torsdag 11 april 2013

Dagens dhimmi: Johan Rönnblom
Det har ju lyfts en del ögonbryn efter att även Socialdemokraternas toppskikt nu fått sin egen islamist, Omar Mustafa. Självklart rycker nu en undfallande svensk ut till hans försvar. Johan Rönnblom kallar sig "ateist med ett starkt engagemang för religionsfrihet, demokrati och tolerans", och publicerar idag en artikel under rubriken "Orimliga krav på Omar Mustafa".

Dessa "orimliga" krav består alltså i att man ifrågasätter valet av Mustafa, framför allt eftersom han bjudit in föreläsare som predikat hat mot judar och homosexuella. Rönnblom skriver:

"Omar Mustafas inval i S-styrelsen ifrågasätts med grund i att han träffat framträdande internationella muslimer med obehagliga åsikter. Att diskvalificera Mustafa på dessa grunder vore att införa en ny standard som inte avkrävs icke-muslimer och som i praktiken skulle omöjliggöra för organiserade muslimer att delta i svensk politik."

Nja, det där är väl inte riktigt sant. En svensk som stått för liknande åsikter skulle förstås aldrig kommit på tal för en plats i Socialdemokraternas partistyrelse. Nu gäller det dock att suga upp de allt talrikare muslimska rösterna, och då får man höja taket en hel del. Tror verkligen Rönnblom att en kristen, som kanske bara motsätter sig homoäktenskap, skulle förärats denna plats? Pastor Åke Green fick ju löpa gatlopp i media efter att ha uttalat sig om homosexualitet. Sedan säger det ju en hel del, att om man ställde liknande krav på muslimer, så skulle inga organiserade muslimer kunna engagera sig i politiken. Själv tycker jag förstås inte att någon organiserad muslim har i vår politik att göra.

"Det är önskvärt att svenska muslimer med en tolerant grundsyn har möjlighet att verka i svensk politik och nå höga positioner i det svenska samhället precis som alla andra människor. För att detta över huvud taget ska vara möjligt måste vi bedöma även muslimer efter deras egna åsikter, och inte genom guilt by association därför att de i något sammanhang samverkat med personer som hyser obehagliga åsikter."

Nu finns det ju faktiskt ingen tolerant grundsyn i islam. Varför är det inte bara acceptabelt, utan dessutom önskvärt, att muslimer når höga positioner i det svenska samhället? Man kan inte äta kakan och ha den kvar. Om Rönnblom vill fylla det svenska samhället med muslimer får han helt enkelt acceptera lite antisemitism, homohat, kvinnoförtryck, demokratiförakt och våldsbenägenhet.
6 kommentarer:

 1. Skönt då att någon inom (S) reagerar på valet

  Sahlin till attack mot S-ledningen Kräver ett avståndstagande mot nye styrelsemedlemmen Omar Mustafa

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16574835.ab

  SvaraRadera
 2. Jag tror att Rönnblom, precis som många andra PK-ister, jämför muslimer med barn och drar då helt riktigt slutsatsen att kraven är orimliga. För att MENA-folket ska kunna platsa i vårt samhälle måste vi helt enkelt dra ner vår standard inom samtliga områden. Skolan har redan insett detta.

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt anmärkningsvärt att man utan skrupler kan fortsätta använda dubbla måttstockar när det rör MENA. Det är absurt och man undrar om de inte själva skäms över att hela tiden se sina kollegor använda sig av denna intellektuella ohederlighet.
  Finns massvis med exempel: Israel-Palestina.
  Antesemitism, "rasism", nationell tillhörighet etc.

  Det verkar som om de får kortslutning i vitala delar av hjärnan när de konfronteras med något som inte passar in i den svart-vita iden om offer-förtryckare (Vit europee- någon med en aning mer pigment).
  Som "Anonym" kommenterade innan mig, instämmer jag i att det finns en stark välmenande rasism hos media och vänstern idag, då allten muslim gör ursäktas eftersom han är just muslim. Som sagt, de betraktar invandrare som barn som inte är kapabla till någonting.
  Detta speglas framförallt i iden om en integrationspolitik. Jag menar, när i världshistorien har man behövt integrationspolitiska åtgärder?
  Om jag skulle flytta till USA imorgon, inte fan skulle jag behöva något integrationspolitiskt program för att jag skulle integreras i det amerikanska samhället. Men när det kommer till invandrare från MENA så menar vår tyckarelit att de inte är kapabla att integreras utan vår hjälp.
  Hjärnsläpp...
  /Emil

  SvaraRadera
 4. Emil har rätt där; SAP har eller inte någon integrationspolitisk talesperson. E t t steg i rätt riktning.

  Skrev inte Tobbe häromdagen om Petter Larsson, AB, som just dömde ut personer för att de haft fel kontakter. Skillnad på folk och folk tydligen.

  SvaraRadera
 5. SAP har heller inte någon integrationspolitisk talesperson (ett "h" föll bort)

  SvaraRadera
 6. Ja man kan se det som ett steg i rätt riktning, dock säger SAP att man vill att "integrationspolitiken ska genomsyra alla politikområden". Vilket egentligen betyder att alla ministrar ska ha ett "integrationsfokus", jämförbart med att alla ska ha ett "genusfokus" eller ett "fokus för ett gediget värdegrundsarbete" och bla bla bla.

  /Emil

  SvaraRadera