onsdag 24 april 2013

Omar Mustafa när han är sig själv


Veronica Palm.

Det har nästan varit smärtsamt att följa alla lögner i Omar Mustafa-historien. Dels de vanliga lögnarna Carin Jämtin och Veronica Palm, som är så rutinerade att jag inte tror att de själva tänker på huruvida det de säger är sant eller inte, eftersom det enda som räknas är makt och deras egen ställning. Sedan förstås Omar Mustafa själv, där man riktigt ser hur det rycker i honom när han, lite mer tafatt, pressar fram "värdegrund", "alla människors lika värde", "ta en diskussion" och allt det där andra som måste sägas i socialdemokratiska sammanhang.

Desto skönare är det att se en avslappnad och lycklig Omar Mustafa, när han får prata om det han egentligen bryr sig om. Denne man tog plats i det största svenska partiets styrelse. Välkomna till framtidens Sverige:
DN
Aftonbladet om mygelkulturen i S
SvD
Skånskan
SvD II
Omar Mustafa i Aftonbladet


11 kommentarer:

 1. Uhh, en liten varning kan vara på sin plats: killen "vittnar" först för islam och dessutom även på ett främmande språk, vilket torde vara rätt exkluderande. Så ja, detta klipp borde väcka några sovande!

  SvaraRadera
 2. Jag spelade upp det för min fru med orden "så här låter en framtida socialdemokrat". Hon skakade på huvudet.

  SvaraRadera
 3. Hans tro på Allah verkar onekligen mer orubblig än tron på Löfven.

  Fox

  SvaraRadera
 4. Ja en annan har ju blivit ganska avtrubbad med tiden men det finns nog en och annan som höjer läppen för detta.

  SvaraRadera
 5. Fundamentalist och taliban är två ord som dyker upp när man ser detta. Socialdemokrat ?

  SvaraRadera
 6. taliban skicka till guatanomo

  SvaraRadera
 7. De flesta som sett det politiska livet i Sverige vet att socialdemokratin erbjudit alla som kan sitta vackert en sockebit att suga på. Men de riktiga godbitarna har varit avsedda för de som har rätt kontakter inom rörelsen. Ibland vet de om att de har kontakter, exempelvis umgicks Ingvar Carlsson med Mona Salins föräldrar och sedan blev Mona vice statsminister. Thomas Bodström hade en pappa inom rörelsen och blev minister innan han hunnit bli medlem i partiet.
  Nu är partiet för litet för att kunna erbjuda alla bra positioner och därför hör maktstrider till den nya tiden. Det kan ju vara bra med lite konkurrens. Men då skall det vara ärlig konkurrens! Nu riskerar stockholmsdistriktet valsegern 2014 genom att mygla och geonom att framföra tvivelaktiga kandidater. Om socialdemokraterna skall kunna vinna 2014 krävs att partiet uppfattas som ett tryggt, mygelfritt och ärligt parti. Stockholmsdistriktet och flera av dess företrädare lever knappast upp till detta. Men sedan är det naturligtvis upp till distriktet att välja sina företrädare, men om de vill partiet väl bör de tänka efter vilka de bör välja och inse att VP har passerat bäst-före-datum (inom politiken).

  SvaraRadera
 8. Jag förstår inte klippet. Hittar inte att han säger något kontroversiell eller konstigt?

  SvaraRadera
 9. Men snälla nån. Han yttrar någonting som liknar Svenska Kyrkans trosbekännelse, och sedan har han ett litet resonemang om att det finns en mening med allt som händer, även det dåliga. Någonting som även Justin Bieber skriver under på.

  Men så talar han ju lite på utrikiska också. Vilken försyndelse. Allvarligt talat, byggde du hela det här blogginlägget på att Mustafa kan prata arabiska? Chilla.

  SvaraRadera
 10. Nja, nu var ju inte poängen att det var arabiska, så det var kanske lite i barnsligaste laget, Irving. Poängen är att han inte alls delar någon "värdegrund" kring "alla människors lika värde" eller liknande, utan är helt sysselsatt med hokuspokus, där hans verkliga engagemang ligger.

  SvaraRadera