fredag 29 mars 2013

Geert Wilders med ännu en sågning av massinvandring


Kära läsare,
Jag har plöjt igenom all etablerad media idag, men inte funnit något värt att kommentera, inte ens någon liten krönika att klä av. Det är ju påsk, och gissningsvis sitter Oisin Cantwell på en krog på Södermalm, Lisa Bjurwald med ett glas vitt vin framför Flashback och Åsa Linderborg bojkottar påsken genom att dra för persiennerna och lyssna på Nationalteatern.

Följaktligen får ni ursäkta mig om det blir ännu ett litet debattinslag med Geert Wilders, dessutom återigen mot Job Cohen. Jag tror att Jimmie Åkessons framtoning är ett mer framgångsrikt recept i det återhållsamma Sverige, men det är otroligt uppfriskande med lite frispråkigare tongångar från kontinenten. Man får ju inte känslan att Wilders håller inne med sin syn på muslimsk invandring eller vem som är ansvarig. Intressant att notera är att Job Cohen mer eller mindre erkänner att det inte gått så bra med invandringen. Typiskt är också att motsvarigheten till vårt eget Vänsterparti, istället för att diskutera, är för fina människor för att ens lyssna på Wilders.

Klippet är endast drygt två minuter långt, men som vanligt några förklaringar och kommentarer:

PvdA är det socialdemokratiska partiet, vars ledare är Job Cohen, tidigare borgmästare i Amsterdam
Emile Roemer är partiledare för SP, Hollands motsvarighet till Vänsterpartiet
00.05 Kanalbältet är min översättning av "De Grachtengordel", vilket avser det allra mest centrala Amsterdam. Troligen pikar Wilders Cohen här, dels för vad han gjort som borgmästare, dels för att Wilders själv är från södra delen av landet.
01:46 Med partiet som Wilders skulle ha "glömt namnet" på avses troligen VVD, det högerliberala partiet, där Wilders började sin bana.2 kommentarer:

  1. Tack för dina "snuttar" från Nederländerna. Det är mycket intressant. Att du lägger texten en bit upp gör det också mer lättläst. Man slipper flacka med blicken upp och ner.

    SvaraRadera
  2. Tack ska du ha! Då gratisprogrammet jag använder för textning saknar möjlighet till svarta bakgrundsremsor, brukar jag lägga texten där den blir mest synlig.

    SvaraRadera