söndag 14 april 2013

"Obegripligt naiv syn på islamism"




Anna-Lena Lodenius är en av alla dessa människor som kallar sig "journalist och författare", och ser sig dessutom som expert på extremhögern, vilket gör att hon ser som sitt livs kall att bekämpa och förtala exempelvis Sverigedemokraterna.

Idag kommer hon dock, med anledning av Omar Mustafa-historien, med ett inlägg om islamismen i våra riksdagspartier.

"När jag besöker Tensta centrum numera sitter männen alltid på ena sidan av fiket, och de betydligt färre kvinnorna på den andra. De flesta bär mer eller mindre täckande slöjor. Så var det inte förr. Det väcker frågan om vilket slags samhälle vi vill ha, och vart vi är på väg. Tensta blir en spegling av en allt mer segregerad värld där inte minst kvinnorna är förlorarna.
Det obegripliga är att så få tycks se detta, och att dialog med de fundamentalistiska krafter som växer sig allt starkare fortfarande kan kläs i termer av kulturmöten och dialog."

Ja, tänk om vi i Sverige kunde diskutera frågan om vilket samhälle vi vill ha, och vart vi är på väg, på ett vuxet sätt. Varför tror dessa mediemänniskor att vi egentligen röstar på exempelvis Sverigedemokraterna? Det är naturligtvis just för att vi är oroliga för vart samhället är på väg. Istället viftas alla sådana funderingar bort med tomma floskler om "främlingsfientlighet" och "människosyn".

"Vi har med stor möda baxat vårt eget samhälle till att bli mer sekulariserat och öppet, varför ser vi inte faran med de motkrafter mot en sådan utveckling som växer i andra kulturer och länder? Det är anmärkningsvärt att det är just de troende socialdemokraterna i Broderskap som gått i bräschen för dialogen med islamister. För inte skulle de väl godta en homofob kvinnoprästmotståndare om han var kristen?"

Nej, det handlar förstås om två måttstockar som vanligt. Av svensken kräver man att han skall förneka sin kultur och sitt ursprung, och överhuvudtaget låta bli att lägga sig i mångkultursprojektet som eliten driver. Av muslimerna kräver man ingenting, eftersom de av eliten ses som barn; dessutom barn som det är synd om, och som vi måste göra allt för att på olika sätt tillmötesgå. Svensken har ingen kultur eller historia, medan muslimen har mängder av det, som bör tolkas så generöst som möjligt, och beredas så stor plats som möjligt. Följaktligen har Sverigedemokraterna nolltolerans, där ett klick på Facebook, eller en länk till en av partiledningen icke godkänd sida, räcker för en uteslutning. I Moderaterna och Socialdemokraterna kan du dock kräva sharialagar, hata judar och homosexuella, och se kvinnan som långt mindre värd än mannen.

Förutsatt att du är muslim förstås.

Relaterad artikel i DN
Expo i Aftonbladet
"Avgå Veronica Palm"


3 kommentarer:

 1. Sannerligen skönt med denna Mustafahistoria som rört om lite i grytan och fått en del PKisters byxorlinningar att falla långt nedanför knäskålarna och en del har tappat byxorna helt. Frågan är om dom en fattar det själva eller gå ännu djupare in i förnekelseträsket?

  Bra skrivet!

  SvaraRadera
 2. Kortfattat skulle man kunna säga att mångkulturen misslyckats både inom Socialdemokratin och Svenska kyrkan...

  SvaraRadera
 3. Man skulle kunna tro att Lodenius fruktar att jordmånen för hennes försörjning - kampen mot främlingsfientlighet och rasism - börjar torka ut, och att hon därför tänker byta sida, om det inte vore för sista stycket i artikeln, som bekräftar att hennes drivkrafter är oförändrade.

  Oklart dock, hur hon kan skylla situationen i Tensta på främlingsfientlighet och rasism.

  SvaraRadera