onsdag 3 april 2013

Dagens citat: Hanna Gadban


"Enligt min tolkning tar de antirasistiska rörelserna på sig ansvarat att disciplinera andra i syftet att tillämpa en moraliskt eftertraktad, och icke-realistisk modell, i det svenska samhället. De förbiser däremot det faktum att deras okritiska, beskyddande syn på minoritetskulturer utgör ett subtilt tillstånd och att den destruktiva tolkningen av mångkulturalitet och strävan efter att vara tolerant, utan självkritik, riskerar att orsaka en regress i vårt samhälle."Hanna Gadban skriver på Newsmill ett klockrent inlägg om vänsterns antirasisters självgodhet och förvridna logik. Normalt sett när jag refererar till en artikel, brukar jag här citera utvalda avsnitt och kommentera dessa, men i detta fall är hela artikeln läsvärd, och inte mycket behöver tilläggas.2 kommentarer:

  1. Suveränt! Faan vad du jobbar idag Tobbe det är omöjligt att hänga med;) Verkar hända mycket bra i dag rent generellt:).

    Läs också detta: http://aktivarum.wordpress.com/2013/04/03/den-antirasistiska-rorelsen-ifragasatts-av-hanna-gabdan-och-jan-tullberg/

    M

    SvaraRadera
  2. Ja M, det går lite i vågor, även beroende på vad som händer därute...men jag gör mitt bästa för att hitta relevanta nyheter, klipp och artiklar, och upprätthålla en viss frekvens och kvalitet på inläggen.

    SvaraRadera