söndag 14 april 2013

Dagens citat II: Cecilia Magnusson (m)


"Jag har jobbat tillsammans med Abdirisak i flera år, och han är en oerhört bra människa, och jag känner flera personer som är medlemmar i Islamiska förbundet som har en otroligt bra människosyn."
Cecilia Magnusson (m), dhimmi.
Där hör ni. Vi får dagligen höra vilken "obehaglig människosyn" sverigedemokrater har, men islamister som förespråkar sharia, med allt vad det innebär av kvinnodiskriminering, mördande av homosexuella och stympningar, har en människosyn som är "otroligt bra". Jag har alltid tyckt att "människosyn" är en totalt intetsägande floskel för att demonisera sin motståndare, men nu är det ju bevisat att det överhuvudtaget inte betyder något.Expressen

4 kommentarer:

 1. För att inte tala om förbudet att kritisera Muhammed som gör Islam oreformerbart och omöjliggör existensen av moderata muslimer.

  SvaraRadera
 2. Jag har precis mailat Cecilia Magnusson och frågat:

  "Är det möjligt att representera Moderaterna i riksdagen eller på annat sätt och samtidigt delta i möten med person som diskuterar "Europas muslimska problem", t ex Geert Wilders på Tryckfrihetssällskapet i Malmö?"

  Det verkar nämligen inte vara något problem att frotteras med personer (Azzam Tamimi), som pratar om "Europas judiska problem":

  http://www.expressen.se/nyheter/moderaten-forvanad-over-trangsyntheten/

  Väntar med spänning på svaret

  SvaraRadera
 3. Härligt ateisten! Inväntar rapport.

  SvaraRadera
 4. Jag fick ett snabbt svar från Cecilia Magnusson. Hör här:

  Som du förstår har vi olika uppfattningar och jag respekterar din och jag hoppas du respekterar min uppfattning som grundas på att jag arbeteta tillsammans med
  Abdirisak Waberi i många år.

  Jag är oroad för hur människor med ett religiöst engagemang, oavsett religion, ska se på möjligheten att kombinera det med ett politiskt uppdrag med tanke på det (S) gjort och sagt om Mustafa Omar.

  Jag står upp för vår grundlagsstadgade religions- och föreningsfrihet.

  Med vänlig hälsning

  Cecilia Magnusson

  Mitt svar på det blev:

  Hej Cecilia och tack för att du svarar, det hedrar dig!

  Men det är tråkigt att man aldrig kan få ett rakt svar från en politiker. Eftersom ni politiker påverkar våra liv genom att stifta lagarna, är det här ingen lek, utan det är viktigt att vi vet, var ni står i olika frågor.

  Min pricipiella fråga var, om du skulle kunna försvara en moderat som umgicks med Geert Wilders på ett möte i Tryckfrihetssällskapet. Innan du svarar på den frågan, kan jag inte veta om vi har olika uppfattningar.

  Många människor med religösa engagemang kombinerar det med politiska uppdrag, t ex kristdemokrater och broderskapare.

  Jag står också upp för vår grundlagsstadgade religions- och föreningsfrihet; jag står också upp för högertrafik, vackert väder mm

  Vänliga hälsningar

  SvaraRadera