fredag 1 februari 2013

Dagens självironi: Centern
"Under årets Almedalsvecka presenterar Centerpartiet en ny profilering. ”Ett hållbart val” är ett koncept som syftar till att förstärka Centerpartiets roll i svensk politik: Att vara ett ansvarsfullt parti som tänker långsiktigt och alltid försöker hitta hållbara lösningar på samhällsproblemen, istället för att skjuta dem på framtiden.
 
– Vi smyglanserar nu konceptet under Almedalsveckan. Meningen är att vi framöver ska jobba aktivt och uthålligt för att med detta uttryck som plattform tydliggöra att Centerpartiet är det hållbara valet i svensk politik, berättar Jenny Persson, Centerpartiets kommunikationschef."
(deras stavfel har jag korrigerat ovan)

Denna slogan är rolig på många plan. Till att börja med kan man väl knappast lägga sin röst på ett mindre hållbart politiskt alternativ. Centerpartiet är på väg ut ur riksdagen, och splittras dessutom av två helt motsatta falanger; bönder och nyliberaler. Den senare falangens ståndpunkter, uttryckta i det märkliga idéprogrammet, kan ju heller knappast klassas som "ansvarsfulla" eller "långsiktiga".

Om detta på Centerpartiets hemsida 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar