måndag 25 mars 2013

Dagens krönika: Anders Lindberg
Den insatte regimkritikern känner förstås sedan länge till Anders Lindberg, en i Aftonbladets armé av pk-krönikörer. Redan över hans bildbyline (ja, de vill gärna kalla det så, med någon sorts svengelska, på samma sätt som Jan Helin är "publisher") vilar någonting både komiskt och enerverande. Den visar själva sinnebilden av en vek och naiv liberal, med en mycket fin människosyn. När man tittar in i hans troskyldiga ögon, fylls man av känslan av att det här med massinvandring och islam bara kan sluta i värme och kramar.

Dagens krönika av Lindberg behandlar ingenting mer originellt än Tobias Billströms uttalande om hårfärg. Svensk debatt har nu blivit så skruvad att inte ens Miljöpartiet, de kanske generösaste av alla generösa invandringsvurmare, anses göra allt för att maximera inflödet till Sverige. De har nämligen gjort en uppgörelse med Alliansen, för att utestänga det enda partiet som då var ont på riktigt, Sverigedemokraterna. Nu har det dock blivit ännu mer komplicerat att vara helt politiskt korrekt, för regeringens Tobias Billström verkar ha både fiskat i grumliga vatten och flirtat med främlingsfientliga strömningar, vilket innebär att det faller en liten skugga även över journalisternas eget Miljöpartiet. Eller nja, de är ju goda på riktigt, så problemet är snarare att så fina människor legitimerar Moderaternas usla människosyn:

"Men samtidigt lades en våt filt lades över kritiken mot den inhumana flyktingpolitiken. I riksdagen röstade miljöpartisterna ner förslag om en mänskligare politik och genom att legitimera Billström gjorde de sig medskyldiga. Nu har kartan delvis ändrats. Främst eftersom Moderaterna spelar invandrarkortet inför valet 2014.
I förra veckan satte Miljöpartiet äntligen ner foten och hotade med att lämna uppgörelsen."

Ja, kära läsare, vi har förflyttats till ett parallellt universum. Inte nog med att EUs generösaste flyktingpolitik är inhuman, någon har dessutom slängt en våt filt över alla som vill göra den ännu generösare. Historien om de goda miljöpartisterna som lurats av det näst mest ondskefulla partiet fortsätter:

"När Miljöpartiet gjorde upp med regeringen om migrationspolitiken 2011 var det nog inte riktigt så här de hade tänkt sig. Syftet var att hålla Sverigedemokraterna utanför, vilket var vällovligt. De har också fått igenom vissa förbättringar som bland annat gömda flyktingars rätt till vård och skola."

Det här med "gömda flyktingar" och deras rätt till det mesta kan man ju ironisera över på olika sätt. Jag föreslår att någon helt enkelt går in och sätter sig i Anders Lindbergs bostad. Troligen skulle han undra vad du gör där, men du sitter då självklart lugnt kvar, för det bestämmer du själv att du kan, och precis hur länge du vill. Dessutom har du faktiskt en hel del rättigheter när du ändå är där. Anders borde till exempel laga till lite mat, och kanske plocka fram lite filmer. Självklart får han se till att du kan sova på ett anständigt sätt i den där bostaden som tillhör alla. Det troligaste scenariot är att Anders Lindberg ganska snart ringer till polisen för att "brutalt slänga ut" dig ur "sin" bostad. Exakt där förlorar han all trovärdighet i denna debatt.1 kommentar:

  1. Vänsterpartisten Christina Höj-Larsen anklagade härförleden MP för att "alliera sig med hörregeringen i migrationsfrågan". Hon tyckte alltså att den svenska invandringspolitiken är alldeles för sträng.
    Man blir mållös (igen!)! Man undrar hur dom får ihop sin egen privatekonomi, men det är klart med 58.000kr/mån. skulle väl vilken idiot som helst undvika konkurs!?

    SvaraRadera