måndag 25 mars 2013

Cameron vill skärpa invandrarlag
Sverige är ju som bekant en ganska udda fågel när det gäller invandringspolitik i Europa. I övriga länder förefaller frågan dels diskuteras på ett någorlunda öppet sätt, dels verkar politikerna intressera sig för vad väljarna tycker. Dessutom verkar Europas ledare fundera en hel del på verkligheten, vilket inte alltid är av största intresse för våra egna politiker. I land efter land har exempelvis ledarna dömt ut mångkulturen som ideologi, medan den här har upplyfts till en oantastbar statsreligion.

DN berättar idag att Storbritanniens premiärminister David Cameron presenterar en rad förslag, för att hantera en befarad invandringsström från länder som Rumänien och Bulgarien.

"Tillgång till allmän hälsovård och socialhjälp begränsas. Böter för arbetsgivare som anlitar illegal arbetskraft fördubblas och hyresvärdar som hyr ut till personer utan rätt att bo i landet införs."

Jag skulle beteckna ovanstående som sunt förnuft. Det är även intressant att jämföra med Sverige, där vi tydligen tycker att även personer som uppehåller sig här illegalt bör få sjukvård och skola. Ännu intressantare tycker jag nästa stycke är:

"De tre största brittiska partierna har i dag en tuffare hållning i migrationsfrågan, efter att opinionsundersökningar visat att det är en av väljarnas främsta huvudbry inför valet 2015."

Även i Sverige rankas migrationsfrågan högt av väljarna. Här blir dock naturligtvis politikernas svar att på olika sätt försöka begrava, eller förvanska, frågan. Våra politiker ser sig nämligen inte som representanter för folket, utan som någon sorts gudar, som är satta att både styra och uppfostra oss.

1 kommentar:

  1. Tack för att du visar oss vad som händer i England / Världen. Problemet är väl bara att om det blir allt tuffare i England och andra länder så kommer man hit till Gratis / och Fritt från att jobba landet Sverige! Hasse Eriksson

    SvaraRadera