onsdag 20 februari 2013

PK-journalist vill ta över Avpixlat
Inti Chavez Perez kallar sig journalist och, av någon anledning, sexualupplysare. Idag gör han ett litet utspel om att han kan tänka sig att bli ansvarig utgivare för Avpixlat. En sådan saknas nämligen, vilket verkar vara det som retar medieetablissemanget allra mest, troligen för att man vill ha någon att lagföra.

"Avpixlat behöver en ansvarig utgivare. Särskilt trängande är behovet eftersom sidan genererar så mycket hat och hot, vilket slår mot enskilda medborgare, journalister och bloggare. Att hatet flödar fritt på Avpixlat ­riskerar att stympa det fria ordet i det övriga samhället."

Jag kan hålla med om att tonen ofta blir hätsk på sidan, inte minst i kommentarsfälten, men är det egentligen ett problem? Avpixlat skriver om sådant som upprör och engagerar, och det är väl egentligen bara bra om läsarna får möjlighet att diskutera och ventilera detta verbalt? Dessa åsikter försvinner ju inte för att Perez slipper se dem. I artikeln påstås dessutom att man saknar moderatorer, vilket helt enkelt inte stämmer.

Nu syftar förstås hans utspel till att marknadsföra sig själv, och intresset för att bli ansvarig för Avpixlat är troligen ljumt. Även Avpixlats intresse lär vara svalt. Perez ställer också ett antal krav för att axla denna roll:

"Avpixlat måste inrätta för­moderering av alla kommentarer. Vid händelse av brott, till ­exempel förtal, hets mot folkgrupp ­eller hot, ska Avpixlat samarbeta med polisen genom att lämna ut ­IP-nummer till dem som postar kommentarerna. På så sätt kan Avpixlat spela en viktig roll i stävjandet av kriminalitet på nätet.

Avpixlat måste börja följa de pressetiska reglerna. Det betyder att det är slut med att exempelvis hänga ut tonåringar med namn och bild på sidan.

Avpixlat ska leverera god journalistik. Det betyder att sidan bör börja använda sig av käll­kritik, publicera rättelser, och måste be om ursäkt till alla dem som ­utsatts för hat på grund av ­sidans tidigare aktiviteter. ­Sidan bör ­granska Sverigedemo­kraterna som vilket annat parti som helst. Alla sidans skribenter bör skriva under sina artiklar med sina namn. Ansvarig utgivare har sista ordet om alla artiklar, så som är brukligt. Detta för att ­garantera att inga överträdelser sker mot svensk lag eller god ­publicistisk sed."

Det är förstås en styrka att Avpixlat inte förmodererar kommentarer, då det skulle ha skapat en enorm flaskhals och gjort debatten bra mycket trögare. Självklart ska de inte heller lämna ut sina läsares IP-nummer, även om det skulle vara en dröm för Åsa Linderborg och Lisa Bjurwald.

Visst skall alla politiska partier granskas, men det är knappast Avpixlats uppgift att granska Sverigedemokraterna. Detta parti granskas och förtalas redan extremt mycket i de etablerade medierna, och det är gentemot dessa medier Avpixlat behövs som motpol. Det skulle dock vara främjande för demokratin om de etablerade medierna började granska exempelvis Miljöpartiet.


56 kommentarer:

 1. Du kan hålla med om att "tonen ofta blir hätsk"?! Allt annat än huvuden som bokstavligen rullar i ett nytt Stockholms blodbad måste anses helt sinnessjukt UNDERDRIVET. Det är för mig helt ofattbart hur det ännu inte börjat skjutas förrädare till höger och vänster.

  De ENDA som står för hatet är regimmedia och deras sinnessjuka hatlögnsajter. Avpixlat är den allra mest mjäkiga av de regimkritiska sajterna. Det är helt ofattbart att någon kan påstå att tonen skulle vara "hätsk". Som sagt är det helt ofattbart hur de flesta kommentarer inte innehåller något hat överhuvudtaget. Det BORDE vara en massa öppet hat och våld mot dessa avskum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inti Chavez Perez har varit ansvarig på SVT Debatt. Det är många som har blivit blockade på SVT Debatt, för att det har länkats "obehagliga" sanningar från etablerade tidningar.

