onsdag 6 februari 2013

Så var utspelet över
Vi var många som var ytterst tveksamma till uppriktigheten i Tobias Billströms utspel om invandringspolitiken, främst på grund av detta partis agerande hittills, men även för att Billström gjorde ett liknande utspel inför förra valet.

Redan nu verkar detta utspel vara över, i och med att Fredrik Reinfeldt tar avstånd från det centrala, nämligen volymen på invandringen. Hans egna inlägg är dock så luddiga att de egentligen inte betyder någonting:

"– Direktiven är tydliga. Men till den del vi för en diskussion beror det på att det är många fler som kommer och då måste man ställa sig frågan vad den förändringen innebär, sade Reinfeldt till journalister efter ett möte med riksdagens EU-nämnd."

Blev någon klokare? Sedan börjar man slira lite på sanningen:

"– Och så vet jag att Tobias Billström flera gånger har återkommit till framförallt situationen på Balkan och i Serbien eftersom vi är oroade för att människor utnyttjas och ges förväntningar som är ogrundade.
Reinfeldt syftar på att Billström också tidigare talat om att det finns många från Balkan som, utan att de har någon egentlig chans att få det, söker asyl i Sverige eftersom de trott att det är möjligt."

Härom kan de lärde tvista, men jag har iallafall tagit del av beskrivningar som inte handlar om att dessa romer blivit lurade, utan snarare, med full vetskap om att de kommer att få avslag, använder handläggningstiden för att leva lite på Sverige så länge det går. Eftersom tusentals romer kommit hit, och också rest tillbaka, kan det knappast vara okänt vad som gäller i Sverige.

Skulle mot förmodan någon fortfarande tro att Moderaterna nu tagit sitt förnuft till fånga, och kommer att kämpa för en rimlig invandringspolitik, grusar Reinfeldt slutligen detta hopp:

– Vi är beredda att pragmatiskt och noggrant gå igenom de små justeringar som kan behöva göras, säger Reinfeldt.

Den svenska invandringspolitiken behöver inga "små justeringar", den behöver ett fullständigt omprövande. Det är inte heller trösklar på arbetsmarknaden eller språkkurser som är det absolut avgörande; det är faktiskt volymen. Och denna volym behöver skäras ner med minst 90%.

Artikel i SvD
Senare artikel i Fria Tider
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar