måndag 15 april 2013

Lite bisarrt gnäll från Anders Lindberg
Det pågår för närvarande en liten bisarr metadebatt bland pk-journalister om vilka frågor som får ställas och vilka som skall få komma till tals. För dessa människor är frågan inte ny. Om någon ifrågasätter medie- och politikeretablissemangets fastslagna väg, framför allt i invandringsfrågan, bör man då helst tysta dem, eller demonisera dem?

För ett tag sedan bjöds Avpixlats Mats Dagerlind in till debatt hos Publicistklubben (ja, jag tycker fortfarande det är lite festligt att den förkortas PK). Övriga deltagare tillhörde alla den godkända eliten, men en enda motröst var en för mycket för Åsa Linderborg, som då drog sig ur. Stina Dabrowski har försvarat inbjudan, och menat att även avvikande röster bör få höras, och att det kanske trots allt finns ett åsiktsförtryck i Sverige. Detta gör förstås Aftonbladets pk-krönikör Anders Lindberg kränkt, och han ställer idag därför frågan:

"Får man inte ge svar till rasister?"

Med rasister menar han inte rasister, utan alla som ifrågasätter massinvandringsexperimentet. I verkligheten är det dock knappast så att det florerar en mängd rasism i offentligheten, som Lindberg och övriga goda människor måste besvara. Tvärtom pumpar de själva ut sin propaganda oemotsagda dag efter dag.

"Detta är ett inlindat sätt att skälla på de antirasister som varje dag tar striden för alla människors lika värde vid fikabord­en, på Twitter och Facebook och på andra platser.
Genom att argumentera mot främlingsfientliga fördomar och öppen rasism ”tystar” de en debatt om ”svåra och angelägna samhällsfrågor”

I Lindbergs egen värld är han inte en avlönad proffstyckare, som sitter och via mäktiga kanaler trumpetar ut etablissemangets budskap. Hans uppdrag är mer storslaget än så; han "tar striden för alla människors lika värde".

"Vad det egentligen handlar om är att personer som Stina Dabrowski, eller för att ta två andra aktuella exempel Janne Josefsson och Jasenko Selimovic, vill slippa bli ifrågasatta när de sparkar nedåt och sprider fördomar."

Nu befinner vi oss som vanligt i ett parallellt universum. Att kritisera medie- och politikereliten är ju knappast att sparka nedåt. Anders Lindberg, och några hundra andra, får betalt för att i miljonupplagor skriva liknande idiotier. Vi som vill opponera oss, får göra det på obetald fritid, via betydligt mindre kanaler. I verkligheten är det förstås just denna elit som sparkar nedåt, genom att tysta, demonisera och idiotförklara varje liten meningsmotståndare ute i stugorna.

Aftonbladet
"Dabrowski får mig att lämna publicistklubben"
7 kommentarer:

 1. "Vad det egentligen handlar om är att personer som Stina Dabrowski, eller för att ta två andra aktuella exempel Janne Josefsson och Jasenko Selimovic, vill slippa bli ifrågasatta när de sparkar nedåt och sprider fördomar."

  Vilka var det nu som vägrade ta debatten egentligen, inte va det Stina och absolut inte Josefsson. Är Anders klok? Har han en maskin som skriver åt honom som han glömt uppdatera?? bra text Tobbe!

  SvaraRadera
 2. Klok eller inte är en fråga, men att han skriver som han gör lutar väl åt något håll!

  SvaraRadera
 3. Anders Lindberg är säkert bekant med socialistisk kommunistisk teori,där det hävdas att varje politiskt system har en överbyggnad media tex som skall försvara det rådande systemet,kan det bli något annat än att lindberg sparkar neråt,i synnerhet som media till stor del lever på pengar presstöd från regeringen?

  SvaraRadera
 4. Nej Tobbe, nu får du sluta att hårdbevaka "mediaeliten". Det tar så mycket kraft att läsa och begrunda ;)

  "Elit" förresten; i vilket annat land hade Anders Lindberg tillhört eliten.