   Det är ett skämt att Inti Chavez Perez vill vara ansvarig utgivare på Avpixlat, han klarade inte av sitt uppdrag på public servic. Han var partisk på ett forum som ska vara till för alla.

   Radera
 2. Tja, jag la ingen värdering i detta ord, utan tycker det är bra att debatten där är fri.

  SvaraRadera
 3. Avpixlat är en sektsida för redan frälsta rasister. Där möts de som skriker och gormar mest. De beter sig exakt likadant som alla de islamister som står och skriker ut sitt hat och bränner amerikanska flaggan. En mobb som hatar. De använder samma retorik där de utmålar motståndare, dvs, alla som bor i sverige och som inte röstar på SD; 7 klöver, batikhäxor, invandrare, muslimer, media, journalister, kulturarbetare osv. Dvs 90% av svenska invånare som svikare, otrogna.

  De anser sig besitta sanningen. Men på sin sektsida berättar de ingenting om allt de bra som invandrare gör. Hur de jobbar, sliter, startar företag, osv. De tar bara upp problem och brott som invandrare gjort. Vilket får till effekt att 100% av allt som skrivs är en beskriving av ett samhälle i upplösning.

  Har de några konkreta förslag på förändringar? Nej. Det är en spy-galla överallt site.

  Man kan skratta åt clownerna. Bittra gubbar som sitter hemma och sprider lite skit. men det är farlig eftersom de normaliserar ett hetskt och elakt synsätt mot andra människor. Människor de inte känner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket skitsnack. Säg vilken tidning som speglar sanningen? Så fort något brott har begåtts av en invandrare så ska det mörkas, antingen via vitpixling, utebliven information i artikeln etc. Media vill inte framhäva de problem som invandringen har fört med sig utan allt ska mörkas och skönmålas. Avpixlat hade säkert inte funnits om alla journalister hade gjort sitt jobb, varit objektiva, skrivit sanningen och inte försöka undvika viktiga detaljer. Så lägg ner skitsnacket bara

   Radera
  2. Hahaha Anonym, du kan ta jobb på Norra Brunn. Vilket skämt att vara så aggressiv mot en sight som man verkar följa slaviskt. Läs den inte om den inte intresserar dig.

   Radera
  3. "Avpixlat hade säkert inte funnits om alla journalister hade gjort sitt jobb, varit objektiva, skrivit sanningen och inte försöka undvika viktiga detaljer. Så lägg ner skitsnacket bara"
   vad sägs om att få en nyanserad bild av verkligheten? om man är troende kristen så är ju sanningen om att gud skapade världen på 6 dagar odiskutabelt och bevisen att jorden är äldre en av gud skapad "prövning" för att testa tron. jag läser Avpixlat på samma sätt som jag läser berättelser om religösa fanatiker. fanatismen i alla led, höger, vänster, upp eller ner leder ju bara till en sak, hat. givetvis ska vi ha en yttrandefrihet, den ska innebära att alla får ha en åsikt , men det innebär inte att jag får använda åsikterna till att skada andra personer. En fråga bara. varför ska det så fort det blir lite sämre tider, rent ekonomiskt alltid skyllas på de som har det sämre än dig själv? varför målas samhällets svagaste ut som hotet? titta på klassklyftorna som ökar, vad skulle ske om de 1% som sitter inne på 50% av tillgångarna fick dela med sig lite istället? resurserna räcker till alla och den energi vi lägger på hat borde man kunna göra något kreativt av istället. Givetvis medför en ökad invandring ett ökat problem om de inte blir integrerade i samhället. men det finns lösningar som inte innebär hat och diskriminering. något som inte är löst i dag. men lösningen är då inte fascism. Om nivån ligger att svaren hamnar på nivån "lägg ner skitsnacket" så tyder det ju på att argumenten inte finns, utan bara en okontrolerad och ett omoget hat...

