söndag 14 april 2013

Dagens dhimmi: Joel Ahlberg
"Det är svårt att leva i ett multikulturellt samhälle, att leva med andra religioner, andras erfarenheter och andras syn på familj och sexualitet. Istället för att rätta in oliktänkande efter egna mallar kan man påminna sig om att olikhetens värde och uppgift är just att vara olik. Utan den blir vårt samhälle fattigare."

Nej, det är inte svårt att leva med andra religioner, men det är oerhört svårt att leva med islam. Det är ju också en fantastisk eufemism att Islamiska förbundet, och Muslimska brödraskapet, skulle ha en annan syn på familj och sexualitet. Ja, man kan säga att åsikten att kvinnor bör hålla sig hemma och beslöjade, och att homosexuella bör dödas, skiljer sig något från vad vi tidigare varit vana vid i Sverige.

På vilket sätt blir vårt samhälle fattigare, utan ett rejält inslag av islam i de politiska partierna? Uppfattar denne Ahlberg de muslimska länderna som förebilder när det gäller dynamik och rikedom?

"Ingetdera av detta har uppfyllts i rapporteringen kring Omar Mustafa. Inte vid något tillfälle har det funnits ett intresse att ta reda på vad vederbörande själv tycker i sakfrågorna. Det har aldrig handlat om Mustafas politiska meriter och erfarenheter."

Nja, det där är väl inte riktigt sant, Joel. Vi vet ju till exempel att han inte bara bjudit in hatpredikanter, utan även föreslagit att Sverige skall skicka stridsflyg mot Israel. Inte mot regimen i Nordkorea, mördande gerillarörelser i Uganda, utan just mot Israel. För där handlar det nämligen om islam, om muslimer, och förstås den evige fienden juden.

Sedan kommer förstås de oundvikliga meningarna:

"Denna urholkning av det offentliga samtalet har banat väg för en främlingsfientlig agenda i samhället. De fientliga reaktionerna på valet av Omar Mustafa är ett pinsamt exempel på den processen."

Som vanligt är alltså det mest fruktansvärda man kan göra att kritisera massinvandring eller islam. Då är man nämligen "främingsfientlig", och det är ju alltid hundra gånger värre än att kräva religiös diktatur, sharia, stening och stympning. Själv tycker jag att Joel Ahlberg är ett pinsamt exempel på fjäskandet för islam, som banar vägen för den europeiska civilisationens undergång.

Ahlbergs inlägg på Newsmill
Liknande i Skånskan

5 kommentarer:

 1. kan inte göra annat är hålla med,
  nu har sossarna problem,
  bollen är satt i rullning
  (hoppas jag iaf)

  SvaraRadera
 2. 70—75 procent av Sveriges muslimer röstar socialdemokratiskt, enligt Weiderud i Skånskan.

  Hmm, det förklarar en hel del av sossarnas agerande i mustafaaffären.

  Nästa fråga är varför så många muslimer väljer SAP. Fast deras valdeltagande är väl inte så högt; det var det som Mustafa skulle hjälpa till att höja.

  SvaraRadera
 3. Jag offrade några minuter av mitt liv på att läsa hela Ahlbergs newsmillartikel och konstaterade i alla fall två osanningar:

  1. Debatten kring valet av Omar Mustafa vilar på idel fördomsfulla antaganden

  2. Rapporteringen har handlat om personer han p å s t å s ha bjudit in

  Läste även "Adjö socialdemokratin" av Pär Axel Sahlberg, men han använde "h-ordet" på slutet, så honom kommer jag aldrig att läsa något mer av. (Av princip slutar jag alltid att läsa, när "h-ordet" dyker upp.)

  SvaraRadera
 4. Ingen kan representera "Sveriges muslimer" skriver NIMA GHOLAM ALI POUR i en ganska vettig artikel på Newsmill.

  "Till sist så menar Mustafa att partiledningen också skickat en ”skrämmande signal till muslimer och andra troende socialdemokrater”. Där har Omar Mustafa fel."

  http://www.newsmill.se/artikel/2013/04/14/ingen-kan-representera-sveriges-muslimer

  SvaraRadera
 5. Jag undrar vad Joel har att säga till folken i mångkulturella Syriens sönderskjutna städer ? Utan olikhet blir ert samhälle fattigare ?

  SvaraRadera