fredag 22 februari 2013

Polisen och de illegalaDet har den senaste tiden skrivits om att polisen befinner sig i Stockholms tunnelbana, för att hitta eventuella illegala invandrare som inte betalat för sin resa. Detta har nu upprört mången fin liberal och socialist. Igår kunde vi läsa om att Grön Ungdom startat något slags projekt, där man vill varna allmänheten för att polisen är på plats. Man tycker att polisens arbete är "obehagligt" och liknar "rasprofilering".

Rasprofilering är ju just vad det inte är. Polisen har nämligen ingen laglig rätt att stoppa människor baserat på deras utseende, vilket jag tycker är helt riktigt. Det skulle bli en mycket märklig stämning om en person med mörkare utseende skulle bli stoppad i tid och otid för att bevisa sin identitet. Istället ber polisen de personer som färdas utan färdbevis att visa upp sina papper. Då har man även möjlighet att fånga in någon som uppehåller sig i landet illegalt. Den illegale skulle förstås kunna komma runt detta problem genom att helt enkelt betala för sin resa.

Min fråga till dessa skönandar som nu är upprörda blir som vanligt: hur vill ni att detta ska skötas istället? Polisen är faktiskt bara ett verktyg för lagar som är fattade av den folkvalda riksdagen. Denna riksdag har bestämt att vi visserligen skall ha en enorm invandring, men ändå en invandring som är reglerad. Alternativet till att inte utvisa dem som uppehåller sig här illegalt, är en helt fri invandring. Detta vill Miljöpartiet ha, men då får de bemöda sig om att driva igenom på laglig väg, istället för att hindra polisen i dess arbete.Ytterligare en fin människa som idag vill posera med sin godhet är förstås pk-krönikören Daniel Swedin. Genom att måla upp en hjärtskärande bild av polisens verksamhet gör han det lätt för sig:

"Reva har tidigare testats i Skåne och där har dagstidningar rapporterat hur polisen systematiskt stormar vigslar i jakt på personer som har gått under jorden efter att de fått utvisningsbeslut. Man letar efter folk att utvisa hos barn- och ungdomspsykiatrin och man spanar utanför förskolor.
[...]
Det är klart, det blir effektivare. Effektivare att plocka upp ­pappor i sina hem, barn i sina skolor, mammor på sina jobb och skicka dem ur landet. ­Effektivare att chartra flygplan och skicka människor tillbaka till platser de lämnat. Tillbaka till platser där de förföljs, hotas eller mördas."

Som vanligt har krönikören inte tänkt särskilt djupt. Visst kan det låta dramatiskt med "pappor i sina hem" och "mammor på sina jobb", men i verkligheten kan alla som bryter mot lagen riskera att polisen dyker upp hemma eller på jobbet; vad är det för konstigt med det? Dessa människor skulle ju också kunnat lämna landet när de fick avslag.

Slutligen lyckas Swedin få med självaste Raoul Wallenberg:

"I stadsrådsberedningen sitter en partikamrat till Pehrson. ­Birgitta Ohlsson är demokrati­minister och känd för sitt engagemang i flykting- och asyl­frågor. Nyligen skrev hon en  text om Raoul Wallenberg:
”Wallenberg är en utmärkt symbol för solidaritetens, ­öppenhetens och toleransens Sverige och Europa. [...] Lär vi inte våra barn deras egen historia så är det omöjligt att skapa en gemensam ­berättelse. Berättar vi ­inte om människor som genom sitt mod gjort skillnad för mänskligheten för­lorar vi deras minne.”
Vilka politiker kommer vi få berätta om för våra barn?"

Här glömmer Daniel Swedin i sin blyghet att nämna alla viktiga krönikörer som gör skillnad för mänskligheten. Nog är du lite av en Raoul Wallenberg själv, Daniel?Även Anita Dorazio, som i 40 år har jobbat med flyktingfrågan, får med Tredje riket:
"– Jag har sett lagarna blir strängare och strängare under mina år. Asylrätten har helt urholkas, säger Anita Dorazio som anklagar polisen för rasism och Gestapofasoner."


Inlägg från moderatungdomar
Relaterad artikel i Fria Tider
Artikel i SvD
Upprop från kulturetablissemanget
Debattartikel från SD
Aftonbladet Kultur
Senare artikel i Aftonbladet

14 kommentarer:

 1. De flesta går ändå inte att utvisa eftersom de saknar ID-handlingar. Man vet helt enkelt inte vilket land man skall utvisa dem till. Och i de fall man vet, kan det vara svårt ändå. T ex Irak och Iran - speciellt Iran - är ovilliga att ta emot medborgare, som inte själva vill återvända.

  Hört på SR, så det stämmer säkert :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det som en vänstervriden sr-journalist säger, det stämmer ju alltid till 100% ;-)

   Radera
  2. Ironin är knivskarp, men den slår ändå inte svaret jag fick från Granskningsnämnden idag:

   "För SVT Play gäller inte något krav på saklighet"

   http://www.radioochtv.se/CaseDecisions/208899.pdf

   Inslaget som anmäldes:
   http://www.svtplay.se/klipp/948453/rekordsiffror-for-invandring-till-sveri

   Radera
 2. Jag känner faktiskt inte till hur man gör i sådana fall - får de då helt enkelt stanna? Vi skall förstås överhuvudtaget inte släppa in folk som saknar ID-papper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de får stanna; de e de som e vitsen med att inte ha några papper.