   Radera
  4. Håller med dig fullständigt. De kör med "är du inte med oss är du mot oss" och klarar inte av att hålla en normal diskussion utan att komma med påhopp av olika slag. Avpixlat raderar gång på gång kommentarer där folk ifrågasätter, även om de gör de på ett trevligt sätt, men låter hot och annat stå kvar... Märkligt! Men det är väl lättare för de stackars människorna om de får fortsätta tro att allt är svart och vitt (!) och att alla som tycker något annat än en själv är en idiot. Kanske dags att ta ett kliv in i vuxenvärlden där folk med olika åsikter kan hålla en diskussion på en vettig nivå?

   Radera
  5. Herr Gud, vilken smörja... Kristna som tror att jorden skapades på sex dagar är en minoritet, i synnerhet i vår del av världen. Men kristendomshatet, tron att allt vi behöver göra är att råna de välbärgade på deras tillgångar så infinner sig paradiset och slutklämmen om fascism visar vad du är för något.

   Trevligt att det kommer meningsmotståndare hit. Trist att de inte har mer än stereotyp vänstersmörja att komma. Försök att tänka en originell tanke och återkom sedan.

   Radera
 4. Jag stödjer det fria ordet till fullo dock anser jag att inskränkta människor som döljer sitt hat och känsla av otillräcklighet bakom fosterlandskärlek och s.k. nationalism är det som förstör vårt land minst lika mycket som PK-politiker och journalister som inte tar debatten mot/med SD. Förövrigt så kommer jag alltid ha mer respekt för ND än SD. Känn dig träffad Tobbe!

  SvaraRadera
 5. Anonym 09:53:
  Nej, Avpixlat är inte objektiv, men det är ju inte meningen heller. Den behövs som en motpol till de etablerade medierna.

  Anonym 09:58:
  Vilken del skall jag känna mig träffad av? Om du tycker att ND är bättre än SD, varför ogillar du då fosterlandskärlek? För övrigt tycker jag att även ND och SvP tillhör den goda sidan, även om mina sympatier ligger hos just SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är en vilsen pöjk Tobbe. En vilsen pöjk med mycket miss-riktat hat. Mår lite illa när jag ser den svenska fanan bredvid ditt namn. Stå för vad du är skrik ut våga vara! För att då blir det lättare för såna som mig ta kontakt öga mot öga med såna som dig!

   Radera
  2. Vad är det för trams? Jag känner inget hat alls - vill bara diskutera de här frågorna. Man måste inte vara nationalsocialist för att vara kritisk mot invandringspolitiken, mediastyrningen osv.

   Vi behöver inte ses öga mot öga - du får gärna kommentera här.

   Radera
  3. Det du ser på bilden är Sveriges örlogsflagga. En fana är något annat.

   Radera
  4. clusterfuck coalition21 februari 2013 07:29

   Om man anser att rena nazistpartier som SvP tillhör "den goda sidan" har man nog inte alla hästar hemma.

   Radera
  5. Clusterfuck: Tyvärr har det blivit så polariserat att alla som på något sätt utmanar det rådande konsensuset kring dessa frågor för någonting gott med sig. Själv tycker även jag att SvP är något extremt, och röstar alltså på det demokratiska SD.

   Radera
 6. Alltid lika lustigt när rasister försöker tala om att de representerar Sverige. SD är en ytterst marginell spelare i Sveriges riksdag. Med andra ord så representerar ni inte alls Sverige, ni representerar enbart er lilla inskränkta klick.
  Skulle ni representera Sverige (vilket namnet Sverigedemokraterna ger sken av) skulle ni istället stå för klassiskt svenska värden som öppenhet och solidaritet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, SD representerar trots allt 330 000 väljare.

   2014 kommer dessutom valresultatet att minst fördubblas, och då får du se 50 sverigedemokrater i riksdagen. Kanske inte en sådan marginell klick då, va?

   Radera
  2. Om öppenhet och solidaritet är klassiskt svenska värden, hur kommer det sig att invandringen till Sverige var relativt liten under 1900-talet jämfört med vad den är idag?

