söndag 24 februari 2013

Våra flamländska bröder mot islam
I min strävan att belysa den kamp som pågår i övriga Europa (inte minst i hörnet Frankrike/Benelux), skall vi idag titta på Belgien. Jag tycker själv att det är intressant att följa vad som pågår i övriga länder, inte minst för att påminna oss om att vi inte är ensamma. Om man endast följer svensk debatt kan man få intrycket att exempelvis Sverigedemokraterna är ett märkligt fenomen, och en parentes, men så är inte fallet. I hela Västeuropa har liknande mångkulturprojekt skett, om än inte lika extrema, följt av folkliga motreaktioner.

Att titta på dessa länder är också givande, eftersom debatt och uppvaknande ligger flera år före Sverige. Härav kommer min önskan att dela med mig av debatten i andra länder, och göra de "högerextrema" rörelserna kända för en större publik här. Man kan ju knappast få en riktig bild av Partij voor de vrijheid, Vlaams Belang, eller Front National, genom svensk media.

Belgien är en märklig skapelse, och som om motsättningen mellan Flandern och Vallonien inte var nog, flyttar även där islam fram sina positioner. Idag skall vi titta på en debatt mellan Vlaams Belangs mångårige ledare Filip Dewinter och en islamist vid namn Fouad Belkacem. Han kallar sig Abu Imran och leder organisationen Sharia 4 Belgium.

Om endast en sak tydliggörs genom detta inslag, så är det att vi inte kan ge islam en plats i Europa.
10 kommentarer:

 1. Tack Tobbe! Suck!

  Här är liknande debatt från vårt södra grannland:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pDu-EIUs_1M#!

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. Tack, Tobbe, för att du lagt ner så mycket kraft att leta upp detta utärkta debattprogram och texta inslaget så bra! Jag är inte snabbläsare men kunde ända tillgodogöra mig varje ord! Oerhört intressant. Ett tack också till Magnus för det intressanta danska programmet. Bra debatter är det enda som kan leda någon vart. Endast sansade diskussioner mellan olika parter kan leda till något bra.
  Gammal dam

  SvaraRadera
 3. Tack ska ni ha Damen och Magnus! Jag ser nu att texten delvis blir dold när den irriterande bannern dyker upp, men jag kommer nu att ladda upp en version där detta är åtgärdat.

  SvaraRadera
 4. Tack för denna mycket intressanta debatt-video!

  Det är bra att se hur öppen muslimen är om demokratin. Han tycker den är helt förkastlig. Detta är en fiende som jag har mer respekt för än kommunister, som förvanskar språket för att anpassa det till sina syften.

  Jag förstår att muslimer undviker att debattera. Om människor får reda på vad muhammedaner eftersträvar för samhälle och hur nära förestående det kan vara, då kommer det att finnas stöd för åtgärder.

  SvaraRadera
 5. Ja, jag blev faktiskt förvånad över hur naiva människorna på gatan var...

  Samtidigt skulle jag nog säga att även denne muslim anpassar språket en del. Jag är säker på att det i hans shariastat skulle mördas en hel del. Det blir ju som i alla islamistiska stater: människor skall piskas och avrättas för hädelse, otrohet, felaktig klädsel osv osv...

  SvaraRadera
 6. Sjukt skrämmande.

  "Jag är inte demokrat, jag är muslim!"

  Det säger egentligen allt man behöver veta!

  /Andreas

  SvaraRadera
 7. Ok, nu är texten åtgärdad så att den syns även när bannern dyker upp.

  SvaraRadera
 8. Att förbjuda kvinnor att gå i kjol är ungefär lika fräscht som att förbjuda dem att gå i långbyxor.

  Burka och niqab kan funka i muslimska stater, som Saudi och Afghanistan men inte i jämnlika samhällen.

  SvaraRadera
 9. Tackar för informationen. Länkar till detta på min "blogg".

  SvaraRadera