fredag 17 maj 2013

Anders Lindberg kräver fler romer till Sverige
Jag tror att det är dags att officiellt utse Anders Lindberg till den värste pk-krönikören i hela Sverige. Hans små inlägg är alltid extrema och alltid förljugna.

Idag plockar han fram rom-kortet; ni vet det där ämnet som liberaler plockar fram ibland endast för att visa upp sin egen godhet. Under rubriken "Romerna fördrivs i dagens Sverige" spar han inte på krutet. Han börjar i Katrineholm, men hamnar förstås sedan i Auschwitz.

"Polisen vägrade med hänvisning till att det inte fanns några regler om campingförbud i den lokala ordningsstadgan. Men Dahlström gav sig inte, det var mitt i valrörelsen 2010 och ­romerna skulle bort, lagstöd ­eller inte.
Efter allt bråk packade de romska familjerna ihop och drog vidare."

I den verkliga världen, där de flesta av oss andra lever, kan man förstå att kommunens starke man Göran Dahlström (s) inte vill ha ett romskt läger i staden. Jag minns en holländsk stad där man faktiskt betalade några hundratusen kronor för att en romsk samling skulle åka vidare. Dessa romer tog då pengarna och slog sig ner precis utanför stadsgränsen istället.För Anders Lindberg är sedan kopplingen så solklar, att han inte ens bemödar sig att göra någon sorts övergång:

"I Sverige vet nästan ingen vad ”Porrajmos” är. Men den som läst Elie Wiesel, själv överlevande från Auschwitz, om ”Zigenarnatten” lär aldrig glömma. Natten mellan 2 och 3 augusti 1944 fördes 3 000 ­romer; sjuka, barn och gamla, till gaskamrarna. Det ”zigenska familjeläger” som funnits i Auschwitz tystnade för evigt. Även Sverige är på sätt och vis medskyldigt till det som hände. Vi stängde våra gränser för de romer som försökte fly undan nazisterna. ­Inte förrän 1953 öppnade vi dem igen, nio år ­efter att Auschwitz ­”zigenska familjeläger” tömdes."

Ja, självklart är Sverige skyldigt till även detta, då vi förefaller vara skyldiga till det mesta eländet i världen. Romerna i Katrineholm kommer dock inte från Auschwitz, utan från Frankrike. Frågan som ingen ställer sig är då: Vad gör en romsk husvagnskaravan från Frankrike i Katrineholm? Helt fördomsfullt och utan några som helst bevis tänker jag gissa att det inte nödvändigtvis handlar om stadens sevärdheter.

Senaste gången vi här skärskådade ett alster från Anders Lindberg ville han att Sverige skulle öka inflödet av afghanska unga män. Nu gäller det att se till att vi får hit fler rumänska romer:

"Samtidigt talar den svenska regeringen med dubbla tungor om romernas rättigheter.
Å ena sidan pressar de på i Bryssel för att förbättra EU:s arbete i frågan.
Å andra sidan diskuteras förbud mot tiggeri och Tobias Billström har försökt införa visumtvång för bland andra romer från Balkan.
Det är en väldigt konstig ­position. Om vi inte lever som vi lär, hur ska vi då få andra att ta oss på allvar?"

Vad har tiggeri med den här frågan att göra? Var inte den kopplingen lite väl fördomsfull, Anders? Läs stycket ovan igen och tänk på vad Lindberg faktiskt säger. Vi skall ha fri rörlighet för Östeuropas romer, och de skall ges möjlighet att tigga här. Det blir allt tydligare att målet för vår medie- och politikerelit helt enkelt är att sänka det här landet. De försöker inte ens dölja det längre.

4 kommentarer:

 1. Ett citat från Lindeborg räcker:

  I Sverige vet nästan ingen vad ”Porrajmos” är. Men den som läst Elie Wiesel, själv överlevande från
  Auschwitz, om ”Zigenarnatten” lär aldrig glömma. Natten mellan 2 och 3 augusti 1944 fördes 3 000 ­romer; sjuka, barn och gamla, till gaskamrarna. Det ”zigenska familjeläger” som funnits i Auschwitz tystnade för evigt. Även Sverige är på sätt och vis medskyldigt till det som hände. Vi stängde våra gränser för de romer som försökte fly undan nazisterna. ­Inte förrän 1953 öppnade vi dem igen, nio år ­efter att Auschwitz ­”zigenska familjeläger” tömdes

  Jaha, så det är därför vi låter romerna ligga på våra gator och tigga. Jag hade ingen aning om det! Nu måste Sverige göra upp för sina synder, från andra världskriget vad gäller romerna i gaskamrarna. Herregud, lilla Anders, var det inte också vi som körde ut danskarna ur Skåne? Kanske en invasion av danskar vore passande också? Låt säga att vi ger tillbaks landskapet?

  SvaraRadera
 2. – Det bor många [romer?] från Rumänien över hela Europa, de flesta är väl integrerade, de jobbar, många har hög utbildning som läkare och forskare, säger han [Rumäniens utrikesminsiter]

  Om de flesta är väl integrerade, vad är då problemet?

  -Å andra sidan diskuteras förbud mot tiggeri..

  Tycker Anders Lindberg verkligen att tiggeri duger som förvärvskälla åt romer? Är Anders Lindberg - ve och fasa - 'rasist'?

  Kan inte FN ge romerna ett eget land att vara i och sköta - t ex någonstans i Indien, där de kommer ifrån - eftersom de inte verkar vara välkomna någonstans av någon anledning

  SvaraRadera
 3. Nja, jag är ganska övertygad om att ministern där talar om etniska rumäner. De är inte glada att buntas ihop med sin lite mindre omtyckta minoritet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag trodde nog det också, men kunde inte vara säker - och A.L på AB syftar ju så oklart, så man kan aldrig veta.

   Så, trevligt att läsa om en politiker som tycker det är bra att invandrare är integrerade, har jobb och uppför sig som folk - det är man inte van vid; det behövdes en utlänning till det

   Radera