   Radera
  3. Folk flyttar, reser och rör på sig över lag. Det är inget konstigt. Migrationsmönster ändras. Det är heller inget konstigt. Det är inte så länge sedan folk lämnade Sverige på grund av svält och förtryck. Glöm inte det.
   Själv har jag flyttat ut ur landet för ett tag, och betraktar den otroligt märkliga debatten på avstånd. Det gör mig ont att se hur resultatet av ökade klassklyftor skylls på de minst priviligierade.

   Radera
  4. Ursäkta. "Folk flyttar, reser och rör MER på sig över lag" skulle det vara.

   Radera
  5. När ska vi sluta prata om den svenska utvandringen och dagens invandring som om det vore samma sak? Hade de som invandrar till Sverige idag uppfört sig som de svenskar som utvandrade från Sverige under fattigdomsåren hade SD inte funnits och svenska gränser hade stått öppna.

   Radera
  6. Du menar att du skulle föredra att de som flyttar till Sverige byggde upp sina egna, etniskt homogena samhällen och hålla dem som var där före på avstånd med gevär?

   Eller menar du att svenskar som emigrerade till Nordamerika på 1800-talet snabbt som attan anammade ursprungsbefolkningens sedvänjor och assimilerade sig?


   Radera
  7. Är det inte just det de gör? Eller skyms sikten från den etniskt svenska enklav(Södermalm kanske?)?

   Din lilla lustigkurre där... Ja, de assimilerades dit de kom. Nu råkade det ju sig att de som kom före dit hade koloniserat landet, kolonisationen var nog en förutsättning för att svenskarna skulle flytta dit alls. Varför flytta från en plats och en kultur till en annan plats och en annan kultur som var lika fattig och känslig för missväxt, om inte mer?


   Men fortsätt du att låtsas att det inte är någon skillnad mellan de hårt arbetande svenskarna som sökte och i många fall fann lyckan i "Amerikat" och de migranter som kommer till Sverige. Kan gott och väl tänka mig att verklighetens Karl-Oskar och hans medresenärer tog sju år på sig för att hitta eget uppehälle, eller hur?

   Radera
  8. "Är det inte just det de gör". Nog för att man hört mycket mytbildning, men här tog du väl ändå i från tårna.

   Det var ju lustigt, men inte så unikt, att du tror att jag bor i en etniskt svensk enklav, såsom Södermalm.

   Om vi ska bli personliga, så tillbringade jag större delen av min uppväxt i en så kallad problemförort. Sedan ett par olika landsortshålor. Till en ny förort, som tydligen ska vara livsfarlig. Sedan ett högborgerligt villaområde. Och just nu är jag den ende svensken, vad jag vet, i den amerikanska och etniskt heterogena kuststaden där jag bor. Eller jag träffade någon från Uppsala i grannstaden för något år sedan.

   Hur ser demografin ut där du själv bor?

   Om du har läst din Moberg så väl som du vill ge sken av, så kanske du minns några passager där det kördes bort indianer. Det är väl i Nybyggarna kan jag tro. Blir detta oproblematiskt därför att det funnits andra europeer som betett sig likadant på plats tidigare?

   Nä, hur jag än vrider och vänder på det, så får jag inte ihop ditt resonemang.

   Radera
  9. Du menar att våldsbrottsligheten bland migranter inte spelar in i att tömma våra förorter på etniska svenskar?
   Om vi håller oss till verkligheten istället för litteraturen så går det inte överhuvudtaget att jämföra svenskars flykt från fattigdom med den migration som sker idag. Svenskarna i USA kom tomhänta, fick inget gratis och gjorde det de kunde för att passa in och försörja sig. Det gick bra, i viss mån för att det fanns "gratis" resurser. Här finns inga gratis resurser men dock gott om bidrag. Detta leder till att vi har fått enorma grupper av migranter i samhället som aldrig bidrar trots att se tydligen är både raketforskare, hjärnkirurger och entreprenörer på samma gång...

