torsdag 14 februari 2013

Varför invandrarkvinnor inte arbetar

Invandrarkvinnor har naturligtvis ännu lägre sysselsättningsgrad än invandrade män. En rapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering slår fast att det bland annat beror på Sveriges generösa föräldrapenning. Eftersom det är viktigt att framför allt skuldbelägga samhället och svenskarna för denna låga sysselsättningsgrad, skriver DN att "Föräldraledigheten fälla för nysvenskar". Man berättar vidare:

"Invandrarmammor som kommer till Sverige tar till vara på möjligheten att stanna hemma med familjens barn eftersom de får tillgång till hela föräldraledigheten.
[...]
Resultatet visar att föräldraledigheten, som är på 480 dagar per barn upp till åtta år, är en del av förklaringen till att invandrarkvinnorna inte kommer ut i arbetslivet så snabbt som de borde."

Självklart måste det vara fantastiskt för en invandrad familj, som ändå tänkt skaffa så många barn som möjligt, att dessutom få betalt för det. Även på detta område blir det uppenbart att de svenska systemen inte är byggda för våra nya invånare. Den absoluta majoriteten av Sveriges flyktinginvandring utgörs av muslimer, som knappast behöver några ekonomiska incitament för att skaffa barn. Inte nog med att det är beslutat att vårt land skall förstöras, vi betalar dessutom för det.

Rapporten visar som sagt att föräldrapenningen har en viss effekt för att motverka kvinnornas sysselsättning, men vi kan nog anta att kulturella aspekter är en långt viktigare förklaring. Kvinnors förvärvsarbete ligger naturligtvis inte på någon svensk nivå i varken Afghanistan eller Somalia. Detta erkänner även rapporten:

"Sysselsättningen är låg även för mammor med äldre barn flera år efter uppehållstillståndet"

Ni kanske misstänker att det även finns en koppling till ursprungsregion? Jodå:

"Det är dock svårt att hitta trovärdiga resultat vad gäller sysselsättning för individer från Mellanöstern och Afrika då sysselsättningen är låg oavsett barnens ålder."


 

1 kommentar:

  1. Varför jobba när man som nyanländ 3-barnsmor från vilket ökenland som helst är berättigad till 21.675:- SKATTEFRITT i månaden PLUS denna retroaktiva föräldrapenning ?

    SvaraRadera