Partisekreteraren Björn Söder förklarar siffran med att partiet vuxit snabbt på kort tid.
- Företrädare eller medlemmar som vi kanske inte har haft riktigt bra koll på har kunnat bli invalda. Sedan har vi upptäckt att det inte var några bra företrädare för partiet, säger Söder."

Dessa 30 uteslutna lyfts förstås fram för att återigen skildra SD som ett parti i kaos och upplösning. Till att börja med kan vi konstatera att 30 personer inte är särskilt många av partiets 8 000 medlemmar.

Sedan är det märkligt hur man försöker framställa partiets strävan att förbättra partiet, genom att utesluta företrädare som missköter sig, som någonting negativt. Om jag själv gick igenom dessa 30 ärenden skulle jag säkerligen invända mot en del, men själva strävan efter seriösa företrädare är väl någonting positivt? För att vända på det; hur är det möjligt att de övriga partierna tillsammans endast uteslutit fem medlemmar? Jag är övertygad om att de har betydligt fler än så som misskött sig på olika sätt. Anledningen är förstås att snedsteg av Sjuklöverns företrädare inte alls lyfts fram på samma sätt i media. Sverigedemokraterna måste helt enkelt granska sina företrädare hårdare, eftersom media gör det.

Artikel i SvD
Artikel i Aftonbladet
Artikel i DN
Artikel i Skanskan