   Det här med att inte få ihop resonemang är du inte ensam om. Jag får nämligen inte ditt resonemang om att det skulle gå att jämföra den svenska utvandringen med dagens invandring i Sverige. Det handlar om människor som lämnar landet de är födda i men det är också det enda gemensamma draget.

   För att berätta lite om mig själv som du ville. Jag bor i en ganska attraktiv stadsdel i en storstad. Befolkningen är etniskt blandad, där inte minst jag bidrar. Att man inte är pursvensk innebär inte att man måste stå bakom dagens fullständigt huvudlösa migrationspolitik.

   Radera
  10. Vad som är väldigt problematiskt är att folk i många fall inte tillåts arbeta, i många andra fall inte får arbete på grund av fel namn, fel bostadsort, fel hatt.

   Jag tror också att mytbildningen kring olika människors våldstendenser är en starkare faktor i att, som du säger, tömma förorterna på etniska svenskar. Folk tror helt enkelt att det är något fel på en om man inte bor på ett ställe som rimmar med ens förväntade klasstillhörighet. Den sociala pressen är mycket stor.
   Jag har ett minne som elvaåring och nyinflyttad i ett område i en mellanstor stad, med ett rykte om att vara mycket problematiskt (det var det kanske också, jag vet inte säkert). På sommarkvällarna brukade jag gå till skolgården och spela basket för mig själv, för jag kände ingen. Fick sällskap med två turkiska jämnåriga, och det var ju trevligt, vi skulle leka igen. Men jag fick höra från de som var äldre att "alltså, de är säkert trevliga, men du borde nog hålla dig borta från dem". Varför frågade jag aldrig, och som elvaåring lyssnar man ibland lite för mycket.
   Jag gick i en skola inne i stan, och fick då "smeknamnet" Slummen, eftersom jag bodde där jag bodde. Inte så att det handlade om mobbning, men det var mycket tydligt att där skulle man inte bo.

   Nu bor jag återigen i en stad där folk lite misstroget frågar "jahaa..trivs ni där?" och ser ut som att de vill försvinna snabbt.

   Varför jag plågar er med de här berättelserna är för att tala om att det är en så oerhört mycket mer komplicerad fråga än att "invandrarna begår våldsbrott, så svenskarna drar".

   En sak kan i nog vara överens om, och det är att det borde vara mycket lättare att komma in i samhället och arbete. Det hänger också mina erfarenheter ihop med. Man har lärt sig att man ska hålla sig på lite avstånd från de turkiska barnen på skolgården, och det går inte ur så lätt.

   Jag lyssnade för lite sedan på ett radioreportage i P1, där man följde en somalisk familj, dels i Kenya, dels i Sverige. För dem var det helt obegripligt att det gick så trögt för mannen i Sverige att få det att gå runt med sitt lilla företag. Att somalier var arbetslösa var för dem helt befängt, då de överallt annars hade rykte om sig att ta sig fram väl.

   Hursomhelst är det fortfarande mycket anmärkningsvärt hur du bagatelliserar den otroliga masslakt som den europeiska immigrationen till Amerika innebar.

   Radera
 7. "De anser sig besitta sanningen."
  Vilket är sant och anledningen till varför ingen argumenterar mot artiklarna utan mot kommentarsfälten istället.

  "Men på sin sektsida berättar de ingenting om allt de bra som invandrare gör. Hur de jobbar, sliter, startar företag, osv"
  Aftonbladet gör redan ett bra jobb med det. Avpixlats fokus ligger just på de aspekter som resten av media inte vågar eller inte får skriva om.

  "Man kan skratta åt clownerna"
  Det kan man, men det är inte snällt.

  "Bittra gubbar som sitter hemma och sprider lite skit."
  Fördomar florerar ofta på nätet.

  "men det är farlig eftersom de normaliserar ett hetskt och elakt synsätt mot andra människor. Människor de inte känner."
  Precis.