   Det är där problemet börjar; att de släpps in utan ID-handlingar. Migrationsverket försöker så got de kan medelst intervjuer och utredningar ta redan på var folk kommer ifrån och varför de söker asyl.

   Vad skall man göra; sätta dem i förvar som med balterna efter kriget? Ett tag försökte man väl hålla flygbolagen ansvariga och skicka tillbaka dem med samma plan, men det fungerade tydligen inte heller.

   Radera
  2. Som jag skrev på ett annat forum,tycker jag vi ska vara lite mer humana och ge dessa I D-lösa ett alternativ,antingen uppge ett ärligt svar ,vart dom hör hemma eller ge dom möjligheten att välja de centrala delarna av Antarktis.

   Radera
  3. Vet du något om hur svårt det kan vara att få några ID-handlingar eller ett pass i extremstyrda länder? Hur ska vi göra med flyktingar från krigshärjade länder utan fungerande statsapparat? De kan definitivt inte få tag i några papper innan de flyr.

   Radera
 3. Ska polisen endast få gripa illegala utanför kontorstid, eller vad menar egentligen denne demagog Swedin? Nej, precis, han använder sig av knepet att spela på känslor och därmed få folk att sluta tänka med förnuft och logik. Det är det enda dessa massinvandringsförespråkare har kvar, då det inte finns några logiska argument för att hela världen ska få stanna här och bli försörjda av svenska skattebetalare.

  SvaraRadera
 4. 2 kap Utlänningslagen

  1 § En utlänning som reser in i eller vistas i Sverige skall ha pass

  9 § Regeringen får meddela föreskrifter om att andra utlänningar än medborgare i Danmark, Finland, Island eller Norge får resa in i Sverige samt vistas och arbeta här utan pass, visering, uppehållstillstånd eller arbetstillstånd

  4 kap Utlänningslagen

  1 § Med flykting avses i denna lag en utlänning som...

  Varför är media och speciellt ett riksdagsparti så angelägna om att undergräva respekten för lagarna och rättstaten?

  SvaraRadera
 5. Ateist: Ja, det är märkligt, och stort hyckleri. Miljöpartiet har ju faktiskt gjort en uppgörelse med regeringen om migrationen, och ändå försöker man nu två sina händer...

  Även övriga partier duckar i den här frågan - endast SD är positivt till att utvisa illegala.

  SvaraRadera
 6. Man bör se upp för godhet i politiken. Den som företräder något gott syfte avser att betala med skattemedel. Skattemedel är så stora att många tror att de i praktiken är oändliga. Någon som har hört "Sverige är ju ett av världens rikaste länder. Självklart har vi råd att ..."? Den som säger sådant förtjänar ingen publik.

  Jag tror att många som försvarar den vettlösa invandringen resonerar utifrån detta. De som driver den resonerar annorlunda. Kanske ser de för sig Sverige år 2600 med 80 miljoner ljusbruna invånare med ett riksspråk, taget utifrån eller egenutvecklat, beskattat och styrt av FN. (Entusiasmen för FN är unikt stark i Sverige och det är inte roligt att bli påmind om detta i tid och otid).

  Västvärlden lider av att vi inte förmår omsätta våra ideal i våra medborgares tänkesätt. Många medborgare är exempelvis ekonomiska analfabeter. Våra politiker låter sig infiltreras av allehanda socialistiska idéer och spenderar våra skattepengar på att stödja skumma idépaket som feminism och ekoextremism, som förkläds till vetenskaper. Och självklart görs allt i godhetens tecken.

  SvaraRadera
 7. Tack Tobbe. Begåvat skrivet som alltid. Uppskattar också nyanseringarna - som att polisen naturligtvis inte ska få stoppa människor enbart på grundval av hudfärg. (Även om PK-etablissemanget inte tror det så går det ju faktiskt att ha två tankar i huvudet samtidigt.)
  Och så den underbara avklädningen av en PK-posör:
  "Här glömmer Daniel Swedin i sin blyghet att nämna alla viktiga krönikörer som gör skillnad för mänskligheten. Nog är du lite av en Raoul Wallenberg själv, Daniel?"
  Jag höll på att trilla ur stolen av skratt. Känns gött att gå in i helgen med de orden i bakhuvudet.

  SvaraRadera
 8. HUR har svenska folket blivit så TOTALT hjärntvättade? Ser inte svenskarna hur Sverige går HELT åt helvete med nuvarande politik?
  Jag skulle vilja skylla det som sker på den ofantliga stigmatiseringen som svenska massmedia och politiker lägger och har lagt på svenska folket som en kvävande grå filt.
  Den som inte vill ha denna jävla kolonisering KVÄVS socialt och fryses ut! ÄR man totalt PK får man fortsätta som vanligt.
  Jag tror dessvärre att när det här som nu byggs inte kommer hålla i längden och med vanlig svensk logik kommer extremismen gå på kontrakurs!
  Våra svenska politiker är gravt naiva som bygger om landet Sverige på det totalt historielösa sätt som nu görs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med-> Noll logik-> Splittring-> Inferno

   Radera