lördag 23 mars 2013

Och så lite riktig rasismSom vi vet, är "rasism" ett av alla dessa ord som förlorat all innebörd. Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker förklara varför jag själv, eller andra, är kritiska mot den förda invandringspolitiken, och på vilket sätt det inte handlar om raser; epiteten står som spön i backen iallafall.

Jag tänkte därför ta upp en av dagens nyheter, som jag anser vara riktig rasism, och som jag dessutom fördömer. Kan ni tänka er, kära liberaler? Huruvida själva händelsen är korrekt återgiven i media, kan man ju spekulera i, men låt oss anta att just denna historia är sann.

"Passagerarna skulle åka buss till Eckerölinjens färja mot Åland.
När de skulle kliva på delades de upp för att åka med två olika bussar – en buss för ”svenskar” och en buss för ”personer med utländskt utseende".

Som sagt, jag tvivlar på att historien överhuvudtaget är sann, eller att det inte ligger mer bakom än vad som berättas; busschauffören i fråga har talat om utländska snusligor som uppträtt störande.

I vilket fall som helst, att dela upp människor baserat på utseende tycker jag är förkastligt, antingen det handlar om reva-taktik eller busstransporter. Det är riktig rasism.

Sedan kan man även raljera lite över vilken enorm trumma media måste slå på. En av passagerarna säger:

"Vi kände oss förolämpade, kränkta och diskriminerade, faktum var att det kändes som om vi var på väg till Arlanda för att bli utvisade ur Sverige"

Att kränkthet är en folksport i Sverige har det skämtats tillräckligt om, det behöver vi inte ta här också. Dessutom kom uttalandet från en av de diskriminerade passagerarna, så viss förståelse kan man ju ha.

Men vem av Aftonbladets krönikörer fick ta tag i det? Daniel Swedin förstås, och då är det inga små ord. Det handlar om "apartheid-bussar" under rubriken "Något farligt är på väg att hända i Sverige". Av någon anledning skriver han inte att det börjar lukta 30-tal, men att SD på något sätt bidragit till bussincidenten är solklart:

"I bland kan vi köpa att enskilda Sverigedemokrater är rasister. Det känns tryggt, att projicera allt som är hemskt på dem och så kan vi sova gott om natten.
Men det största problemet med rasistiska och främlingsfientliga partier är inte att de finns, att folk röstar på dem eller att de sitter i riksdagen.
Det största problemet är att de riskerar att påverka omgivningen i en rasistisk och främlingsfientlig riktning, att andra partier köper deras problemformulering, att människor som aldrig skulle rösta på ett rasistiskt parti köper deras verklighetsbeskrivning. Att de ledande och etablerade partierna tar över de främlingsfientligas retorik och praktik."Som ni förstår är bussincidenten en milstolpe på vägen mot folkmord, så vår tids Wallenberg, Daniel Swedin, ger oss några varnande ord på vägen:

"Om vi inte tillsammans säger ifrån i dag kommer var femte svensk få sitta på den andra bussen i morgon."


DN
SvD
SvD II

8 kommentarer:

 1. Om vi inte tillsammans säger ifrån i dag kommer ingen svensk alls att få åka med på någon buss i morgon.

  SvaraRadera
 2. spelar roll, vem som vill åka med vem ? Vad är denna incident om hundra år ? Bussföraren agerar på sin underklassig instinkt, tar till spektakulära metoder för att synas. Fuck him.

  SvaraRadera
 3. Till Swedins fullständiga glädje finns det snart inga svenskar kvar...Alltså "karln" lider ju av allvarlig paranoia...Stackarn....Såna här humanisttalibaners inlägg kan man bara skratta åt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. "snart inga svenskar kvar".. Man kan skratta åt din paranoia med

   Radera
 4. Snuspassagerare, javisst de finns!

  Dessa har hela släkten som är myndig med sig och åker med färjan över dagen med matsäckspaket som de äter i de allmänna utrymmena. Handlar över huvud taget inget i barer el restauranger. Tränger sig före så fort tax-free öppnar för att länsa snuskylarna. Hemma i Sverige igen så säljer de snuset med glad min för det dubbla priset och är stolta att de tjänat en skattefri hacka! Vem åker över dagen med hockey- och fotbollstrunkar fyllda med snus om det inte ska säljas vidare? Irriterande att detta skall kallas rasism - skattesmitare är rätta ordet.

  SvaraRadera
 5. Om vi inte tillsammans säger ifrån i dag kommer varje svensk att vakna klockan fem av böneutrop imorgon.

  SvaraRadera
 6. Det var inte rasism enligt busschaffisen utan en uppdelning pga olika storlek av bagage.

  SvaraRadera
 7. Det är i vilket fall som helst rasism eftersom bussen var vit!

  AE

  SvaraRadera