lördag 9 mars 2013

Deia skall utvisas


 Deia blev utsatt för gruppvåldtäkt i Jordanien för att han är homosexuell. Nu hotas han av deportering. Foto: Sara Wall

Kära läsare, det har nu varit några dagars stiltje på bloggen, och er desperation och nyfikenhet på Tobbes åsikter, gör att jag finner det dags att mjukstarta med några korta nyheter.

Idag dyker i Aftonbladet ett exempel upp på vad vi brukar kalla snyftartiklar. Benämningen avser inte att förringa dessa människors situation, utan snarare att kritisera en viss sorts journalistik. Aftonbladets artikel handlar om Deia från Jordanien, som nu skall utvisas, trots att han anklagats för att vara homosexuell.

Det är fullt möjligt att Deia talar sanning, och att han befinner sig i en bedrövlig situation i sitt hemland. Jag vill dock lyfta fram dagens artikel, för att förklara varför vår invandringspolitik är vansinnig. Låt oss titta på några exempel ur artikeln för att se vilken typ av kultur som jag inte vill ha här.

"En natt för fem år sedan sjönk Deia ihop på golvet framför sin mamma en lägenhet i Jordanien. Han var sexton år och hade blivit upplockad av en bil, ivägkörd och utsatt för en gruppvåldtäkt av fem män. De hade fått veta att han var homosexuell, och straffat honom genom övergreppet.
Starka sociala normer till trots gjorde Deias mamma något så ovanligt som att anmäla våldtäkten. Tre vittnen ställde upp, men efter hot och påtryckningar från förövarnas familjer vågade bara ett stå fast vid historien. Gärningsmännen dömdes till fängelsestraff. Men det var bara början."

"Huset blev beskjutet. Hotfulla män dök upp vid systerns skola och en brandbomb kastades in i en farbrors lägenhet. Syra skulle hällas i systerns ansikte. Mamman skulle våldtas.
Hårdast drabbad är Deia. Som så ofta vid våldtäkter skuldbelades han som offer."

Det är precis det här jag försöker förklara för våra meningsmotståndare, när de talar om främlingsfientlighet och rasism. Det är som sagt möjligt att Deias historia är sann, och då kan man tycka att han behöver en fristad. Det stora problemet med vår asylpolitik är att samtidigt som vi tar emot en person som Deia, tar vi också emot en mängd människor som skulle försvara vad han utsatts för. Och däri ligger min poäng; genom en generös invandring från dessa länder, kommer vi själva förvandlas till ett av dessa länder.

Eftersom Aftonbladet är Aftonbladet, kan de inte låta bli att avsluta med följande:

"Samtidigt beskrivs hans mamma som en brottsling i den svenska REVA-debatten. Sedan avslaget på asylansökan gömmer hon sig, tillsammans med sin dotter, i ständig rädsla för vad som kommer hända om hon skickas tillbaka.
Det kan vara henne du ser bli stoppad av poliser vid en tunnelbanestation, när du är på väg till jobbet."

Så återigen, en attack mot poliser som försöker sköta sitt jobb. Visst skulle världen vara enklare om vi alla kunde vara pk-journalister.

2 kommentarer:

  1. Så sant!

    Vår kraft borde läggas på att exportera våra värderingar vårt styrelseskick helt enkelt vårt sätt att vara och leva.

    Det är trots allt något vi utvecklat som fungerar bra!

    SvaraRadera
  2. Men vad gör mamman här? Det var väl han som tyckte att han hade skäl att söka sig hit!

    SvaraRadera