måndag 15 april 2013

Sherifay vill ha "sanningskommission"




Självkritik är ju inte muslimers starka sida. Idag går ökända Mariam Osman Sherifay (s) ut och kräver en sanningskommission, för att utreda huruvida man kan förena muslimsk tro med socialdemokrati. Svaret vet hon naturligtvis, men det viktiga är att attackera Socialdemokraterna för att de kränkt en muslimsk broder. Sherifay har vi tidigare hört talas om som medlem i Afrosvenskarnas förbund och som ordförande för Centrum mot rasism, där hon med näbbar och klor bekämpade bland annat den rasistiska glassen "Nogger Black". Hon ägnar sig alltså på heltid åt sin hudfärg, och har förstås tilldelats något som kallas Martin Luther King-priset.

Sedan är det ju fullständigt groteskt att kräva en "sanningskommission", då ordet anspelar på det organ man satte upp i Sydafrika efter apartheids fall, för att utreda de grova brott som begåtts av alla sidor, och för att försöka nå försoning i en framtida demokrati. Självklart sammanfattar Sherifay hela Omar Mustafa-affären med att "islamofobin har segrat".

Lika ökända Helle "Hamas-Helle" Klein tar till orda:

"Man måste kunna ta hand om alla dessa muslimer som sett Socialdemokraterna som sitt parti"

Ja, 80% av muslimerna röstar på Socialdemokraterna. Det gör de naturligtvis inte för att de delar partiets åsikter kring demokrati, kvinnans roll eller homosexualitet, utan för att det ses som det stora bidragspartiet. Med Omar Mustafa försökte Socialdemokraterna få en egen islamist att skylta med, för att konkurrera med Moderaternas Waberi, men när av någon anledning denne Mustafas verkliga åsikter kom fram, fick man kalla fötter. Inte på grund av åsikterna i sig, utan för att uppmärksamheten gjorde det lite väl obekvämt, då man riskerade att förlora riktiga socialdemokratiska väljare. Det är också lite komiskt att Helle Klein skriver rent ut att man "måste ta hand om" muslimerna. Det präglar hela politiken, men det är inte alltid det uttrycks så oförblommat.

Följaktligen blir svaret till Sherifay; nej, man kan inte vara islamist och sitta i ledningen, eller ens på gräsrotsnivå, i ett av Sveriges demokratiska riksdagspartier. Man skall överhuvudtaget inte befinna sig i landet.

Upprop från socialdemokrater

6 kommentarer:

 1. Muslimsk tro (att Allah är den ende guden och Mohammed hans profet) går säkert att förena med att vara socialdemokrat. Men alla fördomar som hänger med hos en del..

  Att man måste kunna "ta hand om" alla dessa muslimer, låter lite väl "rasistiskt"

  Som väl är, är valdeltagandet bland muslimer inte så högt, vad jag kan förstå, så "volymen" som röstar SAP blir ändå inte så stort

  SvaraRadera
 2. Och bara all denna debatt och detta mediautrymme är en konkret följd av att landet islamiseras mer och mer. Mycket tid och kraft läggs på frågan från många håll. Vilken annan religion eller folkgrupp får så mycket uppmärksamhet och utrymme i samhället idag?

  Berikande?

  SvaraRadera
 3. Sossarnas röstfiske i grumliga vatten misslyckades denna gång och muslimen fick kliva av. Nästa person dom vill ha med i styrelsen ska vara en socialdemokrat, inte nån som antas representera en viss religion, folkgrupp eller läggning. Dom kriterierna sägs ju i alla andra sammanhang sakna betydelse.

  SvaraRadera
 4. Ja, det blir ett intressant läge. Om de nu tar en pursvensk, så kommer det bli gnäll om det, och tal om att det inte finns någon plats för personer med annat ursprung osv. Om man å andra sidan letar upp en ny muslim, blir ju röstfisket och kvoteringen lite väl uppenbart...

  SvaraRadera
 5. "Problemet Omar" är väl ändå lite av eliternas "lekstuga". Vilken bäring har det på vanligt folks vardagsliv?

  -Kom ner på jorden!, vill jag säga till alla i sina elfenbenstorn

  SvaraRadera
 6. Det är anmärkningsvärt att DN publicerar Mariam Osman Sherifays egna ord i DN upplaga söndag 21 april, sidan 11. I texten nämner hon orden "islamofobi/fob" två gånger, som att det är något riktigt ord. Snälla Mariam, det är verkligheten och den sunda människans tankar. Inte något negativt ord om islam/muslimer. Om nu sanningskommissionen kommer fram till varför Omar blev petad, göm dig inte bakom fler påhittade anledningar utan erkänn att er religion är anledningen till att era tankar blir helt korrupta och pekar åt fel håll.

  SvaraRadera