söndag 14 april 2013

Dagens citat: Jan Helin


"Jag har inget att säga honom. Jag ser ingen debatt värd att ta gentemot den människosyn han ger uttryck för. Jag ser snarare ett behov av att ta ställning för alla människors lika värde och för det fria ordet."Aftonbladets "publisher" Jan Helin ger sin syn på debatt, med det inte helt nya argumentet "människosyn". Hans inlägg handlar visserligen om hot mot journalister, vilket även jag tar avstånd från, men det är det trötta etablissemangsspråket som stör mig.

Eftersom det handlar om Aftonbladet har denna första kommentar dykt upp:

"Tack Jan Helin. Egentligen självklara rader som tyvärr måste upprepas igen och igen och igen...."

Nåväl, jag kunde förstås inte låta bli att besvara kommentaren:

"Då är det ju tur att just dessa rader upprepas igen och igen, dag efter dag...Eller har du inte hört "människosyn" förut?"
 
Jan Helins söndagskolumn
 
 

5 kommentarer:

 1. Om du besvarade den på Aftonbladet vill jag meddela att du verkar ha blivit censurerad;-) .

  SvaraRadera
 2. Jag vågar inte ens läsa Helins krönika. Det är för mycket "kan de inte äta bakelser" över den mannen! Kul också med censurkåta moderatorer. Har fått mig att helt strunta i att kommentera de fega tidningarnas artiklar.

  "På SVT:s hemsida publiceras märkligt nog debattartiklar som dessutom brukar kunna kommenteras. Detta kan vid ett första påseende förefalla positivt, eftersom möjligheten att kommentera artiklar i den etablerade pressen blivit alltmer inskränkt. Dessa inskränkningar brukar, föga trovärdigt, motiveras med bristande tilltro till läsarnas förmåga att uttrycka sig städat. Av egen erfarenhet vet jag dock att SVT:s tolerans för det avvikande inte är särskilt stor. I deras kommentarsfält behöver man varken uttrycka hot, hat eller oförskämdheter. Det räcker med någon lätt ironisk släng för att man ska drabbas av censur och evig avstängning, vilket får mig att tvivla på SVT:s intresse för det fria ordet."

  SvT Debatt är en förolämpning mot tittarna

  SvaraRadera
 3. det var en bra kommentar, förstår att den inte blir gammal,
  själv bryr jag mig inte vad stollen Helin skriver eftersom ab är bojkottad i min dator,

  SvaraRadera
 4. Det fria ordet. Säger redaktören som arbetar hårt för att bara få fram sin syn på vad som ska vara fritt. Humor på medelnivå.

  SvaraRadera
 5. Tummen upp tobbe! /Emil

  SvaraRadera