  Nu var jag i alla fall tvungen att skriva direkt till Lindberg, för att göra mig fri från alla tokerier, som han lyckades klämma in på så litet utrymme:

  Bäste Anders Lindberg!

  Jag tror det är kontraproduktivt att skriva sådana ledare som du gjort idag:
  "Får man inte ge svar till rasister?"
  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article16600288.ab

  Jag bryr mig inte om att delta i debatten i
  kommentarsfältet, utan skriver till dig direkt i stället (man väljer ju sina debatter, eller hur?)

  Ingen skäller väl "på de antirasister som varje dag tar striden för alla människors lika värde vid fikaborden, på Twitter och Facebook och på andra platser". De som Stina Lundberg Dabrowski tänker på när hon pratar om "konsensuseliten" är väl snarare personer som din kollega Åsa Linderborg, som protesterar mot att DN tar in en artikel av Jasenko Selimovic; eller du själv som tycker att Avpixlat inte skall vara med i en debatt på Publicistklubben, när man diskuterar problemet med "hatsidor" som Avpixlat.

  Nu är det, märk väl, ingen som missunnar dig eller Åsa Linderborg att ha dessa uppfattningar, men debatten blir ju lite andefattig, när den mest handlar om vem som skall få vara med.

  Om det nu är så att uppfattningen att ”"pk-eliten" tystar kritik mot invandring" sprider sig till stora medier, så är det väl bara av godo. Om den uppfattningen är falsk, så kan den ju lättare bemötas då.

  Att "”konsensuseliten” [..] vill stoppa debatt" egentligen skulle handla om att kända mediapersonligeter "vill slippa bli ifrågasatta när de sparkar nedåt och sprider fördomar", är det nog få som vill hålla med om. Ifrågasätt dem med sakargument, så får vi se.

  Att utmärka Avpixlat som en "rasistisk hatsida" spär inte på din trovärdighet. Att Avpixlat har en mycket smal agenda, som går ut på att kraftigt minska asylinvandringen, går inte att ta fel på, men det finns andra, som har helt motsatt agenda, och att kalla dem för t ex "landsförrädare" vore djupt ohederligt.

  Slutligen, att ifrågasätta Publicistklubbens mentala kapacitet och dra in Danmark som ett varnande exempel, länder dig inte till någon som helst heder.

  Vänligen

  SvaraRadera
 5. Man får väl anta att Lindberg o Linderborg arbetar stenhårt internt för att få in invandrare på den annars helvita Aftonbladet-redaktionen ? Annars är ju ohederligheten i flosklerna och självförhärligandet ett totalt hyckleri.

  SvaraRadera
 6. till skillnad från omar mustafa som utifrån sina gilla markeringar för olika rasister tagit parti för rasism mot kristna och judar så har mats dagerlind aldrig uttryckt något rasistiskt eller för den delen markerat med gilla knappen för rasistiska individer. närmast var han möjligen i lucia debatten men att anse att en lucia av tradition ser lite nordisk ut är en oerhört skillnad mot att anse att judar dricker kristna barns bord och att homosexuella skall dödas. omar gillade markerade gillande för personer med sådan agenda.

  då till det intressanta, dagerlind kan ej belastas med något rasistiskt eller anses ha stött något som är rasistiskt alltså har inte heller dabrowski och publicistklubben gett utrymme för rasister.

  aftonbladet då? jo de gav utrymmer för rasisten omar mustafa som bevisligen (faktiskt till och med expo som tog fram underlaget) att omar mustafa gillar folk som anser att judar dricker kristna barns blod och anser att homsexualitet är en sjukdom som skall utrotas.

  med lindbergs form av bevisföring så arbetar han således själv på en rasistisk tidning och är därmed själv en rasist. själv betackar jag mig för all form av rasism så det var intressant att lindberg erkänt att både han själv och flera andra pk journalister har en ren rasistisk agenda.

  SvaraRadera