  SvaraRadera
 8. Hur menar du nu Daniel Wahlström?
  Om inte de medborgare som utgör SD:s procent räknas för dig och Sveriges riksdag innebär detta att ni menar att de partier som har mindre procent än SD heller inte finns. Ja så kan man ju lägga fram det om man har otur när man tänker.

  SvaraRadera
 9. Om någon undrar varför det plötsligt dykt upp så mycket vänstermänniskor här, så beror det på att jag länkat från Aftonbladet. Jan Helins fotsoldater alltså... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl lysande. Eller diskuterar du hellre med meningsfränder?

   Radera
  2. Jag undrar vad de nya besökarna tycker om dödshot som framförs i kör?

   Tycker de det är rätt att sabotera motståndares politiska möten med hot, våld och megafoner?

   Om ni undrar om frågorna, titta gärna på de senaste klippen på denna sajt.

   Radera
  3. Ja, jag tycker bara det är trevligt att några meningsmotståndare har hittat hit - jag diskuterar gärna med båda sidor.

   Ville bara förklara för redan trogna läsare varför det plötsligt blivit denna tillströmning. "Fotsoldater" var bara en blinkning till mediegnället kring Thoralf Alfsson.

   Radera
 10. Avpixlat har 250.000 unika besökare i veckan och artiklarna som publiceras har mellan 250 - 1500 kommentarer. Det gör Avpixlat till en vital politisk mötesplats. De aspekter av samhället som Avpixlat tar upp är ofta det som gammelmedia väljer att hålla tyst om. För att vi ska få en allsidig belysning av dagens samhällsproblem så är Avpixlat och andra svenskvänliga sajter viktiga.

  SvaraRadera
 11. Varför plötsligt detta intresse för Avpixlat i etablerad media, i synnerhet Aftonpladdret? Finns artikeln även i papperstidningen? Bättre reklam för sajten går nog inte att få bland verklighetens folk i så fall.

  Avpixlat, "en samlingsplats för högerextremism och främlingsfientlighet på nätet" enligt aftonpladderfakta - inte dåligt.

  Och så började plötsligt kommentarsfältet i denna blogg leva ett eget liv som en liten filial till Avpixlat.

  En sak är dock säker; den som har en avvikande uppfattning i Avpixlats kommentarsfält blir ganska snabbt utmobbad. En skärpning där skulle nog hela "rörelsen" tjäna på.

  SvaraRadera
 12. Tes + antites = syntes

  Med andra ord:

  Kommunist-Åsa + kryptofascisterna på avpixlat = en ny och ärligare debatt så småningom

  Det gillar vi i den politiska mitten. Det vill säga majoriteten av Sveriges befolkning.

  SvaraRadera
 13. dessa sköna göteborgskommunister. kommer dom i sydväst och pipa eller är det svets som är det senaste modet i gbg?

  en sak är säker, censur kan aldrig bli modernt...

  SvaraRadera
 14. Haha, din kommentar fick mig att tänka på "Veiron i ottan"..
  :-)

  SvaraRadera
 15. En fundering; vad är problemet med att lämna ut IP-nummer om den som skrivit gjort sig skyldig till brott?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att lämna ut IP-nummer vid brott kan ju tyckas rimligt, men det känns som att sajtens motståndare gärna skulle gå längre och registrera alla som befinner sig där.

   Radera
 16. Läs svaret på på Perez jobbansökan på Avpixlat! Dagens skratt... helt underbart..Läs...
  Vi som älskar Avpixlat, Sveriges sannaste sajt.

  SvaraRadera
 17. Varför hetsar kommentarerna på den där sajten konstant mot invandrare och utmålar dem som en sorts andra klass människor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att de som kommenterar på Avpixlat till största del anser att invandrare inte är värda lika mycket som t ex mig som råkar vara 'svensk'.

   Det ska dock påpekas att rasisterna i Sverige inte längre fokuserar på etnicitet i samma utsträckning som tidigare utan nu är det 'icke-kristna' och då särskilt muslimer som det hetsas emot.

   Radera
  2. För att invandrare de senaste 10-20 åren som grupp är mindre ansvarsfulla och mer omoraliska?

