lördag 12 januari 2013

Varför har vi ett försvar?
Sveriges försvar kostar ungefär 40 miljarder per år. Försvarets uppgift är att försvara vårt land vid ett utländskt angrepp, men många bedömare menar att vi möjligen skulle klara ett stå emot ett angrepp i några timmar. Vår egen överbefälhavare hävdar att vi skulle kunna hålla emot i en vecka:

"Vi kan försvara oss mot ett angrepp med ett begränsat mål. Vi talar om ungefär en vecka på egen hand, säger ÖB till SvD."

Artikel i Aftonbladet
Artikel i SvD

Vi lägger alltså årligen 40 miljarder på en verksamhet som inte kan göra någon som helst nytta. Det är dock inte kraftlösheten som är min främsta invändning, utan hela syftet. Vi skall alltså ha en organisation för att avvärja en eventuell militär attack, samtidigt som vi frivilligt varje år släpper in enorma mängder människor från mycket avlägsna kulturer. Vår nation och vårt folk håller på att utplånas på ett mycket genomgripande sätt, mer än vad någon militär ockupation skulle kunna åstadkomma. För denna invasion betalar vi dessutom mycket större summor än för försvaret, gissningsvis ungefär 100 miljarder årligen. Jag kallar mig själv patriot, men jag är absolut inte beredd att offra mitt liv för vår nuvarande regim. En rysk ockupation skulle vara skonsammare mot vårt land än våra egna politikers verksamhet.Lyckas vi återigen bli ett land som strävar framåt, med en ledning som arbetar för svenskarna, blir läget ett annat. Då tycker jag absolut att vi ska ha ett starkt försvar, för att kunna upprätthålla vår självständighet. Då jag själv gjort värnplikten, tycker jag också att vi bör återinföra allmän värnplikt, inte minst för den fostran det innebär för våra ungdomar.

"Försvaret är ett (M)-fiasko"
"Starkt försvar behövs även utan hotet mot öst"
Alf Svensson och Nato
GP och Nato
Alf Svensson och Nato II
Debattartikel i Aftonbladet
Debattartikel i Aftonbladet II
Debattartikel i SvD
Ledare i Aftonbladet
Kritik från Björck

5 kommentarer:

 1. 30-talets svenska nedrustning gjorde att vi stod med brallorna nere 1939. Det tjatas alltid om att vi ska lära av 30-talets misstag, utom just betydelsen av ett starkt försvar då naturligtvis.

  SvaraRadera
 2. S förstörde det svenska försvaret genom försvarsbeslut 1996 och 2000. Det var den största nedskärningen sedan 1925.

  SvaraRadera
 3. Själv läser jag min morgontidning ganska så noggrant, men artiklar om försvaret hoppar jag alltid över. Detta är ju idag bara ett dåligt skämt...

  SvaraRadera
 4. Värnplikten kommer aldrig tillbaka. Den är inte möjlig i ett så multikulturellt samhälle som Sverige är.

  SvaraRadera
 5. Håller med dig Icke troende ateist.

  /Magnus

  SvaraRadera