och regeringsdugligt parti, samt förklara hur massinvandringen påverkar övriga aspekter av samhället.8 kommentarer:

 1. 75% är högerextremister i Sverige. Nu får SÄPO jobba.

  /Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Den var bra (jag snor den formuleringen)

   /Läsare

   Ärligt talat undrar jag hur 'PK' SÄPO är ... kanske den enda myndighet/organisation vi har som inte är fullständigt styrd av rosa glasögon?

   Radera
 2. Precis Magnus. Blir även jobbigt för Expo att registrera 800 000 sverigedemokrater...

  SvaraRadera
 3. Nu var jag iofs relativt fri från fördomar mot SD då hamnade i Riksdagen och förmodligen har jag varit mer grundlig än många vare sig kan eller vill då det gäller att granska siffror. Det var ändå det större bekymret med att SD har (av förståeliga skäl) svårt att besätta stolar. Mao, jag hade fortfarande hoppat på första bästa av de sju som sagt invandringsbegränsning eller annat krav som automatiskt begränsar

  2012, efter ett år av fortsatta dumheter från övriga partiers sida, så struntar jag om SDs stolar står tomma. Det är fullständigt omöjligt att rösta på någon av de sju.

  Bara ett förslag på hur en del kanske tänker.

  /Läsare

  SvaraRadera
 4. För övrigt har skribenten på Newsmill fel i att frågan inte ställts förut. Minst en gång tidigare har Invandring/Migration legat på 4 i topp, dvs de fyra viktigaste valområdena får följdfrågor om vilket parti har bäst politik. Jag minns inte när det var, det var en vår/försommarmånad 2011. Jag ids inte klicka igenom alla för att hitta igen, men jag *tror* den siffran låg på 57%

  Sammantaget med MSBs siffror för vad folk oroar sig för så är det ju på vissa områden som siffror ökat markant där också.

  /Läsare

  ps!

  Det sade pling. April var det
  Ursäkta om jag är impad av mitt minne just nu, men här är länken
  http://www.yougov.se/wp-content/uploads/2011/04/YouGovOpinion-Väljaropinion-April-2011.pdf

  SvaraRadera
 5. Jag har nog tänkt ungefär som du Läsare. Tror iofs att det blir lättare att besätta dessa tomma stolar (och med vettigt folk) när partiet växer.

  /Magnus

  SvaraRadera
 6. Jo, problemet (angenämt i och för sig) är ju att partiet växer så fort. Jag hoppas att partiledningen nu ligger i för att samla och granska kandidater på alla nivåer. Jag vill inte se några tomma stolar 2014...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem vill det ... jag har en sådan där förhoppning om att de politiker jag gillar i andra partier ska ta och byta(partibyten verkar inte hända ofta). Eller nationalekonomer, statsvetare mfl som säger som det är, ska ge sig in i politiken på SDs sida.

   /Läsare.

   Radera