onsdag 23 januari 2013

Tobias Hübinette och rasen
Det finns en mängd individer i dagens i Sverige som lever på sitt ursprung och sin fixering vid detta. De får sitt uppehälle från universitet, medier eller statsunderstödda organisationer. I kraft av sin utländska bakgrund, kan dessa personer uttrycka i princip vad som helst, och dessutom bli ekonomiskt ersatta för det.

En av de märkligaste bland dessa individer är Tobias Hübinette. Han uppbär inkomst som lärare och forskare i ”kritiska ras- och vithetsstudier” vid Södertörns högskola och Mångkulturellt centrum i Botkyrka.
Skulle ni kunna föreställa er en vit person som på heltid kunnat försörja sig genom ”kritiska ras- och vithetsstudier”? Nej, naturligtvis inte, men Hübinette är adopterad från Korea, och då accepteras vad som helst. Att han dessutom är kriminell och närmast kliniskt galen är inte heller något hinder för en plats i etablissemangets värme.Hans kriminella gärningar skulle kunna fylla ett par separata sidor, men en sammanfattning kan vara på sin plats:

- Dömd 1992 av Uppsala tingsrätt för skadegörelse, sabotage och uppvigling till en månads fängelse. 
- Dömd 1995 på nytt för en lång rad brott med koppling till hans politiska aktivism. Bland annat hade han mordhotat ledande sverigedemokrater samt även arbetsgivare och föräldrar till dessa. Bedömdes av rätten som psykiskt instabil och dömdes till böter. Han närvarade också när AFA stormade Sverigedemokraternas årsmöte och kastade in syra och gatstenar i möteslokalen i Norrköping 1995.
- År 2006 blev han även gripen för en rad opolitiska mordbränder, bland annat hos sin före detta flickvän och hennes nuvarande sällskap. Hübinette blev åtalad för mordbrand men dömdes slutligen till framkallande av fara för annan, grovt brott.
- År 2007 var det dags igen, denna gång åtalad för att ha hotat en jurist, hällt lacknafta genom hans brevinkast och krossat fönster – hos fel person. Han dömdes för dessa brott.
- År 2008 blev han åtalad för olaga hot och genomgick ytterliggare en rättspsykiatrisk undersökning då han uppgivit att han smetat ketchup på sina skinkor och fotograferat detta för att lura ett kriminellt mc-gäng.


Även hans åsikter är mycket bisarra. Han anser bland annat att internationella adoptioner är ett uttryck för rasism, och att vita, västerländska mäns giftermål med kvinnor från t.ex. Thailand och Filippinerna är ett uttryck för ”undanträngda pedofila böjelser”. 1996 yttrade han även:

"Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!"

Han har förstås varit med och grundat Expo.

Denne individ lyfts i dagens DN fram som en "forskare" med fullt aktningsvärda ståndpunkter, utan någon hänvisning till tidigare uttalanden eller kriminalitet. Idag brinner han för att vi måste prata mer om ras, men han är inte helt nöjd med det ekonomiska stöd han får för detta:

"Jo, ingen hindrar oss, men vi har svårt att söka medel när vi använder ordet ras och det finns inga kurser att undervisa på. Det finns heller inga kopplingar mellan vår forskning och myndigheter och det offentliga. En majoritet i Sverige är rörande överens om att inte prata om ras och vithet, för att det anses rasistiskt."

Artikeln om Hübinette är egentligen inte särskilt intressant i sig; det intressanta är hur en kriminell person med fixering vid ras, skildras som en intellektuell och relevant forskare. Vi ser här samma förhållningssätt som media har till exempelvis Sebbe Stakset, även det en kriminell ligist, som omfamnas av vårt etablissemang.9 kommentarer:

 1. Tobbe, du är fantastisk.
  Fattar inte hur du ensam kan producera så mycket med så hög kvalitet. Din blogg är ofta bättre än de stora alternativ-sajterna som har en hel skara med medarbetare.
  Dessutom verkar du hålla dig till sanningen och är mer balanserad och resonerande än de flesta andra.
  Bränn inte ut dig bara.
  Donerade just 100kr, det är egentligen alldeles för lite med tanke på hur mycket arbete du måste lägga ner på din blogg.

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha, både för orden och donationen!

  För närvarande saknar jag avlönat arbete, och kan alltså ägna mig på heltid åt bloggen. Och faktum är att det krävs ett antal timmar varje dag, inte bara åt själva skrivandet, utan även inläsning, bakgrundskollar osv.

  Helst skulle jag förstås se att de som läser här varje dag donerade en femtio- eller hundralapp per månad - det skulle göra att jag kunde fortsätta på heltid med att producera bloggen. Nu är det i och för sig få förunnat att kunna leva på sin passion, men då det finns hundratals PK-människor som uppenbarligen gör det, tycker jag att någon enstaka oppositionell röst också skulle kunna göra det.

  Vi får se vad jag lyckas skramla ihop - i värsta fall får jag snart börja ett hederligt arbete igen, men då kommer tyvärr denna sida bli lidande.

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer!
  Otrolig kvalitet. Både i hur 'neutral' du är, balanserad och resonerande som annan skriver. För neutral skall du ju inte vara. Det är inte din motpol vanlig svensk media.

  Jag gillar hur du samlar in nyheterna och det du väljer. Känns så aktuellt, ja fräscht :)

  Allt blir bara så perfekt tillsammans med din egen analys.

  Hur länge har du haft nyhetsbloggen?

  SvaraRadera
 4. Jag tackar och bugar! När jag tar del av era positiva kommentarer känns det som att jag gör något rätt och är på rätt väg. Även konstruktiv kritik är förstås välkommen.

  Jag startade bloggen i Oktober 2011, men uppbar sedan ett vanligt arbete fram till i höstas. Då fick jag återigen en mängd fritid och bestämde mig för att starta bloggen igen - så den senaste "säsongen" startade i oktober. Som sagt, jag vill gärna fortsätta och drömmen vore att även kunna överleva som "samhällsdebattör" - så glöm inte att det finns möjlighet att ge ett litet bidrag! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för att du finns. Tänk på att du bygger upp en erfarenhet. Efter valet 2014 lär SD vara större. Fler informationstjänster att söka. Du är otroligt lämpad för allt. Förlåt att jag tar för givet att du solidariserar med SD. Jag har själv aktiverat mig. Vad jag egentligen menar är att du behövs nu och i framtiden (då med rejäl betalning). Det kommer aldrig att gå att lita på journalister som nu arbetar inom kulturmarxistmedia. Alltför svår avprogrammering. De har inte insikt och saknar självkritik att få det. Läskigt men sant.

   Radera
  2. Jodå, självklart sympatiserar jag med SD, där jag även är aktiv medlem.
   Ja, vi har en spännande tid framför oss - SD kommer att växa, attackerna mot oss kommer bli grövre...Kul att du också är aktiv - vi kommer att behöva alla krafter!

   Radera
 5. Han behöver en kram den där killen men han kommer inte få det av mig.

  /Magnus

  SvaraRadera
 6. Haha, han får det säkert av Lisa B...

  SvaraRadera