måndag 7 januari 2013

"SD slåss mot väderkvarnar"




Dagens DN bjuder på en, även för PK-media, ovanligt förvirrad och tunn huvudledare. Rubriken lovar oss att vi ska få veta att SD slåss mot väderkvarnar, och man hoppas då givetvis även få veta på vilket sätt. Det får man inte, utan artikeln visar sig bli ytterligare ett inlägg till försvar av islam.

"Söndagen medförde två dåliga nyheter för rättrogna islamofober. I Aftonbladet skrev Katrine Kielos en betraktelse över Doug Saunders bok ”The myth of the muslim tide” (Myten om den muslimska vågen), och Sverige Radios ”Godmorgon, världen” besökte den amerikanska rörelsen MPV, Muslimer för progressiva värderingar."

De har inte lite höga tankar om sig själva, vårt medieetablissemang. Att Katrine Kielos skriver en liten krönika till försvar av islam är ingen dålig nyhet för "islamofober", det är ingen nyhet överhuvudtaget. Att vår statliga radio sänder ett vinklat, politiskt korrekt program förvånar knappast någon. SR har alltså besökt en liberal muslimsk sekt i Kalifornien som leds av en kvinnlig imam vid namn Zonneveld(!), och denna rörelses oortodoxa inställning skall på något sätt lugna oss inför vad som händer i Europa.

"Aftonbladets Katrin Kielos tar med Doug Saunders hjälp fasta på myterna om islam som sprids inte minst av Sverigedemokraterna. Muslimerna i Europa sägs föda fler barn, känna lojalitet med religionen snarare än med sina nya hemländer och inte minst gå runt och planera något slags lömskt muslimskt maktövertagande."

Att muslimer föder fler barn är ren fakta, så det är lätt att bevisa. Avseende lojaliteten, så har det iallafall gjorts undersökningar i Storbritannien, som visar att en stor del av landets muslimer i första hand ser sig som muslimer, vill ha sharialag osv. Vad gäller det sista påståendet, så tror inte heller jag att det förekommer någon konspiration bland alla muslimer att ta över Europas länder. Däremot är det uppenbart att det blir fler och fler muslimer, och att islam tar en allt större plats i våra samhällen. För några decennier sedan hade Sverige 500 muslimer, och inte en enda moské. Idag har vi 500 000 muslimer, och moskéer över hela landet. Slöjor är idag en vanlig syn på våra gator och skolor.

Vill man försöka sammanfatta DNs huvudledare, kan man säga att SDs oro inför islams inflytande är obefogade, eftersom man sett liberalism hos en kalifornisk rörelse med kvinnlig imam. Nu är det ju inte riktigt någon liten liberal inhemsk grupp vi har att göra med i Sverige, utan tiotusentals nya muslimer varje år, direkt hitkomna från Mellanöstern och Afrika.

Dagens Nyheter kanske inte slåss mot väderkvarnar, men de ljuger, förvrider och döljer sanningen.



14 kommentarer:

  1. Jag ser väderkvarnar överallt ;-). Skönt att vi är fler som försöker ta reda på vad som gömmer sig i dom. Tack!

    /Magnus

    SvaraRadera
  2. Synd att Katarina Mazetti blir hotad och trakasserad när hon uttrycker sin åsikt.

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag upplevde att ledarens huvudargument för att styrka påståendet i rubriken inte var det om den kaliforniska sekten, utan att främlingfientlighet är ett historiskt återkommande fenomen som alltid drivs med liknande retorik.

    Jag citerar: "Den har framförts om många grupper som migrerat till USA, Väst- eller Nordeuropa. Judar och katoliker förknippades med exakt samma saker som muslimerna i dag: rikligt barnafödande, hemliga agendor och en lojalitet som låg någon annanstans än hos ursprungsbefolkningen."

