fredag 15 februari 2013

Hur mår egentligen Per Ankersjö (c)?
Det var en smula förvånande när ett gammalt bondeparti lanserade ett ultraliberalt idéprogram, men programmet hade iallafall en sorts inre logik. Är man ultraliberal vill man maximera friheten och minimera staten, och följaktligen är det inga konstigheter att vilja öppna gränserna, tillåta månggifte och slopa skolplikten. Eftersom Annie Lööf troligen vill uppnå den 1% i väljarstöd som gör att valsedlar delas ut 2018, kände hon sig dock nödgad att dra i bromsen.

Programmets starke man, Per Ankersjö, tänker dock inte ge upp. Det märkliga är emellertid att han är beredd att utan vidare slopa alla andra punkter, så länge som fri invandring kvarstår:

"- Då menar jag inte att man behöver vara för månggifte och sådana saker, men att man är ideologiskt stringent. Så att vi blir relevanta och tydliga med vad vi står."

I verkligheten kan det väl knappast bli otydligare var Centern egentligen står, och någon relevans i svensk politik kan man inte heller påstå att partiet har. Det enda viktiga för Ankersjö är dock att Sverige raseras:

"– Det är otroligt viktigt utifrån den debatt vi har just nu när nästan alla partier har dragit sig åt det sverigedemokratiska hållet. Och då ska banne mej Centerpartiet stå upp för humanismen."

Från liberala idéer kring frihet, till att stå upp för "humanism" alltså. Dock fattade partiet redan 2011 ett beslut på sin stämma om "Nybyggarlandet Sverige". Redan namnet är förstås ett hån mot de svenskar som trodde att landet redan var bebott, och som ännu inte förstått att det i själva verket är grön mark för människor från Mellanöstern och Afrika. När Ankersjö kommenterar det programmet blir det än tydligare att han anser att landets befolkning bör bytas ut:

"– Det är egentligen mycket spetsigare. Där går man verkligen in på dagspolitik och säger att så här ska vi successivt förändra Sverige så att vi på sikt kan bli ett land med fri invandring. Det är en av Sveriges stora framtidsfrågor, i ett land där vi själva föder allt förre barn och blir allt äldre"

Här kan vi iallafall ge honom ett rätt: det är den stora framtidsfrågan, men vi kan knappast låta sådana som Per Ankersjö hantera den.

Artikel i Aftonbladet
Artikel i SvD
Artikel i DN

6 kommentarer:

 1. Per Ankersjö.
  Är man som människa för fri invandring till Sverige så står man verkligen inte upp för humanismen. I dag är det så att man står upp för antihumanismen.

  http://vetapedia.se/antihumanism/

  I princip är det svårt att idag finna något mer destruktivt för människan (som population) än fri invandring. Fy fabian för liberaler och marxister. Icke-tänkare!

  SvaraRadera
 2. Ankersjö och hela centerpartiet uppvisar ett tydligt självskadebeteende. Tyvärr begränsar man det inte till sig själva utan vill dra med hela nationen ner.

  SvaraRadera
 3. Politiker som säger sig vara bekymrade över bristande befolkningstillväxt har aldrig några förslag om hur man ska uppmuntra det egna folkets barnafödande. Jag får det inte att gå ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går än mindre ihop när vi får höra ifrån dem att invandrarna inom någon generation kommer att föda lika få barn som de etniska svenskarna, och att vi därför inte behöver oroa oss för att de en dag ska ta över...

   Jag menar, då skulle vi ju återigen ha en sjunkande befolkning! Och om inte ökat barnafödande bland dem som redan bor i landet är ett gångbart alternativ, då återstår bara fortsatt massinvandring.

   (Sedan är det förvisso inte sant att invandrarnas barnafödande kommer att sjunka ända ner till svenska nivåer. Detta eftersom invandrare är mer religiösa och ett demografiskt mönster världen över är att religiösa skaffar fler barn än icke-religiösa.)

   Radera
  2. Nej, det där är lite som när de å ena sidan menar att flyktinginvandringen berikar, å andra sidan inte alls är lika stor som vi tror.

   Att kompensera låg barnafödsel med införsel av helt främmande folkgrupper är dessutom helt vansinnigt...

   Radera
 4. Nej, Centern har aldrig försökt lansera ett "ultraliberalt" idéprogram. Det är bara vad de vill att folk i allmänhet ska tro. Om man verkligen drevs av nyliberal ideologi skulle ju rimligen ett avskaffande av sexköpslagen och en legalisering av visst drogbruk finnas med i programmet. Nu är istället huvuddelen av de "frihetsreformer" man vill införa av ett slag som framförallt kan tänkas locka konservativa muslimer. Detta är knappast en slump.

  Jag har skrivit mer om saken här:

  http://kulturkrig.blogspot.se/2013/01/centern-soker-muslimska-roster.html

  SvaraRadera