lördag 2 februari 2013

Dagens citat: Thomas Gür


"De som ytterst måste avgöra ifall migrationen är en vinst, inte bara som ett ekonomiskt bidrag till folkhushållet utan också som ett fruktsamt möte av kulturer och identiteter, är självfallet invånarna i invandringslandet.
Varje lands befolkning har rätt att bestämma vilka migranter som det är mest gagneligt att ta emot och i vilket antal. Likaså har de rätt att bestämma att migrationen ska ske i en takt som inte innebär alltför stora omvälvningar av den kultur och de seder som frammejslats genom historien, och av den tillit som bygger på den gemensamma identiteten i att vara en nation och inte bara ett slumpmässigt antal människor innanför ett lands geografiska gränser."


Thomas Gür är en borgerlig debattör, med rötter i Turkiet. Som vanligt är det en utlandsfödd som kan tala klarspråk, eftersom en pursvensk omedelbart blir rasiststämplad. Citatet ovan har många intressanta delar och aspekter, som överhuvudtaget inte yttras i den offentliga debatten. Att invånarna i Sverige har något att säga till om när det gäller invandringspolitiken är en främmande tanke, liksom idén att vi skulle tänka på vilken volym och vilka grupper som mest gagnar vårt land. Slutligen hävdas det aldrig att vi skulle ha en gemensam identitet och kultur, framför allt inte någon som är värd att bevara.

Tack Thomas, för att du skriver självklarheter som förnekas av det svenska etablissemanget.

Kolumn i SvD

4 kommentarer:

 1. Thomas Gür devis ovan skulle ju kunna komma direkt från Bollhusmötet. Äntligen har Sverige levat upp gamla goda traditioner.

  SvaraRadera
 2. Nja, själv tycker jag att det är vettigt och självklart.

  SvaraRadera
 3. Så,så...
  Det här vänder snart.
  -M har utsätt en arbetsgrupp som säger sig ska "utveckla" migrationspolitiken, men jag tycker det är rätt uppenbart att de nu börjar leta efter sätt att dra åt kranen utan att få vänstern på sig.
  -Stora delar av M ledarmöterna i kommunerna vill inte ta emot fler invandrare, och både Lago och Johanssons uttalande visar på att missnöjet med detta jäser även i LO/S blocket, speciellt nu när det börjar bli riiiiktigt trångt runt industri- och byggjobben.
  -Vidare börjar bli en större och större acceptans att granska detta (hade varit otänkbart bara för några år sedan) med artiklar som denna och för all del Uppdrag Granksning som drog ner byxorna på muslimerna (igen...).
  -SD kommer med all sannorlikhet bli "det tredje blocket" och sedan kan inte statsfeminismen undvika beröring med den konservativa delen av islam i Sverige mycket längre. Då tar det hus i helvete. Den konfrontationen kan med all säkerhet inte muslimerna överleva politiskt i längden, i och med att statsfeminismen alltjämt kontrollerar dominanta media.

  Men räkna inte med någon dramatisk politisk 360, jag tror att det blir smygande, kanske att man för in immigration under socialdepartementet (och således då lyder under ett betydligt tajtare budgettak) eller att man flyttar ner mottagningsfrågan till SKL och dess medlemmar (vilket i princip alla på ett eller annat sätt kommer att neka ytterligare mottagande). Luften kommer sakteligen att gå ur frågan.

  Sedan hur vanskötseln fram tills nu har påverkat Sverige i ett längre perspektiv blir till senare att dryfta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanskötseln har lagt grunden för en mycket osäker framtid med splittring, konfrontation och motsättningar. Att helt strunta i folkets åsikt gör de senaste årens politiska beslut illegitima.

   Radera