tisdag 23 april 2013

Debatten Åkesson - Ulllenhag...och medierna.


Igår debatterade Erik Ullenhag och Jimmie Åkesson den svenska invandringspolitiken i en timme. Framtidens ödesfråga debatterades alltså av en minister och ledaren för landets tredje största parti. Hur väljer då svensk media att lyfta fram denna händelse? Vad tycker man var det viktigaste i debatten?


Aftonbladet
SvD

Skånskan


Japp, trots att detta vänsterslödder dyker upp varthän SD än beger sig, tyckte svensk media att det var så viktigt och intressant att det fick vara fokus i samtliga rubriker. Syftet är förstås att, istället för att behöva beröra frågan, ge ett intryck av att det finns ett stort folkligt motstånd mot SD, som därför på något sätt förlorade trots att man alltid vinner själva debatterna.

Se istället gärna hela debatten på Avpixlat. Själv tycker jag förstås att Jimmie Åkesson vann stort, som vanligt på grund av att han har sanningen och logiken på sin sida. Han inledde dessutom lite festligt med att gå igenom vilka floskler som Ullenhag som vanligt skulle bjuda på, vilket torde ha fått denne att stryka en hel del i sitt anförande.

4 kommentarer:

 1. " Demonstranter mot rasism..."skriver SvD och förmår inte att tala klartext om vilka vi här har att göra med....radikala extremister och kommunister, om vilka kolumnisten Martinsson nyss efterlyst en genomlysning av kommunismen och Åsa Linderborg jämte Ali Esbati...Men knappast i Sverige,inte,den ideologin har alltjämt något försonande över sig....
  Och Ullenhag pladdrar på om " flykt från krig och förtryck..." när det i själva verket handlar om en ren massinvandring -hur många,exakt,av dessa uppfyller FN:s rekvisit på verklig flyktingstatus ? Ullenhag är en lögnare !

  SvaraRadera
 2. Jag såg och hörde den sk. debatten,efter fem minuter, kom en känsla att jag måste på något sätt hjälpa Ullenhag likt man gjorde när någon var dum mot den lille pojken som gått på berg ,när det finns smågrus, när sen några ungar ur publiken fick ställa frågor återfann jag snabbt mitt förakt mot vänsterpersoner som inte kan komma med några egna frågor utan har gått efter Mona Sahlins lilla röda.Det slog mig sen att platsen för det hela måste vara den allra sämsta ,närheten till Sveriges Mellanöstern,till vilken icke arbetande vänsterunge som helst kan gå till fots.

  SvaraRadera
 3. Mycket bra information från din blogg!

  Om debatten:

  Jag vet inte om jag i ärlighetens namn kan kalla det här för en debatt. Det är är väl snarare ett forum för att bryta ned Sverigedemokraterna, med tanke på moderatorns ställningstagande i frågor. T.ex. om att vi är mer positiva till mångkultur. Ja, vad kan man säga? Moderatorn frågar Jimmie Åkesson om varför den inte är sann, och fortsätter med sina kommentarer om hur fel Jimmie har. Sunt förnuft sätter krokben på den här debatten - den är inte objektiv, punkt slut. Och moderatorn fortsätter med negativa frågor till Jimmie om t.ex. "muslimer kan sitta i Sverigedemokraternas parti", ja tjena (inte en vinklad fråga).

  Studentafton i Lund - far åt helvete! Är det forumet verkligen ett bra debattklimat? verkar knappast vara det. Borde Sverigedemokraterna och deras talesman Jimmie Åkesson verkligen ställa upp på en sådan debatt? Verkar totalt oseriöst. Föregående debatter brukar debatterna vara något vinklade, men detta är horribelt.

  SvaraRadera
 4. Tack. Självklart har du helt rätt i dina kommentarer. Dock vill jag påstå att pk-människorna har rätt i en sak: att ger man bara SD någon som helst plattform så vinner de. Självaste Reinfeldt har ju sagt att enda förutsättningen under vilken han skulle kunna vinna mot Åkesson är om denne kommer in full och börjar slåss...det säger en del om deras sanning och argument.

  SvaraRadera