fredag 18 januari 2013

Varsågoda - två timmars svenskhat


Statliga Utbildningsradion har tydligen visat en serie man kallar för "Varning för ras". Jag snubblade idag över ett bisarrt avsnitt av denna serie, en sorts paneldiskussion kring svenskens rasism. Det är en fantastisk samling personer man samlat ihop, där ingen har ett hederligt arbete, utan helt försörjer sig på "rasism" på olika sätt, med en lång lista bisarra icke-meriter. Titta gärna på hela avsnittet, jag tänkte här nöja mig med presentationen av panelen, den ger ett ganska bra intryck av vad ni kan förvänta er.

Victoria Kawesa

Från nätverket afroeuropeiska kvinnliga forskare (ja, det är inte kvantfysik det handlar om, utan "genus")
Aktivist inom frågor som rör intersektion mellan genus och ras
Har jobbat för Centrum mot rasism
En av grundarna till organisationen Hiv-positiva afrikaner i Skåne

Kitimbwa Sabuni

Organisationsutvecklare med inriktning på likabehandlingsfrågor och föreläsare om rasism
Samordnare för Afrosvenskars riksförbund
Islamist

Sissela Nordling Blanco

Interfem, "en feministisk, antirasistisk tankesmedja och resurscenter av och för rasifierade kvinnor och transpersoner".

Nathan Hamelberg

Organisationen Mellanförskapet (för personer med någon sorts blandad etnicitet)


Adrian Groglopo

Tidigare AFA-medlem
Migrationsverket
Centrum mot rasism

Det finns för övrigt en gammal artikel i Expressen, där det inbördes käbblet i det antirasistiska etablissemanget skildras.

14 kommentarer:

 1. Får INGEN helviting vara med? Är inte DET rasism?

  SvaraRadera
 2. Egentligen var hela debatten rasistisk. Har aldrig hört så mycket prat om "ras" och "vithet" i hela mitt liv...

  SvaraRadera
 3. Det var det värsta svammel jag sett. Delade (avsnittet) på Facebook vilket kändes lite provokativt för min del då jag inte riktigt "kommit ut". Har haft fullt upp sen dess... Skrev även på VKM och delade även där. Ge mig skydd:) Fatwan kommer:)

  /Magnus

  SvaraRadera
 4. Haha...var inte blyg, det är ju inte vänstermänniskorna.
  Ja, det är fantastiskt hur de kan sitta och teoretisera kring rasism och vithet i två timmar...En höjdpunkt är när själva sinnebilden för en "batikhäxa" dyker upp kring 75:00 och har en utläggning om "ariska blodsband"....herregud.

  SvaraRadera
 5. Var det inte Sissela Nordling Blanco som organiserade seminariet för endast icke-vita HBT-personer på Pride-festivalen, från vilket två SDU:are blev utslängda pga. sin hudfärg?

  SvaraRadera
 6. Det är denna soppa som ska ge oss andra en meningsfull och livskraftig framtid?

  SvaraRadera
 7. Blått och gult: Javisst, vet du, kan bara alla vita försvinna från Sverige, så ska det nog bli bra...

  SvaraRadera
 8. Ja, det här var det värsta rappakajla jag någonsin sett. Och såna här finaniserar vi med vårt arbete, folk som kommer hit och som lever på skattemedel och ägnar sig åt vithetsstudier och "rasisfieringsmodeller". De har mage att sitta och gnälla när det framförs kritik av att folk av deras sort inte ska få släppas in okontrollerat i landet. Det har mage att säga att en sådan åsikt är diskriminerande. Man baxnar och tar sig för pannan!

  SvaraRadera
 9. Hej,
  Nathan är en vän till mig och jag blir jätteledsen av att se det här. Kan du förstå det Tobbe? Varför så arg och frustrerad? Vad har du upplevt i ditt liv som får dig att dras till sån här? Kände faktiskt en nynazist en gång och umgicks med honom när jag gick gymnasiet. Vi i samma kompisgäng kom alla från andra komuner än där skolan låg och vi åkte buss hem över helgen. Varje gång vi åkte hem stod killen som var nynazist kvar och vinkade av oss på busstationen. Han kunde inte åka hem för i hans hem fanns det våld och hat. Jag tyckte så synd om honom. Han var ju en gullig kille egentligen, tillsammans med en fin och söt tjej i min klass. Så visst, du ska veta att jag förstår dig. Men det du gör är ändå inte rätt. Du utsätter de här personerna för fara och du odlar mera hat. Det är aldrig för sent Tobbe, du kan vända det här och få ett bättre liv. Bort från hatet. Bort från ondskan. De här människorna, inklusive fina snälla Nathan, har inte gjort dig något. Låt dem vara. Hälsar en som förstår och vill dig väl. Fast du i och med det här gör fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl inget hat eller nazism i det här? Inlägget handlade om att jag tyckte debatten om "vithet" var bisarr...Jag hatar inte Nathan eller någon annan för det...

   Radera
 10. Hela din blogg är hat, Tobbe. Inlägg efter inlägg, samma sak. Lite mindre sorgligt skulle det vara om du åtminstone höll dig till sanningen. Du ljuger. "Ingen har ett hedeligt arbete, utan försörjer sig helt på rasism". Det är inte sant. De här personerna har vanliga arbeten också. Och "bizarra ickemeriter". Vilken merit tycker du att den här bloggen är? Är du stolt över det här? Det är ju du som ägnar all din tid åt rasism, åt att skapa mer rasism. Och hat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där håller jag inte med. Anser inte att denna blogg innehåller vare sig hat eller rasism. Själv hatar jag iallafall ingen av de personer jag bemöter här. Om man däremot yttrar något offentligt, exempelvis i en sådan här panel, får man vara beredd på att kritiseras. På samma sätt som du nu kritiserar mig, vilket är helt ok.

   Radera
 11. Ok. Då skriver jag så här: antingen roar du dig och tror du kan driva med mig, eller så tror du verkligen på det du nu skriver, men det tvivlar jag på. Jag tror att du är fullt medveten om hur pass rasistisk du är. Och jag tror att du njuter av det. Varje hatiskt inlägg du publicerar i den här bloggen gör att du njuter. Du behöver något att ta ut din frustration på. Och för att det finns såna personer ser det ut som det gör i Sverige och europa idag. Exakt samma mekanismer som banade väg för nazisterna i tyskland. Samma lögner. Du är blind i ditt hat och jag hoppas verkligen för din skull att du en gång kan se det på ett annat sätt. Jag lämnar dig och dina åsikter nu, men vill avsluta med att ge dig och dina läsare ett filmtips: Sophie Scholl. Se den! Helt ruggigt otäck för detta har hänt. Människor gjorde detta. Aningslösa människor, som trodde de var goda hängde på och lät det ske. Vi i Sverige är samma människor som dem, vi har samma hjärnor och är kapabla till samma saker! Sophies slutord innan hon avrättades: "Vad vi har skrivit det tycker ju ni alla andra också, ni har bara inte modet att säga det!". Och vad vill jag säga med det? Civilkurage, Tobbe! För helvete.

  SvaraRadera