söndag 10 mars 2013

Dagens Ullenhag: "Fiska i grumliga antimuslimska vatten"Ifall någon har missat det, vill jag tipsa om dagens ullenhagare. Som ni förstår, innehåller den absolut inte något av värde, förutom lite absurd humor.

Idag vill Erik Ullenhag visa att han inte är islamofob. Nej, Erik, vi tror inte att du är islamofob, vi tror att du överhuvudtaget inte står för någonting. Dagens artikel är ytterligare ett exempel på det liberala fenomenet "jag bryr mig inte om konsekvenser; jag är för allt som är gott, och mot allt som är ont".

"Nätverket svenska muslimer" är missnöjda och känner sig diskriminerade. Varför hör vi aldrig om när buddhister eller katoliker är missnöjda? Hursomhelst, vill Ullenhag försäkra alla om att han är emot såväl "islamofobi", som hedersmord och allt som följer i religionens namn. Festligt nog har till och med Erik Ullenhag anklagats för islamofobi:

"Men i den rapport som ligger till grund för artikeln hävdar nätverket att regeringen skulle ”fiska i grumliga antimuslimska vatten”. Det är självklart fel. Regeringen tar kampen mot islamofobin på stort allvar och jag har själv genomfört en rad åtgärder för att bekämpa hatet."

Sedan följer då ett antal meningar, som kanske skulle kunnat komma från vem som helst i etablissemanget, men som ändå Ullenhag är mästare i:

"Vi får inte acceptera att hatet och intoleransen smyger sig på och tillåts bli en del av vardagen. I tider av ekonomisk oro riskerar främlingsfientligheten att öka. Vi måste förstå människors oro för framtiden och ta den på allvar. Men vi får aldrig kompromissa när det gäller att bekämpa främlingsfientlighet, intolerans och hat. Vi som tror på ett öppet och tolerant samhälle, och vi är i en klar majoritet, får inte luta oss tillbaka och bara titta på."

Läs gärna hela artikeln. Ser ni någonting nytt? Någonting konkret? Nej, men som Ullenhag själv säger, är nog det viktigaste:

"Regeringens budskap är mycket tydligt. Vi står upp mot all form av rasism och vi tänker aldrig låta främlingsfientliga krafter sätta agendan i Sverige. I stället tar vi dagligen debatten och står upp för ett öppet och tolerant samhälle för alla."

När får vi en regering som faktiskt vill och gör någonting för landet?

6 kommentarer:

 1. "... liberala fenomenet "jag bryr mig inte om konsekvenser; jag är för allt som är gott, och mot allt som är ont"..."
  Klockrent, så är det ju verkligen. En flatare och mer menlös person är Ullenhag får man leta efter.
  Han bara maler på med samma fraser hela tiden.

  /Carina

  SvaraRadera
 2. Propagandaminister Ullenhag är nog mest "1984" av samtliga politiska kommissarier vi sett sen 70-talet.

  SvaraRadera
 3. Det finns många typer av liberalism. Just den vi har i Sverige är ju synnerligen mjäkig och flat när det gäller migration och integration, däremot har de bättrat sig på skolans område exempelvis.

  Det finns en ideologi som heter liberalkonservatism. Observera att Moderaterna INTE kan anses vara liberalkonservativt längre, vilket anges i Wikipedias artikel.

  SvaraRadera
 4. hej Tobbe, saknar dina inlägg men förstår att du har annat att tänka på. Här du någon aning hur långt uppehållet blir, så att man slipper komma hit i onödan. ha det gött!

  SvaraRadera
 5. Hej Tobbe! Saknar dej på bloggen. Hoppas du snart är tillbaka. Vi är många som kollar varje dag om du är på plats. Du är mycket uppskattad!!!!!!!
  Gammal dam

  SvaraRadera