fredag 1 februari 2013

Finsk professor med en liten sanning


"Varför ser vi kravaller i Sverige men inte i Finland?
− Klasskillnaderna i Finland och Sverige ser ungefär likadana ut, svarar Österbacka. Invandringen i Sverige är mycket större. Det gör att det är en större grupp som inte kan det svenska systemet och diskrimineras på arbetsmarknaden."


Professor Eva Österbacka

Som vanligt får vi gå över gränsen för att få relevanta kommentarer kring den svenska samhällsutvecklingen. Här är ju den enda officiella versionen att det i förorterna handlar om socio-ekonomiska faktorer, klyftor, eller varför inte miljonprogrammens tråkiga arkitektur. Vi är dock många som är mer benägna att tro att det faktiskt bottnar i en mer aggressiv och konfliktsökande kultur, importerad från Mellanöstern och Afrika.

Det skiljer nämligen inte så mycket mellan klassklyftorna i Finland och Sverige. Däremot skiljer sig den etniska sammansättningen numera åt enormt, och med denna förändring kommer också kravallerna. Österbackas pliktskyldiga referens till diskrimering kan vi nog bortse ifrån, då det ofta handlar om personer i skolåldern, som knappast försökt sig på arbetsmarknaden.

Det senaste upploppet i Göteborg, scener man
slipper i det mer homogena Finland

Artikel i Svenska Yle

1 kommentar:

  1. Ökad invandring = fler kravaller = fler "fascister"

    /Magnus

    SvaraRadera