torsdag 16 maj 2013

Mediekampanj gav romerna uppehållstillstånd
Fulmedias snyftartiklar om sådana här ärenden är egentligen fantastiska. Har man bara ett öga som är det minsta kritiskt uppstår en mängd frågor som media aldrig ställer. Denna historia tog Aftonbladet upp första gången i januari, och nu har tydligen kampanjen fått effekt, då personerna man ömmade för får stanna.

Det handlar alltså om en romsk familj som saknade alla asylskäl, men som ändå lyckats hålla sig kvar i Sverige i ett antal år och först nu skulle utvisas. Modern har naturligtvis inte arbetat under dessa år, så ni kan börja fundera på vilka kostnader endast dessa individer orsakat svenska samhället.

"De skulle splittras och utvisas med deras psykist sjuka mamma – till ett land vars språk de inte talar och som har små resurser att ta hand om dem. I tre år har syskonen hemsökts av utvisningshotet."

Den någorlunda nyfikne undrar förstås hur det överhuvudtaget är möjligt att man "hemsökts av utvisningshotet" i tre år. Om det hade tagit tre dagar att avvisa dem kunde jag möjligen förstå, men vid tre veckor har det dragit ut alltför länge på tiden. I Sverige tog det alltså tre år. Sedan måste jag som vanligt påminna om att ett lands lägre levnadsstandard inte utgör ett asylskäl.

"Enligt Migrationsverket saknade familjen skäl att söka skydd i Sverige. Trots att Socialtjänsten tvångsomhändertagit barnen från sin psykiskt sjuka mamma och den äldsta flickan behövde konstant vård. Samtidigt som ingen av syskonen pratar serbiska."

Ja, det är inga vinstlotter vi talar om. Ärligt talat, skulle vi inte kunna börja fundera på Sveriges framtid nu? Är ovanstående familj det bästa vi kan fylla landet med?2 kommentarer:

  1. "Har du hört den förut" hette ett ganska tråkigt TV-progam på tidigt 90-tal. Ja vi har hört den ett jävla antal gånger nu och börjar bli ganska trötta på tidningarna som nämndemän.

    Magnus

    SvaraRadera
  2. Resultatet av den absurda värdegrunden,allas lika värde allas lika rätt!det betyder att alla i hela världen har rätt att stanna i Sverige ock få det de inte kan få i sina hemländer!Löfven ock andra säger det skall inte finnas,Ett vi ock Dom,han som gammal förhandlare för metall,säger att arbetsgivarna inte är dom utan vi?

    SvaraRadera