   Radera
 18. Har varit inne på Avpixlat några gånger men har ännu inte sett någon debatt värd namnet. Däremot finns det väldigt gott om arga anonyma figurer som sprider invektiv omkring sig.

  Dessutom får jag en känsla av att majoriteten av de som kommenterar inte ens har försökt att föreställa sig hur det skulle vara att fly från sin hemland eller varför man gör det eller hur det är att växa upp i Sverige men att bli hånad när man kallar sig svensk?

  Jag tror att lite mer inlevelseförmåga och emapti skulle få många anonyma troll att må bättre än att som nu dras med i en destruktiv mobb-mentalitet.

  Sen undrar jag i mitt stilla sinne hur många av de som skriver ut sin vrede menar "alla andra" utom just de kompisar de har som råkar vara födda av fel föräldrar?

  Många frågor, inga svar.
  Sannolikt är att svaren skulle bli en magnifik uppvisning i försök till härskarteknik, där mina tankar hånas och minimeras till oigenkänlighet. Det är så det brukar se ut. Eller så kan man svara med en fråga i ett helt annat ämne, det är också populärt.

  I min värld är det väldigt högt i tak och långt till dörren, men det tankesättet fungerar bara när man håller sig till saken (vilket avpixlatentusiaster verkar ha väldigt svårt för tyvär).

  / Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är i stor utsträckning på grund av att vi har låtsats som om att allt är lugnt i decennier. Sverige har dels försökt att inbilla sig självt att det inte finns några problem relaterat specifikt till migration och migranter och dels försökt påskina att den som så mycket som antyder att något sådant finns är en dödsnazistfascist som vill bygga dödsläger för invandrare, samer och homosexuella.

   Nu har tryckkokaren exploderat i ansiktet på de som har haft tolkningsföreträdet i många år och värre lär det bli innan situationen normaliseras. Så går det när man undertrycker naturliga känslor och impulser. Aftonbladet et al. har sig själva att skylla.

   Radera
  2. @Linda
   Istället för att hålla debatt i ett kommentarsfält skulle du kunna öppna en egen tråd på flashbacks i&i.
   Där finns det uttalade rasister som besitter väldigt mycket statistik och som skulle uppskatta att ha någon att dela med sig denna till.

   Radera
  3. Hej Linda!

   Jag tänker inte håna dig fast du hånar de som skriver i Avpixlats kommentarer. Jag håller inte med dig i någonting du skriver. Jag är snart 60 år. Vi måste nog prata mycket om samhället och människan. Annars blir det kaos. Du får söka upp dina meningsmotståndare och ha diskussion. Flashback är nog det bästa stället. Ta alla ställen och chanser! Ha det bra!

   Radera
 19. Hej Linda,

  Du är välkommen att debattera här.

  Jag kan visst föreställa mig hur det skulle vara att fly från ett land. Min åsikt är dock att svenska politikers enda ansvar är att göra detta land så bra som möjligt. Det som vi vänder oss mot är framför allt att invandringsfrågan inte ens kan diskuteras, utan alltid hamnar i just invektiv kring nazism, hat osv. Vi är oroliga för hur framtiden kommer att se ut. På samma sätt som jag absolut inte tänker håna dig, hoppas jag att du släpper ditt synsätt att invandringskritiker är idioter osv. Vår sida är väldigt trött på att hånas och få våra argument förvridna...Så jag skulle vilja be dig att hålla dig till saken - berätta varför massinvandring är bra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om frågan du avslutar med är felställd. Tänk om det inte handlar om ifall migration är bra eller dåligt. Migration har alltid skett, och kommer förhoppningsvis alltid att ske. Tänk om varje människa som kommer till en plats förtjänar att bemötas utan fördomar (om nu det är möjligt), att man räknar med att varje person man möter har en livshistoria som har lett fram till den situation den befinner sig i just nu. Själv förde slumpen mig till ett annat land. Där har jag blivit oerhört väl mottagen, och då talar jag i första hand om människors attityder till mig. Folk är nyfikna på hur saker funkar där jag kommer ifrån, och räknar med att jag har något att bidra med, att jag kan lära dem något, och att jag är villig att lära mig hur saker funkar här. Lite vanligt jävla medmänskligt ansvar och civilkurage således. Det är en stor skillnad mot det här tramset om hur vi absolut och genast ska behöva dra ekonomisk nytta av människor, som genast ska bli som vi, för att de på nåder ska få beträda vår dyrbara mark. Ju fler platser jag besöker i världen, desto mer olidligt genant blir denna "invandringskritik" som vissa av mina landsmän hänger sig åt.