    Detta är enligt mig ett skarpt argument som jag märker att du inte rört vid alls i ditt blogginlägg. Angrip det gärna! Detta är enligt mig det enskilt starkaste argumentet mot att ökad muslimsk närvaro i Sverige är ett problem.
    Du driver en intressant blogg, jag läser den emellanåt trots att jag inte håller med i allt du skriver.

    SvaraRadera
  4. Hej Nils! Detta bemöter jag i inlägget kring Kielos krönika - så kika gärna där! I korthet anser jag att irländsk invandring till USA inte kan jämföras med dagens muslimska invandring, och att det är en förljugen jämförelse.
    Kul att du läser här även om du inte alltid håller med! Och det behöver man ju inte göra - det är ju ändå trevligt om man kan diskutera med varandra.

    SvaraRadera
  5. Anonym - japp, jag håller med och i mitt inlägg kring hennes krönika förkastar jag också sådant beteende. Däremot tycker jag det är sunt att så många människor reagerade på hennes inlägg och bemöter henne med ord.

    SvaraRadera
  6. Länkar till en Ani Zonneweld-kommentar. Intressant att se hur hennes åsikter tas emot av muslimska kommentatörer.

    http://www.youtube.com/watch?v=26q-kZlmXMk

    /Magnus

    SvaraRadera
  7. Tack för länken Magnus. Som jag misstänkte tas inte sk tolerant islam väl emot av muslimer. Det var också lite min poäng; att använda en så udda grupp som något sorts exempel på vad islam står för är väldigt oärligt...

    SvaraRadera
  8. Jag tycker det var intresant att lyssna på inslaget i SR om Ani Zonneveld och MPV, Muslimer för progressiva värderingar ( http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=5398909 ).
    Jag hoppas ni lyssnar på inslaget.
    Det är inte bara ett ensidigt reportage där bara reformisterna får föra fram sina åsikter utan även mer bokstavstrogna islamistiska traditionalister får föra fram sina åsikter. Sen är det väl upp till lyssnarna själva att göra en bedömning om vilken rikting av Islam som kommer att vara tongivande i framtiden.
    I sammanhanget vore det även intressant om man tog upp och funderade över hur framgångsrika tidigare reformrörelser inom Islam är/varit...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Synd att inte DN kunde länka direkt till programmet från artikeln bara.

      /Magnus

      Radera
  9. Svenskar o Judar och andra normala människor som kan leva fredligt sida vid sida blir idag utsatta av sådana som DN.s kramande av izlamisk intolerans, extremism, rasism, antisemitism, brottslighet och terrorism. Verkligheten om islam kan ingen trolla bort vet vi. Det är politiska extremister som trollar men dom har det inte lätt tack vare vi alla som har ärligheten och sanningen om vad som pågår i islams fotspår.

    SvaraRadera
  10. Många förstår inte det själva hur vilsen dom är om verkligheten. Det är aldrig snälla muslimer som kommer att kunna vara makten över hur islam skall spridas. Snälla muslimer kan utnyttjas av den sanna islamiska själen till att få naiva människor veck från verkligheten om islam. Ju mer den islamiska gruppen växer desto mer makt för islamisterna bara helt enkelt. Och bara i England har över 50% muslimer öppet erkänt att de vill ha hellre Sharialagar hörrö. Och många av de andra kan mycket väl ljuga av taktiska skäl. Shariaregler som bl.a. många inte förstår att ständigt är verklighet även i Sverige trots de inte än fått sina Sharialagar i den svenska lagstiftningen.

    SvaraRadera
  11. Ursäkta mig för slarv. Hur VILSNA dom är menades. Plus det där med hörrö var menat tidigare till en annan som inte begrep sig på den islamiska verkligheten. MVH

    SvaraRadera
  12. Hur skiljer sig de muslimer som kommit till Sverige från de muslimer som kommit till Storbritannien? Jag är bekymrad över samhällsutvcklingen. Läs: "Growing use of Sharia by UK Muslims" http://www.bbc.co.uk/news/uk-16522447

    SvaraRadera