   Radera
  2. Ja, jag tror inte att det är helt lätt att komma till Sverige, och att man säkert ofta bemöts negativt. Så skall det naturligtvis inte vara, men den enorma volymen som kommer till Sverige gör en riktig integration omöjlig. Visst kan migration ses som någonting naturligt, men jag menar att en stor invandring från Afrika och Mellanöstern till Sverige är mycket onaturlig, och inte kommer att leda till någonting gott.

   Radera
  3. Hur skiljer man på naturlig och onaturlig migration?
   Varför är riktig integration omöjlig, och vem ska ta ansvar för att det sköts? Politikerna? Om integration är viktigt för dig, så verkar det kontraproduktivt att vara fientlig mot en hel grupp människor. Om folk här skulle hålla på och svära över alla jävla europeer eller nordbor som väller in över gränserna, då skulle jag nog inte heller vara så sugen på att närma mig dessa människor.

   Radera
  4. Här visar du på ett missförstånd som har skapat den här polariseringen mellan våra båda ståndpunkter. Det handlar inte om att vara fientlig mot någon grupp! De enda grupper jag känner eventuell aversion (inte hat) mot skulle vara medie- och politikeretablissemang. Det här är viktigt: Jag känner absolut inget hat mot de individer som kommer hit!

   Integration omöjliggörs som sagt genom den enorma volymen. Under ett år kommer alltså några tiotusen människor till ett land som saknar både bostäder och jobb...innan dessa ens har börjat sin integration kommer då nästa år ytterligare några tiotusen...osv. I vardagen skall vi bemöta varandra med respekt och vänlighet, oavsett ursprung, vilket jag faktiskt gör, men det betyder ju inte att politiken är bra för landet.

   Radera
  5. Det glädjer mig att du bemöter folk vänligt och respektfullt. Men jag tror ändå att misstänkliggörandet av folk på grund av deras ursprung är ett enormt samhällsproblem, och där talar jag inte om dig personligen, utan på samhällsnivå. Tillsammans med samhällsbyggandet, där olika stadsdelar i (alltför) hög grad kodas etniskt, kulturellt, klassmässigt, gör det att folk aldrig möts, utan håller sig för sig själva. Det tror jag är dåligt. Jag bodde under en period i Bromma, som geografiskt ligger nära t ex Rinkeby, men det var ett helsike att ta sig dit med kollektivtrafiken. Om det funnes fler naturliga mötesplatser, som inte är så vansinnigt kodade, så skulle problemen vara mycket mindre. Hur man åstadkommer det, är jag dock inte säker på.

   Radera
  6. Och det här medie- och politikeretablissemanget som du påstår finns. Jag köper inte det. Visst är det så att exempelvis Stockholm är segregerat, som jag tidigare var inne på. Och visst är det så att exempelvis Södermalm befolkas av många människor som arbetar inom media. Men det här är ju mer ett allmänt mönster, som bland annat uttrycker sig i att det är oerhört ont om vänsterpartister på Handelshögskolan.

   Radera
 20. Mattias: Jag glömde besvara din första fråga. Enligt min mening är naturlig migration (eller egentligen immigration som det ju handlar om) personer som till exempel kommer hit för ett arbete eller en kärlek, troligen från kulturellt närbesläktade länder. Motpolen, den onaturliga, är när det kommer hit tusentals människor från exempelvis Afghanistan eller Somalia, utan någon som helst koppling till landet eller möljligheter till arbete.

  SvaraRadera